Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

MM11 

všechny recenze uživatele

Pátý díl znamenal ledovou sprchu nejen pro Rockyho Balbou, ale i pro diváky. Počáteční nápad není zas tak špatný, ale co z něho udělal scénář, nad tím zůstává rozum stát. Avildsen (nepochopitelná volba režiséra) zde předznamenal svůj pád, a bohužel sebou stáhl i svůj nejslavnější film, za který si kdysi odnášel Oscara.... Celkově to není zas tak špatný snímek, bohužel jako součást slavné série opravdu neustojí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedná o propadák, sice Rocky v tomto filmu neboxuje v ringu, ale vzhledem k dobrému příběhu a vysvětlení se to dá pochopit. FIlm má dost nostalgie, skvělou hudbu od Billa Contia. Je to drama podobné spíše prvním dvěma dílům, tréning s Tommym je docela slušný a závěrečná bitka na ulici skvělá. 90% = ***** ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série. Příběh vaří z vody, která snad není ani pitná a scénář tentokrát postavil Rockymu do cesty bankrot, slepý zápal pro box, z něj vyplývající nepříliš dobré rodinné vztahy a nakonec i Rockyho žáka Tommyho, který ač první polovinu filmu pod vedením Italského hřebce poctivě maká, nakonec sejde z cesty, podlehne temné straně síly (zastupované ukrutně uřvaným černochem) a dokonce proti svému učiteli pozvedne pěsti. Film už nemá takový náboj, jako předchozí díly, jakoby seděl v rohu před patnáctým kolem s rameny svěšenými, udýchaný, vyšťavený a pokorně čekající buď na ránu z milosti nebo na závěrečný gong. Podobně vypadají herci, unyle, bez elánu. Povedená je symbolická Rockyho vzpomínka na starého dobráka Micka. Film netradičně končí mimo boxerský ring, závěrečného duelu se přesto dočkáte. A měla to být tečka za jednou z největších filmových postav. Avšak o 16 let později usedá Sly na režisérskou židli. Plánuje snad Rockyho comeback?? 120 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nech si všetci trhnú, ale Rocky bol pôvodne dráma, kde sa boxovalo. Za to že trojka a štvorka z celej série urobila boxerské jatky, tento film nemôže. Na oscara tak ako jednotka sice nešliape, ale je to normálny príbeh. Trochu viac akcie by ho oživilo, ale ja som spokojný. Jediný problém je asi len v tom veľkom skoku od ultradivokej rezničiny s Dolphom ku komornému filmu... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Začátek i závěr jsou přímo super, návrat na stará známá místa také, Stalloneho nevzdávající se bojovník nemá chybu a potěšil mě i návrat Billa Contiho. Jenže ta hrozná zápletka s mladým boxerem a synem... Bylo to nutné? Rocky se až do tohoto dílu klišé buď úplně vyhýbal, nebo je podával bez problémů stravitelně. Tentokrát mi ale uvízlo mezi zuby. Jsem rád, že sága neskončila tímhle ne moc povedeným příspěvkem, ale že ji završil víc než důstojný následující díl. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Choreografii závěrečného souboje pomáhal vytvořit známý wrestler Terry Funk. (Karlos80)
  • Sylvester Stallone (Rocky) dostal za první díl 23 tisíc amerických dolarů a za pátý díl 15 milionů dolarů, což je o 65 117 % víc. Ve své době šlo o nejvyšší zvýšení honoráře v rámci jedné role. (DEXTER099)

Reklama

Reklama