Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Právě jako nepatrám jak to, že se perník na chaloupce při prvním dešti nerozpustil, nebo jak je možné se po sto letech růžového spánku probudit, netrápí mě ani nesrovnalosti i vyložené nesmysly zde, protože tenhle film beru jako pohádku a šťourat se v historických přehmatech to už mi vůbec přijde smyslupné jako házet špagety na strop, jestli jsou al dente, a šla jsem do něj, ač obeznámena s jeho nízkým kreditem, hlavně kvůli Cageovým čestným modrým očím a taky zjistit, jestli se právě já budu nudit nebo bavit, což se jak vidno dle mého bodového hodnocení zhouplo na pomyslných miskách vah lehce ve prospěch zábavy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Občasný nečakaný zvrat si v prvej polovici veľmi slušne podáva ruku s dynamický strihom v rytme rázneho zimmerovského soundtracku, no v tej druhej to už vzdáte rovnako ako pri Pirátoch karibiku. Prichádza monotónnosť a zdĺhavosť a vlastne vás už ani nezaujíma, čo presne sa vo filme deje. Nicolas Cage opäť príjemný a Diane Kruger opäť pekná, no Sean Bean už má na konte výraznejších záporákov. Ale to bude disneyovskou produkciou - tí svojich zloduchov zmäkčujú. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mno docela dobry, ale je to takovej film na jedno skouknuti. Jakmile vite, kde co je, tak uz to neni ono, protoze vetsina napeti spociva v tom, ze se nevi kde je dalsi stopa. Stopy jsou docela vychytany, ale kdyz uz po nekolikaty Cage jako jedinej chytrej vylusti stopu a bezi ulicema na misto tak to zacne bejt mirne otravny. Rozhodne moh bejt film trochu kratsi, ne ze bych se nudil, to ne, ale prislo mi to takovy zbytecne natahovany. Skoda, ze se dej neodehraval vic v minulosti, prvnich 5 minut bylo fakt bombastickejch. Je to takovej Indiana Jones ze soucasnosti kombinovanej s exkurzi po americkejch pamatkach, dokonce i lidi odpovidaj. Nicolas Cage - Harrison Ford, Jon Voight - Sean Connery a Voight se i choval podobne jako Connery. Cage hral takovej ten svuj prumer, cily chvily dobrej a chvily se tvaril jak kdyz si neco priskrip. Sean Bean dobrej zaporak a zbytek hercu nevyraznej. Skoda, ze nedostal vic prostoru Keitel. Na to, ze to je film produkovanej Bruckheimerem, cily sviznej film urcenej hlavne k pobaveni, je ale tenhle navic docela promakanej, i kdyz misty predvidatelnej. Triky jsou taky docela v pohode, akorat ten poklad na zaver vypadal jak naka vetes, skoro jako by tvurcum dosli prachy na neco lepsiho. Ty dve hodinky se ale daj zvladnout v pohode bez nejaky vetsi nudy a je to celkem zabava, takze 4*. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že film nebude mít ani hlavního záporáka, ani hlavní krásku, ani vedlejší komickou figurku, ale všechno se mi nakonec splnilo. Sean Bean měl v tomhle filmu víc charismatu než jindy spolehlivý Nicolas Cage, Diana Kruger hrát nepotřebuje, stačí, že je, a Justin Bartha hláškuje jako o život, takže, co jinak? Plně odkazuji na komentář kleopatry :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se oprostit od cupujících kritik a brutálních historicko-faktických nonsensů a očekávajíc v krajním případě i variantu, že Cageův hlídač pokladů je mimozemský velvyslanec z Proxima Centauri, jsem přepnul mozek na nenáročný mód. Nepomohlo to.. Nudná, monotónní a leklá rádoby zábava od Walta D. měla vyvrcholit animovaným strýčkem Skrblíkem hovícím si na té hromadě Turteltaubova kočičího zlata brzy zapomenutého jako National Treasure. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Abigail Chase (Diane Kruger) pri prvom stretnutí s Gatesom (Nicolas Cage) tvrdí, že je zo Saska v Nemecku. Diane Kruger sa narodila v Sasku. (U_S_O)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama