Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl o jednej v noci, mal som čo robiť aby som potom zaspal a to je už čo povedať, keď sa to stane mne. Pán Alexandre Aja si teda servítku pred ústa určite nedáva a servíruje nám ešte drsnejšie horrorové scény ako v predošlom jeho filme. Požieranie čriev vystrelený mozog so záberom vyše dvojsekundovým atď, skoro by som povedal, že dielo Roba Zombieho! Vidno aj spoluprácu s Wesom Cravenom, film sa odkláňa od tradičného horrorového scenára, kde je každých 15minút zabitý jeden "dobrý" a konečne, naozaj konečne a to mi nemôžete vytknúť, ani jedna scéna vo filme nieje poznačená naivitou, alebo tým, že by mi nad tým zastával mozog! Pre mňa na horror 90%. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Pro tenhle druh produkce už dávno nemám ani nejmenší pochopení, jediný přívlastek, který mě v souvislosti s Ajovým filmem napadá je hloupý film. I ty nesmělé náznaky jakési atmosféry, které ovšem troskotají na tvůrčí neschopnosti režiséra a dementním scénáři, jsou v druhé půli vystřídané zcela přímočarou vyvražďovačkou, která může meximálně vybudit agresivitu, ale určitě ne strach. V tomhle snímku tak nějak nic nedává smysl a nad logikou děje nemá smysl příliš hloubat. Celkový dojem: 10 %. Mimochodem, snaha na tuto šílenost naroubovat jakési poselství o nebezpečí jaderných výbuchů a vůbec zbraní hromadného ničení, je vzhledem ke kvalitě viděného vyloženě mimo... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Výstavní expozici krvavého násilí servíruje Aja divákovi v té nejstylovější podobě, jaká je v současné době k mání. S perfektním vykreslením psychologických vazeb k jednotlivým hrdinům (velmi nejisté pořadí na úmrtním listě!) a s maximálním citem pro řemeslné zpracování napětí, hrůzy a divákova znechucení, dělá opravdové zázraky. Výborná zvuková stopa často dokáže více než standardní „lekačka“ a nekonečné prostředí pouště taky nepůsobí nijak příjemně. Sám sebe poněkud sráží špatně vybraným scénářem, v němž však nastupuje notná dávka cynického nadhledu, takže mnohými vyčítaná přehnaná patetičnost závěru je spíše úsměvná v dobrém slova smyslu, neboť mutantem odchraptěná americká státní hymna, či nástup jednoho z hrdinů s brokovnicí v ruce za doprovodu ultrahrdinského hudebního nářezu jasně dokazuje, že Aja má krom talentu v ruce, taky srovnáno v hlavě a pokud bude děj jeho příštího filmu méně předvídatelnější, je nad slunce jasnější, že v Hollywoodu se ještě díky tomuhle mladému Francouzi budou dít věci. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, který nesází jen na krvavou vyvraždovačku ala každý druhý americký horror posledních 10 let, ale dokáže mezi hromadou krve najít i špetku citu k mrazivé hudbě a velmi dobře vytvořenému napětí. Sledoval jsem Unrated version a nemohu si na nedostatek krve ani napětí stěžovat. Aja odvedl svojí práci jako málo kdo před ním a možná nám tu roste jeden velký talent, který hollywoodské horrorové scéně chybí už hodně dlouho. Kdo se vyžívá v pohledu na sekyru zabodnutou v oku nebo prostřelné hlavě ještě chvíli dýchající oběti našel právě černého koně letní sezony. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vytříbený film, plný tísnivé atmosféry a krutého jednání. Je mi sympatické, jak jsou tvůrci k postavám nevybíraví (a zaslouží se zmínit i dobré obsazení), nicméně mi v The Hills Have Eyes vadí některé logické díry a především mě drtí heroický konec, který je jak vystřižený z válečného filmu (což je částečná zásluha divného soundtrack). Z poslední doby jde však rozhodně o jeden z těch lepších hororů – 3 a ½* ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Mutanta "rovnátkáře" si zahrál maskér Greg Nicotero, spoluzakladatel KNB EFX Group. (warner)
  • Na place se stalo zvykem, že si štáb v prostojích mezi natáčením jednotlivých záběrů krátil dlouhou chvíli inscenováním zápasů se zbraněmi, které byly používány jako rekvizity. (imro)
  • Když rodinka havaruje, tak hraje píseň „California Dreamin'“ od The Mamas & The Papas. (griph)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama