Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Slasher 

všechny recenze uživatele

VÝBORNĚ. Šel jsem do kina sice trochu s nadějí, ale stále smířený s tím, že uvidím další umělý horor nehoror typu House of Wax, jaké dnes natáčí lidé, kteří horou vůbec nerozumí a nakonec z toho vzejde jen taková načinčaná zábava pro davy. Nakonec od přelomu letopočtu do současnosti (2006) jsem tady v kinech zaznamenal jediné dva horory americké horory, které mě vyloženě potěšili - a to nový Úsvit Mrtvých a překvapivě povedený Pach Krve. No abych se vrátil k Hory Mají Oči... asi takhle, já tam seděl a roztékal se blahem, zatímco ostatní pohoršeně zírali s ústy dokořán. Nakonec jsem se ale cítil trochu jak hovado, když jsem se v obzvášť krutých pasážích radostí smál na celé kino:) Skvělá zábava a blýskání se na lepší hororové časy, co se týká mainstreamu. Tedy alespoň v to doufám. Konečně horor bez kompromisu, chvílema jakobych viděl ty skvělé filmy let 70. a 80. Výborně! (ještě bych rád poznamenal, že v tomto případě nevidím důvod srovnávat tento remake s původní verzí z r. '77) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack tomandandy: 1. Leave the Broken Hearts - The Finalist ,2. Blue Eyes Woman - The Go ,3. Highway Kind - Moot Davis ,4. Summers Gonna Be My Girl - The Go ,5. More and More - Webb Pierce ,6. The Walls - Vault ,7. In the Valley of the Sun - Buddy Stuart ,8. Daisy - Wires on Fire ,9. California Dreamin' - The Bald Eagles ,10. Forbidden Zone ,11. Gas Haven ,12. Out House ,13. Praying ,14. Beauty ,15. Ravens ,16. Daddy Daddy ,17. Beast Finds Beauty ,18. Trailer ,19. Aftermath ,20. Ethel's Death ,21. Next Morning ,22. Mine ,23. Village Test ,24. Breakfast Time ,25. Play With Us ,26. The Quest I ,27. The Quest II ,28. Sacrifice ,29. It's Over? , ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, který nesází jen na krvavou vyvraždovačku ala každý druhý americký horror posledních 10 let, ale dokáže mezi hromadou krve najít i špetku citu k mrazivé hudbě a velmi dobře vytvořenému napětí. Sledoval jsem Unrated version a nemohu si na nedostatek krve ani napětí stěžovat. Aja odvedl svojí práci jako málo kdo před ním a možná nám tu roste jeden velký talent, který hollywoodské horrorové scéně chybí už hodně dlouho. Kdo se vyžívá v pohledu na sekyru zabodnutou v oku nebo prostřelné hlavě ještě chvíli dýchající oběti našel právě černého koně letní sezony. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Už sa teším na deň, kedy uvidím Ajov ďalší film, ktorý odstráni jedinú vadu remaku The Hills...a tým je nevyrovnanosť scenára (našťastie môžme ďakovať za unrated verziu, ktorá pomer medzi kľudom/akciou vyrovnáva v prospech druhej zložky, čím výrazne zlepšuje temporytmus filmu). Podobne ako Wayne Kramer v Running scared aj Aja predvádza mimoriadne pôsobivé hranie sa s obrazom a zvukom (tak ruchovou stopou, ako i soundtrackovým podfarbením). ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nech Douga na pokoji. Je to demokrat. Ti na zbraně nevěří...... AJAjááááj!!! Tak od tohoto hororu som si sľuboval veľmi veľa. Prvá polhodina je za jasných 5*. Parádne stupňované napatie a stihlo ma poriadne trhnúť 3-krát. Potom však ukázali mutantov kanibalov a bola scénka s tým malým chlapcom (SPOILER veľmi nemilo ma prekvapilo, že sa mu nič nestalo, ale hlavná vec, že psa zjedli) a začalo to ísť dole vodou. Príliš často ukazovaní mutanti (mne pripadali viac smiešni ako desiví), príliš blbé chovanie postáv, príliš neuveritelný prerod zbabelca na vraždiaceho hrdinu, príliš veľký počet nelogických a divných vecí (deti mutanti kanibali nejedia?, a čo to malé mutantie decko? kolko morálnych hodnôt sa v ňom prebudilo, atď...). Veľmi veľké sklamanie. Asi som už nejaký veľmi náročný alebo ja neviem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Mutanti žijí v takzvaném Nuketownu, tzn. v jednom z měst pro armádní testy jaderných a atomových bomb, které byly skutečně budovány. (ČSFD)
  • V jednom z prvních záběrů, kdy se rodina nachází u benzinové pumpy, je možné všimnout si při pohybu kamery okolo auta v jeho okénku odrazu konstrukce, která kameru nese. (Prochy38)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama