Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

choze 

všechny recenze uživatele

Po osmdesátkově epické čtyřce se bitvou století působila komorní pětka vracející se k sedmdesátkovým kořenům rozpačitě. Ale s odstupem ji hodnotím jako moc fajn uzavření série (po kterém jsme dostali ještě fajnový epilog). Sly se tu vyrovnává se svým celoživotním strachem z pádu z hvězdných výšin zpátky na dno a celý ten hořkosladký návrat na začátek, druhou šanci i zklamání se v trénování nového boxera, krizi se synem i závěrečný pouliční souboj bez rukavic, to vše Sly vymyslel pěkně. Stejně jako poslední scénu filmu, v níž Rocky symbolicky zjišťuje, že schody po kterých v rámci tréninků vždycky běhal vedou k muzeu umění. V kinech ale film propadl, což spolu se slabým ohlasem třetího Ramba přimělo Slye nechat obě postavy dalších 15 let spát. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej looser Tommy Morrison nakonec 5. díl zase tolik nezkazil. Film má kvalitní režii a příběh, který není zase tak špatný, jak hodně lidí tady prezentuje, přestože tedy věrohodnost, že by nejlepší boxer světa měl skončit prakticky mezi odpadky je dost na hlavu. Jedná se o nejslabší díl, který hlavně souboje podává celou dobu tak že končí asi po minutě a něco, což je hrozná pitomost. Tedy ne, že by předchozí mlácení hlava nehlava bez jakékoliv taktiky bylo zrovna klasickým boxem, ale tady už je to trošku vrchol. Ruce už nikdo nedává nahoru a prostě se to mastí jak na ulici. 65% ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Páté pokračování Rockyho není tak kvalitní jako čtyřka, ale rozhodně to není žádný odpad nebo dokonce jak tady někdo píše díl, který neměl nikdy vzniknout. Sly si tentokrát nesedl na režijní židličku a možná je to škoda. Scénář je pravda, že místy pokulhává, ale zas tak špatné to není. Kdyby tento díl byl natočen dřív tak by byl hodnocen mnohem lépe. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po náročnom zápase s ruským šampiónom Ivanom Dragom utrpel Rocky čiastočné poškodenie mozgu, ktorému sa hovorí Cavum Septum Pellucidum (CSP). Na vrúcnu žiadosť manželky Adriane a na naliehavé odporúčanie lekárov sa rozhodne ukončiť kariéru. Lenže nečakane prichádza ďaľšia rana. Daňový podvodník pripravil Rockyho rodinu o všetok majetok. Musia odísť bývať späť na špinavé predmestie. Tam zlomený Rocky stretne mladého, ambiciózneho boxera Tommy Gunna. Stane sa jeho radcom, trénerom a aj blízkym priateľom. Na úkor vlastnej rodiny chce z neho spraviť úspešného boxera. Dôverčivý, priamočiary Rocky vôbec netuší, že si hreje hada na prsiach. Piaty diel je návratom od bombastickej akcie ku hlbšej športovej dráme. Réžie sa znova chopil John G. Avildsen, ktorý v roku 1976, získal sošku Oscara za úvodný film tejto boxerskej série. Aj po štrnástich rokoch sa mu podarilo natočiť výborné pokračovanie s odkazmi na úvodné časti. Do príbehu sa dokonca na krátky čas vracia aj starý, nervózny trenér Mighty Mickey Goldmill, čo ma mimoriadne potešilo. Dobrá sa mi zdala aj línia filmu, v ktorej Rocky rieši vzťah so svojim synom. Na jednej strane Tommy Machine Gunn a na strane druhej jeho vlastný syn. Myslím, že je táto časť dosť podceňovaná. Ja jej s radosťou a kľudným svedomím dávam štyri hviezdičky. **** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rocky se nám po dvou ultimátních propagandistických nářezech vrací zase k dramatu. Tentokrát ne sociálnímu ale rovnou rodinnému. Ano, Rocky stárne, a s ním všichni okolo. Život boxera není jen pár čtverečních metrů mezi čtyřmi špagáty, otázkou však je, jestli to u jedné postavy již poněkolikáté stačí. Bez sebemenší stopy výsměchu, cynismu či prudy, není divu, že si Rocky na další část musel počkat tak dlouho. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Postavu Tommyho Gunna hrá pravý boxerista Tommy Morrison, ktorý v 52 zápasoch vyhral 48x (43 K.O.), z toho mal 3 prehry (1 proti Lennoxovi Lewisovi) a 1 remízu. V roku 1996 mu zistili, že je HIV pozitívny. Umrel 1. 9. 2013 ako 44 ročný. (kaladze77)

Reklama

Reklama