Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (1 259)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velké plátno Simpsonům neublížilo. Je to o něco jiné, než si pustit 4 díly seriálu za sebou, ale zase ne o tolik jiné, aby to ztratilo ducha, vtip a prostě všechno, co k žluté rodince patří. Nenaplnily se naštěstí ani moje obavy, že gagů bude málo a v dlouhé stopáži se rozplynou. Je jich dost a jsou skvělé, nechybí pár známých osobností, Bartův trest na tabuli (a jeho avizovaná nahá jízda do Krustyburgeru), zkroušený Homer ani ekologicky agitující Líza... Prostě parádička :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekalo se na tuhle filmovou událost snad celé věky, ale jednou to prostě přijít muselo. Problém byl v tom, že tvůrci nedokázali vymyslet příběh, který by na necelou hodinu a půl fungoval. Ono je tedy vidět, že to natahujou jak nejlíp můžou, ale na oplátku právě v té natahované části je tolik skvělých vtipů, že přimhouřit obě oči je prakticky povinností. Simpsonovi ve filmu se prostě povedli na výbornou. Po tolika dílech v seriálu, kdy se člověk diví, kam stále na ty nápady chodí se vyloupl velice povedený animovaný film s excelentním českým dabingem, který pobaví celou rodinu a o to více potěší milovníky nejlepšího seriálu na světě. Stejně jako mě! --- Tati, to není fér zabíjet ryby elektrickým proudem. - Jakožto veliký milovník ryb chci, aby umírali důstojně. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ani docela krutá tlačenice před "kinem" a tragická organizace promítání na letošní LFŠ nezkazila celkový dojem ze Simpsonových ve filmu. Po oplakání Martina Dejdara, který nepřijel se rozjel 87 minutový mejdan, který krom pár chybiček lze nazvat dokonalým. Od první minuty se na diváka valí výborně vymyšlené vtípky, které způsobí smích, který nejde zastavit tak do půlky filmu. V první půlce bych hodně scén a hlášek označil za geniální a dal ihned 5* s čistým svědomím. Bohužel na druhé půlce filmu je dost vidět neustálá obměna celého díla, které ztrácí tah na branku a divákovi bránice se pomaličku uklidňují z rozkoše první půlky. Je to velká škoda, protože nevyváženost vtípků a děje trochu sráží tento velmi očekávaný pokus o přenesení seriálového megahitu (který pomalu, ale jistě klesá se svou kvalitou ...) na velké plátno. Dabingu se nedá u hlavních postav nic vytknout, ale osobně mě zklamal dabing prezidenta USA Arnolda S. . V originále (podle traileru) zní úžasně, ale v dabingu se trochu nepovedl a jeho přízvuk a skvěle napsané hlášky(asi dvě) nevyzní tak skvěle. Konečně jsem přišel na chuť "novému" dabérovi Homera, který se mi ve filmu velmi zamlouval a jestli má cenu psát něco o Martinu Dejdarovi nebo Jirkovi Lábusovi tak nic než "dokonalost" jejich hlasové schopnosti nedokáže přiměřeně ocenit. Docela mě překvapila prakticky naprosté oddělení Simpsonových od zbytku Springfiledu, protože nikdo krom nich a ze začátku Flanderse ve filmu nemá "důležitější" roli a všichni působí jako křoví pro hlavní modly miliónů lidí. Snad dvojka nebude tvořena s tak neskutečnými požadavky a snahou splnit očekávání jako tento film, na kterém je křečovitost a obavy autorů ke konci až příliš poznat. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Simpsonovi" se mi opravdu líbili jen do té doby, než v nich začal převažovat skečový, fraškovitý a narážkový humor. Mé tajné přání, aby se celovečerní film vrátil k příběhu, se bohužel nesplnilo (ne, příběh neznamená sentiment). Sice je fajn, že film relativizuje sebe sama a pár scén je vážně povedených, ale takové vybroušené animáky jako celovečerní "South Park" nebo "Wallace & Gromit" sleduje spíše z povzdálí. Mírné zklamání. Ale možná za to může i podivná atmosféra kina, kde se ojedinělé uchechtnutí ozvalo párkrát za film. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Když se člověk v jednom kuse směje, nemá moc čas všímat si nedostatků. Gagy jedou doslova jeden za druhým a narážek na všechno (prezidentem Schwarzeneggerem počínaje a Tomem Hanksem (ne)konče) je tu jako koblih v supermarketu. Zimmerova hudba je vynikající, netradičně pojatá animace taky a Homer a jeho Spider-vepř se vám do paměti zaryjí navždy. SIMPSONOVI svůj první film zvládli na jedničku. A já se stejně jako jedna malá slečna ptám: "Bude dvojka?" ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Když Homer jede hodit prasečí silo do jezera, tak jsou všude kolem jezera značky. Když ale Homer rychle odjíždí, tak tam žádná značka není. (Cheeker)
  • V jedné scéně vyráží rozzuřený dav Simpsonovým dveře, aby potrestali Homera za jeho lehkovážnost. V další scéně ale už Homer přibíjí na dveře prkna hřebíky, tudíž po tom, že by byly dveře vyraženy, není ani stopy. (P. J. D.)
  • Při tvorbě scénáře to jednu dobu vypadalo, že film bude muzikálem. Postupem času byly však všechny skladby postupně zkracovány a od nápadu se nakonec upustilo. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama