Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (110)

Falko 

všechny recenze uživatele

Obsah je znamy, zato animacia je prekrasna aj spolu s romantickym pribehom. Jasne, ze je to skor pre deti, ale ja som sa bavil aj dnes a viem si predstavit, ako by som sa bavil, keby som mal 10. Nemam tejto Disneyovke co vytknut, takze u mna plny pocet... 06.10.2009 ______ Mary Costa - (Princezna Aurora) +++ Bill Shirley - (Princ Filip) +++ Verna Felton - (Flora) +++ Barbara Luddy - (Počasíčko) +++ Barbara Jo Allen - (Fauna) +++ Taylor Homes - (Stefan) +++ Bill Thompson - (Hubert) +++ Marvin Miller - (Rozprávač) +++ Hudba: Jack Lawrence) +++ ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Nevím, co bych vám k této klasice ještě nového mohl říct. Písničky mi teda lezly na nervy, Disney to umí i líp. Ale za povšimnutí stojí podivná stavba příběhu, oproti dnešním filmům. Začátek tvoří zhruba 70% filmu, zápletka dalších 25% a finále pouze nějakých 5%. Zatímco dnes se hraje především na řešení zápletky a velké finále, při čemž je začátek sfouknut během prvních pár minut, mě tato stavba dost udivila. Ne že by tu nefungovala, ale dnešní publikum by asi zklamala. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Za mňa jednoznačne za 100%! Hoci Sleeping Beauty do veľkej miery ponúka ten istý príbeh ako Snehulienka, skvelo ho obohacuje o mytológiu (sudičky!), no najmä má úplne dychberúci vizuál, ktorý kombinuje stredoveké umenie, art deco a kubizmus. Tie pozadia sú úplne nádherné (kockovité stromy!) a nejde z nich spustiť oči. A to isté platí aj o postavách, Maleficent je bezpochyby najlepšia Disneyho záporáčka. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

U nás docela neznáma klasická Disneyovka (ale so známym názvom). Kúzlo a príbeh to má, ale Geronimi už splietal viacero prvkových elementov z už známej Popolušky, Snehulienky a dokonca prírodné zázemie z Bambi. Takto je z toho akurát pôžitok pre skutočných pamätných nadšencov. Animácie sú na vysokej úrovni, lenže bez inovačných pohnútok. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je zde několik zajímavostí. Za prvé se princezna jmenuje Jitřenka. I přesto se pohádka jmenuje Šípková Růženka. A za druhé ta zlá víla je hrozně podobná Angelině Jolie ze Zloby ( 2014 ) . Což je také samozřejmě šípková Růženka. Je teda skoro jasné, že Zloba byla dělaná přesně podle této Růženky. A také tři hodné sudičky jsou hodně podobné těm ze Zloby. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Mary Costa získala úlohu šťastnou náhodou. Na jednej párty začala spontánne spievať pieseň, ktorú hral niekto na klavíri. Bol to filmový skladateľ Walter Schumann a pozval ju do štúdia na hlasovú skúšku - Walt Disney už totiž tri roky hľadal správny hlas pre Šípkovú Ruženku, ale bezvýsledne. Vraj to už chcel zabaliť. Mary Costa prišla, zaspievala a Disney po prvých sekundách vedel, že je to hlas, ktorý hľadá. (krasomama)
  • První animovaný film točený na extrémně širokoúhlý Super Technirama 70 mm o poměru stran 2,55:1 (běžně užívaný Cinemascope má 2,35:1). Díky tomu většina diváků nemohla nikdy vidět film ve správném poměru stran, kina na to nebyla zařízena. Náprava nastala až s reedicí DVD a Blu-Ray vydaným v roce 2008, kde je film v původní podobě. (Němi)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama