Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Těžká schíza. Nevlastní matka Liliany se pod tíhou nápadů nezladatelné puberťačky a jejího poněkud labilního otce zbláznila a začala si hrát na Čachtickou paní. K tomu jí dopomáhalo zrcadlo a nemluvný bratr. Trpaslíci nebyli malý, princ byl trouba a Sněhurka škaredý frocek. Nudné a zoufale ubohé. Ani ty masky mne moc nenadchly. Za mne jedna ze soucitu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavá předělávka. Režisér Cohn natočil pohádku o Sněhurce tak, jak by se mohla nejspíš stát, kdyby byla skutečná. Nevynechal žádné podstatné detaily (zrcadlo, jablko, skleněná rakev), ale zasadil Sněhurku do historie. Takže se ocitáme v době křižáckých výprav, není tu žádný pohádkový král, ale bohatý šlechtic, nejsou tu trpaslíci, ale obyčejní horníci, kteří žijí na hraně zákona kvůli bídě, kterou trpěli jako poddaní a příkořím šlechty, romantický princ je doktor z Paříže (a nakonec s ním Lily stejně neskončí). Nejlepší je vztahová linie Sněhurka-macecha, kdy Sněhurka (tady vlastně Lily) je rozmazlený fracek a její macecha jemná dáma, která se snaží ji mít ráda a je hodná... dokud neztratí své dítě, nezblázní se a díky čarovnému zrcadlu nezačne nenávidět všechny a všechny. Líbilo si mi přitvrzení - je to tak akorát, aby příběh fungoval jako pohádka, ale zároveň je tu docela temná magie, slušný počet mrtvol a nechutných scén a brutální finále nemá chybu. Příjemné překvapení a slušný horor. ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Nápad to je skvělý, ony totiž všechny pohádky, dnes zkreslené Disneyem, byly původně patřičně morbidní. A když se film může navíc pochlubit takovými výkony, jaké předvádí Signourey Weaver, její bratr a nevlastní dcera, určitě má něco do sebe. Atmosféra v průběhu stopáže houstne a závěr bych v žádné pohádce nečekala. Místy je ale snímek opravdu jen pro otrlé, z některých masek se mi až zvedal žaludek. ()

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že i lepší 3. Mám rád, když klasická pohádka jde pojmout i z té druhé (a podstatně temnější) stránky. Je pravda, že tento příběh může nabízet mnohem více, než jen skupinu banditů a zvrhlou čarodějnici Sigourney Weaver. Každopádně si myslím, že armosféru to má dobrou. Na horor možná nedostačující, ale na temnou pohádku více než přívětivou. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Přesně toto je můj šálek čaje! Temný, lehce prokrvený, parádně naservírovaný horrůrek, na kterém vlastně ve výsledku není nic strašidelného, přesně tak to mám rád. Byl bych možná ještě spokojenější, kdyby tvůrci do filmu vrazili ještě více mystiky, třeba nějakého zlověstného vlka, kolem kterého by se místy rapidně odrazili, nebo dokonce vlkodlaka, či jiné tajuplné zvíře. Možná se ale více méně, dle svých norem chtěli držet přízemní reality a nijak neodbočovat z hlavní dějové linky. Sam Neil hodně potěší, společně s ESAŘKOU Sigourney Weaver tvoří perfektně vyladěnou dvojici. !!!VELKÉ PŘEKVAPENÍ!!! - 7/10 - ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty. (ti88na)

Reklama

Reklama