Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ak som napísal, že Rocky v podaní Stalloneho je skvelý, v piatom pokračovaní to miestami neplatí!!! Sly je dosť často príšerný, zbytočne prehrávajúci a otravný!Dej sa síce vracia tam kde celá séria začala, na filme sa podielali tí istí ľudia, čo na jednotke...Vtip je v tom, že nič už nefunguje ako pred tým.Sly ako scenárista odviedol asi najhoršiu prácu, hoci posledná polhodinka bola viac než dobrá..Vzhľadom na tento fakt a kvôli tomu, že séria Rocky mi prirástla k srdcu pod *** nejdem:) Mimochodom, ta fotosession na úplný záver bol výborný nápad! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +příběh pokračuje, závěrečný sobouj -je toho víc/// Rocky pětka je z velké části hodně depresivní, myšleno pro diváka. Rocky příjde o peníze, díky tomu o majetek a vrací se do míst kde začínal. Zde se ujme mladého boxera, kterej nechal mozek v šuplíku a začne ho trénovat. Ten mladej boxer je však celkem nesympatickej, dabuje ho o 20 let starší chlap, což na charismatu moc nepřídá, ale co je nejhorší, že se mu Rocky věnuje na úkor syna a rodiny. Ještě že je ten mladej boxer tak hloupej, aby měl Rocky důvod mu dát do držky. To je taky v podstatě jediná dobrá, ba přímo výborná scéna tohoto filmu. Jinak je Rocky V nejslabší z celé série. Není nezbytně špatný, ale je zde málo hudby, málo zapamatovatelných scén a kupodivů zde chybý i pořádný soupeř. Přesto jsem rád sledoval i tyto osudy Rockyho a troufám si hádat, že nejnovější filmu bude pro mě hodně citovou záležitostí./// Celkem 64%/// ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se už nese zcela na béčkové vlně a to ve všem. Ve scénáři, hercích, provedení. Rocky, muž, který měl slávu a vybojoval ty největší zápasy v ringu, bojuje finální zápas se sráčem (no, né ta docela, ale oproti němu jo) na ulici. Tak někdy končí legendy. Tři hvězdičky díky nostalgii, protože i když tento díl někdy pomlouvám, dívám se na něj a bavím se. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem tenhle film kdysi videl, tak se mi vubec nelibil, ale ted mi to tak hrozny neprislo. Film opet navazuje tam, kde predchozi skoncil a tentokrat je tu asi nejvic odlisnej pribeh ze vsech dilu. Jsou tu takovy dva problemy. Jednak, i kdyz v hlavni roli je porad Sly, tak trenink a vsechno okolo obstarava nevyraznej Tommy Morrison a Sly je tu jen v roli poradce, takze vetsinou jen dela proslovy. Druhej problem je, ze vrcholnej zapas neni zadny boxersky utkani, ale aspon, ze je ta bitka natocena docela dobre. Jinak krome techhle dvou veci film v podstate jede ve stejnym duchu jako minuly dily a ma i podobnou atmosferu, takze to nakonec ty 4* da. Ale mozna mi to tak jen pride, protoze jsem od filmu nic moc necekal. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. Bída! Pokus oživit Rockyho vůbec nevyšel. Jsou tu sice některé zajímavé situace (trénování svěřence, "oživení" Mickeyho do některých scén, krizový stav na samém začátku,...), ale i přesto bída. Ujde návrat na ulici, ale celkově - již od 2. dílu má R. Balboa problémy s očima, ale furt leze do ringu, kde vůbec neblokuje a nechává si dávat šupy do hlavy - film x skutečnost. Podívat se na to dá, ale... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jediný díl ze série, kterému byl udělen rating PG-13. Nepočítáme-li režisérský sestřih Rockyho IV (1985). (Karlos80)

Reklama

Reklama