Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (1 260)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na seriálu ujíždím od dětství, nedokážu ani spočítat, kolikrát jsem viděl jednotlivé epizody i tento film. A při každém dalším zhlédnutí to funguje a ty hlášky prostě naskakujou samy. Je až neuvěřitelné, že tvůrci dokázali přijít s něčím tak zásadně jiným, než co se obvykle řeší v dvacetiminutovkách a že to tenkrát tak zafungovalo. Celkem se bojím, jestli ta dvojka někdy vznikne, aby vůbec za něco stála, zvlášť po té bídě cca od 20. série. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie som simpsonovský maniak, zo seriálu som videl maximálne 20 dielov, ale toto je vážna smršť dobrých gagov (výmena osadenstva kostola a krčmy pred koncom sveta je proste vtip zabiják). Prvých asi 20 minút mi pripadalo chaotických, ale potom do seba všetko zapadlo a všetky pušky, ktoré boli v príbehu rozvešané po stenách, nakoniec vystrelili. Škoda len, že to nemalo ešte epickejší ťah, predsa len zostal dojem o kus dlhšej a vydarenejšej televíznej epizódy. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

V případě mého největšího seriálového kultu se mi to píše velmi těžce, ale celovečerní Simpsonovi ve filmu jsou pro mě opravdu trochu zklamáním! Mým očekáváním bylo cosi velkolepého, ale přišel jen mírně nadprůměrný příběh, záplava gagů občas vázla, humor se konal, ale často takový nízkooktanový, zkrátka nenašel jsem jediný pádný důvod (až na pár roztomilých gagů, ale ty se mohly uplatnit i v rámci nějakého dílu), proč byl celovečerní film natočen... Tak dlouho ten film odkládali, tak dlouho nepodlehli tlakům studia atd. a pak najednou natočí celovečerák, který je sice hodně vtipný, ale nad intence seriálu nijak nepovyšuje... Ten film měl být tedy promyšlený do posledního detailu a já tam bohužel nacházel i vatové vycpávky, které sloužily jen a pouze k prodloužení filmu na celovečerní stopáž... Ale samozřejmě jsem se u toho smál, což ovšem není to, oč tu běží... Velká škoda promarněné šance... 75% (a jak píše Matty, hlavně z ,,úcty k seriálu") ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to zhruba tak, ako som dufal, ze to nedopadne. Prva polovica si sice este ako tak drzi prijemnu absurdnost a nadnesenost serialu, v tej druhej sa uz vsak uz hra na pribeh a silenu parodiu. Mohla byt z toho dobra epizoda (a mozno ani nie). Simpsons su proste serial a hotovo. Celkom sa mi pacilo akym sposobom tvorci pouzili 3d grafiku, ale to je asi tak vsetko. Sice som sa nenudil, ale zo srandou, ktoru poskituje serial sa to ani zdaleka neda zrovnavat. (6/10) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Navzdory skutečnosti, že poslední série jedou takzvaně ´na setrvačník´ a dobrého humoru aby v nich člověk lupou pohledal (prvních cca 8 sérií je naprosto nepřekonatelných), je první ´celovečerňák´důkazem, že pánové kolem Matta Groeninga ještě nevystříleli střelný prach. Zejména 1.půlka filmu je v četnosti fórků a narážek až smrtící, bohužel i těch (pod)průměrných. Ale pořád platí, stejně jako třeba u Asterixe, že Simpsonovi nejsou primárně pro malá děcka a jejich humor ocení spíše odrostlejší a informované publikum. I díky vtipným narážkám na cokoliv, Arnieho ambicemi počínaje, současným fenoménem globálního oteplování konče (narážka na Al-Goreovu vysokozdvižnou plošinu při Lízině přednášce připadala vtipná v celém kině asi jenom mě :o). Nejlepší vtípek? Výměna osazenstva před armagedonnem - pánbíčkáři jdou chlastat a ochlastové se jdou modlit :o) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Při testování bariéry si starosta přivolá Cletuse, aby něco vhodil do jezera. Ten přichází s prázdnýma rukama, avšak v dalším záběru má v ruce krysu. (Kroup4)
  • Ve scéně, kdy se Simpsonovi ukrývají v opuštěném domku, je na dveřích vidět kukátko. V dalších záběrech tam už není. (Kroup4)
  • Při tvorbě scénáře to jednu dobu vypadalo, že film bude muzikálem. Postupem času byly však všechny skladby postupně zkracovány a od nápadu se nakonec upustilo. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama