Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej looser Tommy Morrison nakonec 5. díl zase tolik nezkazil. Film má kvalitní režii a příběh, který není zase tak špatný, jak hodně lidí tady prezentuje, přestože tedy věrohodnost, že by nejlepší boxer světa měl skončit prakticky mezi odpadky je dost na hlavu. Jedná se o nejslabší díl, který hlavně souboje podává celou dobu tak že končí asi po minutě a něco, což je hrozná pitomost. Tedy ne, že by předchozí mlácení hlava nehlava bez jakékoliv taktiky bylo zrovna klasickým boxem, ale tady už je to trošku vrchol. Ruce už nikdo nedává nahoru a prostě se to mastí jak na ulici. 65% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +příběh pokračuje, závěrečný sobouj -je toho víc/// Rocky pětka je z velké části hodně depresivní, myšleno pro diváka. Rocky příjde o peníze, díky tomu o majetek a vrací se do míst kde začínal. Zde se ujme mladého boxera, kterej nechal mozek v šuplíku a začne ho trénovat. Ten mladej boxer je však celkem nesympatickej, dabuje ho o 20 let starší chlap, což na charismatu moc nepřídá, ale co je nejhorší, že se mu Rocky věnuje na úkor syna a rodiny. Ještě že je ten mladej boxer tak hloupej, aby měl Rocky důvod mu dát do držky. To je taky v podstatě jediná dobrá, ba přímo výborná scéna tohoto filmu. Jinak je Rocky V nejslabší z celé série. Není nezbytně špatný, ale je zde málo hudby, málo zapamatovatelných scén a kupodivů zde chybý i pořádný soupeř. Přesto jsem rád sledoval i tyto osudy Rockyho a troufám si hádat, že nejnovější filmu bude pro mě hodně citovou záležitostí./// Celkem 64%/// ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Strašný sešup dolů. Rocky se vrací do ulice, ze které vzešel. Celé je to takové špinavé, hrozně kecací, rodinné, hudebně nezajímavé, atmosférou takové na přelomu osmdesátek a devadesátek. V podstatě je to pravý opak od čtvrtého dílu. Všechno, co je na čtvrtém dílu tak skvělé je v pátém dílu strašné. Tommy je nepřítel k smíchu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Autori mali radšej celú sériu ukončiť pri čísle 4, pretože ďalej je to už len trápenie a umelé predlžovanie filmovej agónie. Ďalšie časti Rockyho už sú len naťahovanie žuvačky a celkovo úplne zbytočné. Tu sa proste potvrdilo, že v najlepšom treba prestať. Pri sledovaní Rocky V. si iba človek uvedomí, aké je to zlé a nostalgicky si spomenie na predošlé 4 časti. V tomto diele proste nefunguje nič, všetko sterilné a neskutočne trápne. Hviezdu som dal z úcty k omnoho lepším predošlým dielom. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale i přes nepříznivý reakce se mi tenhle díl osobně líbil... Prostě je takovej komornější, něco ve stylu prvního dílu, ale zároveň by se dalo říct, že Rocky duševně dospěl, už to není ten kluk z ulice, a tím je mýmu srdci tak nějak bližší... a zápas v ulici? Ať si každej říká, co chce, ale i tak to má šťávu. Po všech dílech v ringu mi to i přijde jako taková příjemná změna... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Sylvester Stallone (Rocky) dostal za první díl 23 tisíc amerických dolarů a za pátý díl 15 milionů dolarů, což je o 65 117 % víc. Ve své době šlo o nejvyšší zvýšení honoráře v rámci jedné role. (DEXTER099)
  • George Washington Duke (Richard Gant) je založen na skutečném boxerském manažerovi Donu Kingovi, kterého boxer Mike Tyson zažaloval za to, že ho během více než deseti let šidil o miliony dolarů. Žaloba byla později mimosoudně vyrovnána a Tyson dostal 14 milionů amerických dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama