Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze (700)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/5 - takovy lehce nadprumerny bohuzel v prubehu tech 25 minut i v jednotlivych dilech nevyrovany cesky serial, ktery drzi nad vodou herecke kreace zucastnenych a jejich sporadicke ale NEBETYCNE hlasky. Kanyza a Narozny jsou bozi a zbytek tech vypitku jim znamenite sekunduje. Skoro bych rekl, ze je to obraz novodobeho ceskeho naroda jako takoveho. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Útulná Hospoda svojho času bavila a na jej jednotlivé epizódy som sa tešl. Sympatickú zostava stálic miestnej krčmičky stále ktosi doplnil a občas to fungovalo lepšie, inokedy menej. Text titulnej piesne si pamätám dodnes a jednotlivé epizódy som hodnotil podľa toho, ako som si na ne spomínal. V každom pípade Petr Nárožný a Ladislav Potměšil predviedli dobré výkony. Za zmienku stojí hodotenie na čsfd, seriál má sotva 60% ale obe sérietakmer 80%. Niekto skrátka z princípu udelí nízke hodnotenie aj keď si pozrie iba jednu epizódu. Taká je realita na čsfd. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu hraje strašně moc uznávaných českých herců. Odehrává se v divácky snad nejvděčnějším prostředí - typické zaplivané putice čtvrté cenové. Casting rolí byl vynikající. Naprosto padnoucí na jednotlivé charaktery. Tak v čem je zakopaný pes? Strašná plitkost děje. Každá z epizod je postavená na jednom jedinem příběhu. Neboli opilecké žvatlání točící se okolo jednoho téma roztažené na zkázonosných 25 minut. Krom toho seriál obsahuje i několik vyloženě hluchých dílů, jejichž náplní je s mírnou nadsázkou zpívání písniček a přiťukávání si pivem. Výborný nápad a s výbornými typově padnoucími herci v řítké kaši děje. Škoda. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já nahodim pojistky, pane šéf..." "Prosimtě ty nahodíš pojistky a na Ukrajině přestanou jezdit tramvaje!" . Celkový projev Petra Nárožného vyvažuje inscenační pojetí, jenž může být chápáno jako předvoj dnešních seriálových tragedií a vyvažuje i občasnou zoufalost scénáře. I tak se jedná asi o jediný počin TV nova, který není hodný absolutního opovržení. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Absolutní klasika pro každého, kdo dokáže ocenit přiblblý humor, hraní napůl napitých herců, odborné hospodské diskuze a vlastně hospodské prostředí celkově. Každý, kdo už v hospodě někdy seděl určitě zažil nejmíň polovinu událostí jako vystřižených ze seriálu, ale stejně zůstává sledování pořád dokola toho samého zábavou. Hospoda je jeden z mála seriálů, který jsem viděl skrz naskrz tolikrát, že mě v ní už nepřekvapí absloutně nic, ale přesto mě stále baví. Nepochybně nejlepší český seriálový výtvor. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (152)

  • V 28. díle dostane Zatloukal (Jan Kanyza) krabičku doutníků. Jednomu rozbalí pozlátko, v následujícím záběru ale má doutník opět originálně zabalený a říká, že si jej vykouří až doma. (rakovnik)
  • Petr Nárožný často improvizoval na přání režiséra. Protože tam byla řada hluchých míst při čepování, a tak ho prosil, aby něco vymyslel, což taky dělal a v seriálu je to použito. (cariada)
  • V 33. dílu s názvem „Láska je láska“ se pan domácí „Václav Knop“ snaží okouzlit domnělou studentku germanistiky znalostí německé básně. Student jej opraví, avšak ani jeho verze není zcela správná, místo „schnell” patřilo „spät”. Jedná se o část první sloky známé Goethovy balady „Erlkönig“, známé také pod českým názvem „Král duchů“. (Haller)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama