Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 259)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, John Swartzwelder, Jon Vitti a konzultanti: Joel Cohen, John Frink, Tim Long, Michael Price .. Na loni založenou tradici, kdy při návratu z LFŠ navštívíme Brněnský Špalíček a po hromadě nekvalitních kousků (což je letos jen moje domněnka, protože jsem za tři dny na LFŠ neviděl ani jeden film:)) si dopřejeme nějaký kvalitní ve výborném kinosálu. Letos padla volba na Simpsons Movie.. ______ A co nabídla nejznámější seriálová látka na širokoúhlém plátně? Rozhodně velkou porci zábavy, což už dneska mnoho animáků neumí! Zasmál jsem se, mnohokrát a řádně hlasitě. Dílčí momenty geniálního humoru se prolínají s průměrnými vtípky a v pozdějších chvílích mi vadila ztráta tempa, většinou jen kvůli natahování stopáže a hlavně slabší příběhová kostra, která rozvíjela do extrému obvyklou Homerovu hloupost a nezodpovědnost, včetně rodinného rozkolu nebo několika dalších, už několikrát opracovaných motivů. Ono je těžké po osmnácti sezónách i pro tak obsáhlý tým scénáristů něco nového vymyslet. Ještě že tento nedostatek poctivě překrývá sada postarších i velice aktuálních narážek či zesměšnění symbolů Ameriky. Líbivá je taktéž zvláštně pojatá animace a špičková Zimmer hudba. Přes výše uvedené výtky a úctu k seriálu samotnému prostě maximální hodnocení nemohu udělit. 75%. OH YEEEEAH! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

To všechno, proč jsem tolik miloval první série (tak pět, možná sedm) Simpsonů a se ségrou je z véháesky drtil i několik hodin vkuse, zůstalo zachováno. Hustota fórů je tak vysoká, že jsem se od poloviny místy už smát prostě nemohl. V takovém případě jdou zkrátka všechny případné výtky k čertu. Nejlepší komedie za posledních několik let. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dlužno poznamenat, že ze žluté dílny vypadl hotový film se vším všudy tak, jak to zkrátka má být. Konečně film od začátku do konce a ne jen nějaký slepenec epizod, jak jsem se zprvu obával. Příběh je výborný. Je nápaditý a celou dobu v podstatě apokalyptický. Tempo se neztrácí a fórky padají jeden za druhým a některé jsou excelentní, dokonce i Flanders perlil. Na poprvé za čtyři, ale při druhém kole mi to sedlo mnohem lépe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neuveritelnej hyper mega masakr. Ale zacnu s tema drobounkejma vytkama. Spousta postav se tu jen mihne, coz je skoda, par jich slo vyuzit vic a film moh bejt klidne delsi. Tolik vytky. Animace je vylepsena, takze treba bortici se dum nebo pochod s pochodnema vypada skoro jak 3D, ale nastesti to je vse 2D a tak super 2D film tu od Spongeboba nebyl. Pak hudba, zazni tu vylepsena uvodni pisnicka a pak spousta dalsich super songu. Co se tyce pribehu, ze zacatku to jsou spis takove scenky, ale zhruba v momente, kdy se objevi sud s hovnama, tak se zacne odvijet pribeh, kterej drzi dobre po hromade. Jinak samotny vtipy jsou tu tak kazdejch 5 sekund a vetsina je naprosto dokonalejch a tentokrat si dovolili tvurci i ostrejsi veci, jako Bartovo bimbas nebo fuckujici Homer. Tohle je proste absolutni must see zalezitost a to nejen pro fandy serialu. Jeden z nej animovanejch filmu vsech dob. Doufam, ze bude dvojka. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ani docela krutá tlačenice před "kinem" a tragická organizace promítání na letošní LFŠ nezkazila celkový dojem ze Simpsonových ve filmu. Po oplakání Martina Dejdara, který nepřijel se rozjel 87 minutový mejdan, který krom pár chybiček lze nazvat dokonalým. Od první minuty se na diváka valí výborně vymyšlené vtípky, které způsobí smích, který nejde zastavit tak do půlky filmu. V první půlce bych hodně scén a hlášek označil za geniální a dal ihned 5* s čistým svědomím. Bohužel na druhé půlce filmu je dost vidět neustálá obměna celého díla, které ztrácí tah na branku a divákovi bránice se pomaličku uklidňují z rozkoše první půlky. Je to velká škoda, protože nevyváženost vtípků a děje trochu sráží tento velmi očekávaný pokus o přenesení seriálového megahitu (který pomalu, ale jistě klesá se svou kvalitou ...) na velké plátno. Dabingu se nedá u hlavních postav nic vytknout, ale osobně mě zklamal dabing prezidenta USA Arnolda S. . V originále (podle traileru) zní úžasně, ale v dabingu se trochu nepovedl a jeho přízvuk a skvěle napsané hlášky(asi dvě) nevyzní tak skvěle. Konečně jsem přišel na chuť "novému" dabérovi Homera, který se mi ve filmu velmi zamlouval a jestli má cenu psát něco o Martinu Dejdarovi nebo Jirkovi Lábusovi tak nic než "dokonalost" jejich hlasové schopnosti nedokáže přiměřeně ocenit. Docela mě překvapila prakticky naprosté oddělení Simpsonových od zbytku Springfiledu, protože nikdo krom nich a ze začátku Flanderse ve filmu nemá "důležitější" roli a všichni působí jako křoví pro hlavní modly miliónů lidí. Snad dvojka nebude tvořena s tak neskutečnými požadavky a snahou splnit očekávání jako tento film, na kterém je křečovitost a obavy autorů ke konci až příliš poznat. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Když rozzuřený dav nese auto ke stromu s oprátkami, tak v jednom záběru v něm vidíme Jimba s Kearneym a v dalších už ne. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy Bart tleská, aby spustil lavinu, má Homer vždy jiný počet polen v rukou. Nejprve jich nese 5, vzápětí jen 3, poté opět 5 a domů donese 4 polena. (orkadimenza)
  • Při útěku před rozzuřeným davem je dům Simpsonových zapálen, avšak v pozdější scéně již dům nehoří a je zcela v pořádku. (P. J. D.)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama