Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Zajímavosti (2 237)

  • V 15. epizodě 4. série "Smrt má dovolenou" mají duchové (respektive astrální projekce) Sama (Jared Padalecki) a Deana (Jensen Ackles) viditelný dech. Duše by ale neměly vydechovat žádný plyn. (GreatestFan)
  • V 15. epizodě 1. série "Benderova rodina" zazní, že Dean (Jensen Ackles) je stejný vysoký jako  Sam (Jared Padalecki), tedy 6 stop, 4 palce (tedy přibližně 193 cm). Jenže Sam je zcela očividně vyšší než Dean. (GreatestFan)
  • Ve 12. epizodě 5. série poslouchá Dean (Jensen Ackles) vzkazy zanechané Samem (Jared Padalecki)  v těle Garyho (Colton James). Vzkazy jsou namluvené Samovým hlasem, i když by měl ze záznamníku znít Garyho hlas. (spacemaster)
  • Ve 9. epizodě 4. série projde Ruby (Genevieve Cortese) pastí na démony jako by tam ani nebyla. (spacemaster)
  • V 1. epizodě 3. řady a 11. epizodě 9. řady seriálu byl použit při natáčení stejný dům, přestože ve 3. sérii se děj měl odehrávat v Nebrasce v Lincolnu a v 9. sérii v Missouri. (Mr.Lojza)
  • V 6. epizodě 5. série Dean (Jensen Ackles) usmažil elektrickým proudem maso a pak si krájel ze své podomácku usmažené šunky. Do úst si však dával růžové kousky z evidentěn kupované šunky. (Two_shoes)
  • Ve třetím díle 3. série s názvem "Bad Day At Black Rock" si Sam (Jared Padalecki) při pádu roztrhne džíny. Ovšem po příjezdu do motelu, kdy jej Dean (Jensen Ackles) usadí a přikáže mu, aby nic nedělal, si lze všimnout, že džíny má pouze ušpiněné, nikoli natržené. (skinny)
  • Ve 23. díle 8. série, kdy Dean (Jensen Ackles) a Sam (Jared Padalecki) drží Crowleyho (Mark Sheppard) v opuštěné kapli a sami si povídají venku, jsou v jednom záběru dveře kaple zavřené. V dalším záběru jsou už však otevřené. (skinny)
  • V 19. epizodě 6. série s názvem "Mommy Dearest" Castiel (Misha Collins) pronese, že nemůže využívat kvůli energii města své schopnosti. Když se však poté na policejní stanici seběhne boj mezi démony a bratry, Castiel jednoho zabije právě použitím své schopnosti. (Megalomaniac)
  • Na konci šestnácté epizody první série mají Dean (Jensen Ackles) a Sam (Jared Padalecki) Winchesterovi na obličeji obrovské jizvy, v následující epizodě už však žádné jizvy nemají. (J*A*M*A*L)

Lovci duchů - Na Divokém západě (2011) (epizoda) (S06E18)

  • Děj epizody se odehrává ve Wyomingu roku 1861. První oficiální území s tímto názvem, wyomingské teritorium, však vzniklo až roku 1868, a stát Wyoming vznikl o dva roky později. (gamemaCZ)

Lovci duchů - Až na krev (2011) (epizoda) (S06E21)

  • Povídka zmíněna v seriálu, „The Hunter of the Dark“, je sice opravdu posledním známým dílem H.P. Lovecrafta, ten ji však napsal již v roce 1935, tedy dva roky před svou smrtí. (gamemaCZ)
  • Spoiler: V 18. epizodě 5. série "Bod, od kterého už není návratu" Dean (Jensen Ackles) zabije anděla Zachariáše (Kurt Fuller) navzdory předchozímu tvrzení anděla, Uriela (Robert Wisdom), že pouze anděl může zabít anděla. Toto však ani není jedinný případ. (GreatestFan)
  • V 11. epizóde 1. série je pri Deanovom (Jensen Ackles) odchode od univerzitného profesora jasne v zábere vidieť kameru. (tis12olivia)
  • V 17. časti 1. série s názvom "Hell House" si Dean (Jensen Ackles) zájde do bistra na kávu, pričom v momente, kedy mu ju chlapík podáva cez okienko, povie "Here you go Jensen", čiže ho osloví jeho pravým menom. (Proffessor)

Lovci duchů - Black (2014) (epizoda) (S10E01)

  • Počas spevania "Imaginary Lover" Dean (Jensen Ackles) udrie muža, ktorý sa snaží, aby prestal Dean spievať. Texty zobrazené na karaoke obrazovke sú však texty piesne "I'm Too Sexy", ktorú spieval na začiatku epizódy. (Pat.Ko)

Lovci duchů - I Think I'm Gonna Like It Here (2013) (epizoda) (S09E01)

  • Keď Castiel (Misha Collins) kráča po ceste v lese, popis označuje miesto ako "Longmont, Colorado." Longmont, Colorado sa nachádza pri úpätí predhorí Rocky Mountains, teda na pláni. V Longmonte nie je žiadny les. Celé územie je zastavané. (Pat.Ko)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama