Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze (700)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jasně, 5 hvězdiček je asi trochu nadsazený hodnocení, ale takhle zábavný sitcom už v ČR není. Spousta obrovsky pestrých hospodských postaviček, kuchař Kachna, dementní tělocvikář a k tomu výborné cameo role. Pokud chodíte pravidelně někam do své oblíbené putyky, nemůže vás tohle nepobavit. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Tolik kvalitních českých herců a takový brak.Čím to je?Původně měl roli pana Menzela hrát Miloš Kopecký ale zemřel a o něco později zapomínal text .........jak můžu něco prohlásit za brak a dát tomu nadprůměrný hodnocení.....to není myšlený jako urážka woody, ale kdyby jo, tak se ti hned omlouvám,,,zastávám totiž názor, že omluva musí bejt automatická, bez přemýšlení a rychlá jako blesk, protože čím delší doba vod nějaký tý urážky uplyne, tím těžší je se k tomu potom zase vracet......proto já taky když mi někdo pořád dokola skáče do řeči, prostě zařvu DRŽHUBU PROMIŇ a jede se dál..ale některý lidi se podle toho neříděj,,,na to co kde a komu řekli za pár dnů zapomenou,zvlášť když to bylo pod vlivem, a pak se divěj, když jim to někdo vmete do vobličeje.. "..a pak si mi řek že sem zasranej píčus..." a snažej se to kostrbatě zamíst pod rohožku "ale marie, vždyť to byla jen taková metafora..." ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hospoda osloví nejvíce toho, kdo se může identifikovat s některou z hlavních postav u štamgastského stolu a zároveň mu nevadí mnohdy bizarní dialogy o ničem, což ale k těm diskuzím v knajpě vlastně tak nějak patří. Z hereckého obsazení mi osobně nejvíce sedl pan výčepní se svými improvizovanými průpovídkami za výčepem a Kachna se svými hokusy pokusy, zatímco arcislizký pan Jonáš či Jozka mi neuvěřitelně pili krev. Kvalita jednotlivých epizod byla kolísavá - převažovaly však průměrné díly. I když pro mě osobně nejde o seriál století, rozhodně se jedná o jeden z těch povednějších z produkce TV Nova, které vznikly po revoluci. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ptám se sama sebe, jestli byl pan režisér vůbec někdy v hospodě. Dialogy jsou dobré možná na nějaké schůzi doktorů, ale ne do hospody. Jsou jalové a nezáživné a já tam vlastně neviděla jediného opravdu opitého člověka, čímž nechci říct, že se v hospodě musí každý opít, ale ve vesnické hospodě, kde štangasti vysedávají do noci se nějaký ten "ožrala najde". Ani pan Nárožný a Dvořák mne nepřesvědčili, nebyli zdaleka tak vtipní jako v jiných filmech, či seriálech. Tomuhle se můžou opravdu smát lidi akorát, když už mají pár v sobě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když tě vidím, Tomáši, jak piješ, tak bych chtěl, aby mi takhle odtejkala vana." Někteří do hospody pravidelně chodí a jiní zase od manželek, družek a přítelkyň vědí, že se jim tam vlastně ani tak moc nechce. Takže ti, kteří se v podvečer nacházejí v bezpečí pod pantoflí, se alespoň občas mohou nasytit hospodských keců s výčepním Duškem a jeho štamgasty. Mě to někdy připadá zábavné a jindy zase trapné, ale dokud se s protagonisty nacházíme do jedné promile od sebe, tak si vcelku rozumíme. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (152)

  • V první sérii existuje jeden díl, ke kterému byl napsaný scénář, ale nikdy se nerealizoval. Tvůrci našli absolutního dvojníka tehdejšího prezidenta Václava Havla a napadlo je natočit jeden díl o něm. Vše se mělo točit okolo toho, že prezident příjde s ochrankou do hospody na pivo zrovna ve chvíli, kdy tam sedí dva čerstvě propuštění vězni, kteří se s Havlem znají ještě z doby jeho pobytu za mřížemi. Začnou ho prosti, aby udělil milost jejich kamarádovi, který má ještě dva roky sedět. Mezi přemlouváním si prezident stěžuje, že ho jeho fuknce nebaví a nejradši by se vrátil k přikulování. Milost nakonec napíše na účtenku vypůjčenou od Duška (Petr Nárožný). Díl byl v natáčecím plánu, ale prezident Havel mezi tím těžce onemocněl a vedení Novy se nezdálo vhodné pustit díl do výroby. (cundak)
  • Přestože JUDr. Zatloukal (Jan Kanyza) v seriálu kouří pouze vyjímečně a ještě navíc doutníky, lze si v díle Asketa (1996) všimnout, že je před ním plný popelník cigaret. (cundak)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama