Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (447)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO: 9. Bítešský filmový festival/// Dabing 9/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Animace 8/10/// PLUS: kouzelně zábavné, krásné písničky, i v českém dabingu, nadčasové nejen po technické stránce, ale i po té obsahové MÍNUS: pro děti (1-10 roků), které se na pohádku se mnou dívali to bylo trochu dlouhé, nebo ne tak zábavné a vtahující, jako jiné moderní pohádky, uznávám, že třeba děj s trpaslíky by mohl být o něco kratší/// Shrnutí: Díky Bítešskému festivalu, který jsem navštívil poprvé, jsem měl možnost vidět tento poklad kinematografie poprvé na velkém plátně. Zážitek. A co teprve tehdy, jak to museli diváci vnímat. Děj možná z počátku poměrně přímočarý, ale příběh, animace, hudba, vše stále funguje a i v konkurenci nových pohádek obstojí./// Celkem 90%/// ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Kurňa to je milůčké :) a ten perfektní dabing! Nedovedu si představit co na to říkali lidi před těma 72 rokama, když to vylétlo jako první celovečerní animák. To musela být mnohonásobně větší vřava a ohlasy jak na matrix :-D Je to fakt moc pěkné, animace na tu dobu perfektní, ani dnešní film by se za takovou úroveň nemusel styďět. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Leigh Harline: 1. Overture [2:11] ,2. Magic Mirror [1:25] ,3. I'm Wishing/One Song [3:06] ,4. Queen Theme [0:44] ,5. Far Into The Forest [2:26] ,6. Animal Friends/With A Smile And A Song [4:24] ,7. Just Like A Doll's House [2:45] ,8. Whistle While You Work [3:23] ,9. Heigh-Ho [2:46] ,10. Let's See What's Upstairs [1:16] ,11. There's Trouble A-Brewin' [4:21] ,12. It's A Girl [4:27] ,13. Hooray! She Stays [2:49] ,14. Bluddle-Uddle-Um-Dum [4:26] ,15. I've Been Tricked [4:05] ,16. The Dwarfs' Yodel Song [4:35] ,17. Some Day My Prince Will Come [1:54] ,18. Pleasant Dreams [2:29] ,19. A Special Sort Of Death [2:02] ,20. Why Grumpy, You Do Care [2:07] ,21. Makin' Pies [3:03] ,22. Have A Bite [1:28] ,23. Chorale For Snow White [1:06] ,24. Love's First Kiss (Finale) [4:21] ,25. Music In Your Soup [2:35] ,26. You're Never Too Old To Be Young [3:19], ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpěknějších animovaných filmů (těch), které jsem měl tu možnost vidět. Dodnes si pamatuji, když otec pořídil domů video, tak tahle Sněhurka byla jedním z prvních filmů na VHS, které jsme si na něm pouštěli. Slušná animace, vtipné momenty s trpaslíky i nezapomenutelná kouzelná atmosféra – přesně to se mi hned vybavilo, když tuto verzi Sněhurky dávali nedávno v TV… ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nádhera, prostě nádhera! První klasický Disney, kterého jsem viděl. Když jsem byl tak v 1.třídě, byli jsem na Sněhurce se školou. Líbila se mi. Ale až teď jsem z ní nadšen. Sněhurka je velice roztomilá, vtipná, nádherná (až magická) animovaná pohádka pro děti i dospělé. Rozplýval jsem se nad ní jak malé děcko - možná i víc. Lesní zvířátka mě dojímala k slzám, trpaslíci byli úžasní a ty písničky...i v českém znění je to nádhera. Hned teď potřebuji další dávku: Krásku a zvíře. Vytvořil jsem si nebezpečný návyk na klasické disneyovky ;-) ()

Galerie (121)

Zajímavosti (99)

  • V říjnu 2001 byla Sněhurka vydána v Disneyho platinové DVD edici. Jen během prvního dne se prodalo víc než milion kusů. (džanik)
  • Tvář Sněhurky byla namalována podle herečky Hedy Lamarr, která byla považována za nejkrásnější herečku stříbrného plátna. (Amneris)
  • Pro film bylo napsáno celkem 25 písní, nakonec jich bylo použito pouze osm. (džanik)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama