Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc krve, ale to se dalo tušit, když je v tom namočený Craven. :-) U hororů upřednostňuji "bu-bu" atmosféru, než monstra a krev, ale i tak tomu dám 4 hvězdičky, byť na čisté 4 to není. Hlavně proto, že mezi horory posledních 10 let, které až na čestné výjimky stály za psí štěk (v těch horších případech pak za psí ho***) má tenhle celkem solidní gradaci napětí, pár podařených lekaček, no a v jedné z hlavních rolí předvádí výborný výkon psí hrdina (konečně nějaké sympatické neuslintané psisko :-) ). No a pro fandy LOSTu (což já jsem) tady hraje i sympatická Emilie De Ravin (jinak Claire). Takže 70%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád náměty zabývající se izolovanou partou lidí řešící problémy (například rodinné). Seznámení s postavami bylo docela zdařilé a ačkoliv mě osobně žádná z nich nestihla přesvědčit natolik, abych si její smrt přestal přát, orientoval jsem se bez problému. Snímek navíc musím pochválit za to, že ve dvou případech mi, bez předem schváleného svolení, leknutím poskočila noha. Mé sympatie si získalo zvíře; tedy pes Zvíře a dívka v červeném, jejíž poslední scéna je patrně nejpůsobivější na celém filmu. Naopak se mi nelíbila hudba, v daném žánru zaběhnutá schémata (namátkou - v první lekačce se ještě nic nestane, popřípadě - když už si postava myslí, že má vyhráno, něco se stane, nebo ještě - někdo něco ví, ale ze záhadných důvodů to radši neřekne, i když je to zásadní a spousta dalších), dále tu jsou pro mě poměrně nezajímaví "protivníci" a hlavně nesmím zapomenout zmínit tragický ( a tím nemyslím smutný) konec, respektive poslední záběr, který mi vyřešil můj hlavolam, jestli dát teda tři nebo čtyři... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $41,778,863Tržby Celosvetovo $70,355,814Tržby za predaj DVD v USA $27,010,510 //počet predaných kusov 1,237,799║ „ Tento film má čo do seba ohľadom scén s takým hustím napätím že som takmer začal odvracať zrak a že toto je ešte dokonca upravené verzia kvôli cenzorom. No sakra ! Tak čo mám potom ešte čakať? Asi už len niečo ďalšie brutálne – zvrátené! „ Režisér Alexandre Aja natočil ešte len druhí film (pred tým Noc s nabrúsenou britvou, škoda ešte som nevidel) a už sa zaradil medzi tých najbrutálnejšie tvoriacich režisérov tipu Wes Craven a spol., v podstate je to vylepšený remake od samotného majstra horroru Cravena(veselo môže odísť do penzie, má dokonalého nástupcu). Prvá hodinka filmu nám navodí čoraz hustejšiu atmosféru a už len netrpezlivo čakáme kedy sa to všetko začne ... až prichádza noc a tesne pred 24:00 to prepukne, vtiahne nás to do stredu brutálneho deja odohrávajúceho sa v karavane , strnulo a takmer bez dychu dúfame že príde strih a bude už konečne po tom hnusnom pekle! Ja osobne by som mu nedal prístupnosť vôbec pod 20 rokov a to bez komentára, stačilo my keď som videl po skončení filmu tie vyjavené výrazy v tvárach asi tak 16-ročných chalanov sediacich v kine o pár kresiel ďalej, pozerali na mňa akoby čakali že ich teraz zmasakrujem ja alebo možno aj tí ďalší 3 ľudkovia nemo sediaci o pár riad dole. „ Aj keď film je žánrová delikatesa, ku koncu sa to mierne zvrhne na akčnú doslovne mlátanicu akože kto s koho, ale až na tento malí úlet to nemá chybu! “ Vo filme nehrá nikto známi, takže mediálna kampaň bola postavená ohľadom šírenia reklamy vzhľadom na brutálne prevedenie Francúzskeho režiséra Alexandra Aja a na tento filmový prípad ozaj právom, človek môže len neblaho rozmýšľať čo na nás pustí nabudúce. „ Tento film je mixom Úsvitu mŕtvych , Texaského masakru mot. pílou a Pachu krvi ale ani jeden z nich nemá takú silu v úrovni napätia a šokových scén.“ /videl v kine 2x: 95%/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja je maník a remakem klasického díla Wese Cravena Hory mají oči přinesl hororovým fanouškům patřičnou dávku brutální a krvavé podívané, přesně ve svém "Ajovském" stylu. "Teen/Family Slasher" tradičního formátu, kde se setkává americká rodinka se zmutovanými kreaturami, které provozují "gore" praktiky na náhodných turistech. Začíná boj o přežití. V určitých místech mi film připomínal Dům voskových figurín a taky sem spadla "kapka" z Texaského masakru. Celkově se jedná o kvalitní příspěvek do daného žánru v rámci (nejen) remakeů, který se však nedokáže vyhnout některým klasickým klišé. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že se Aja nějak režisérsky zlepšil. Zatímco v předchozím snímku budoval napětí pozvolna a dařilo se mu ho udržet, zde se vždycky nečekaně objeví, načež se vytratí. Přesto silné 3*, protože jsem dlouho neviděl tak brutální film (scéna napadení karavanu je bezchybná). Aja rozhodně má budoucnost, jen si musí vybírat lepší scénáře. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy rodina s přívěsem přijíždí k pumpě a matka vystupuje z auta, je na chvíli vidět, že je Brenda (Emilie de Ravin) na zadním sedadle vzhůru a upravuje si vlasy. V dalším záběru ale tvrdě spí a její bratr Bobby (Dan Byrd) ji budí. (Terva)
  • Autonehoda se točila tři dny. (Tereza666)
  • Když rodinka havaruje, tak hraje píseň „California Dreamin'“ od The Mamas & The Papas. (griph)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama