Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 259)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Zvláštní - už jsem to viděl dvakrát a asi to párkrát v životě ještě uvidím, nicméně pocit, že Simpsonovi už jsou v současnosti slabý seriál, nezmizí a celovečerní film tento dojem jenom prohloubil. Prvním důvodem je prostě fakt, že se zde snížila míra politické nekorektnosti. Druhým důvodem je velice chabý příběh, či spíše jen střípky gagů. Třetím důvodem je to, že z Homera se stalo už příliš velké hovado a tupoun a přestala to být legrace. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V případě mého největšího seriálového kultu se mi to píše velmi těžce, ale celovečerní Simpsonovi ve filmu jsou pro mě opravdu trochu zklamáním! Mým očekáváním bylo cosi velkolepého, ale přišel jen mírně nadprůměrný příběh, záplava gagů občas vázla, humor se konal, ale často takový nízkooktanový, zkrátka nenašel jsem jediný pádný důvod (až na pár roztomilých gagů, ale ty se mohly uplatnit i v rámci nějakého dílu), proč byl celovečerní film natočen... Tak dlouho ten film odkládali, tak dlouho nepodlehli tlakům studia atd. a pak najednou natočí celovečerák, který je sice hodně vtipný, ale nad intence seriálu nijak nepovyšuje... Ten film měl být tedy promyšlený do posledního detailu a já tam bohužel nacházel i vatové vycpávky, které sloužily jen a pouze k prodloužení filmu na celovečerní stopáž... Ale samozřejmě jsem se u toho smál, což ovšem není to, oč tu běží... Velká škoda promarněné šance... 75% (a jak píše Matty, hlavně z ,,úcty k seriálu") ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ani docela krutá tlačenice před "kinem" a tragická organizace promítání na letošní LFŠ nezkazila celkový dojem ze Simpsonových ve filmu. Po oplakání Martina Dejdara, který nepřijel se rozjel 87 minutový mejdan, který krom pár chybiček lze nazvat dokonalým. Od první minuty se na diváka valí výborně vymyšlené vtípky, které způsobí smích, který nejde zastavit tak do půlky filmu. V první půlce bych hodně scén a hlášek označil za geniální a dal ihned 5* s čistým svědomím. Bohužel na druhé půlce filmu je dost vidět neustálá obměna celého díla, které ztrácí tah na branku a divákovi bránice se pomaličku uklidňují z rozkoše první půlky. Je to velká škoda, protože nevyváženost vtípků a děje trochu sráží tento velmi očekávaný pokus o přenesení seriálového megahitu (který pomalu, ale jistě klesá se svou kvalitou ...) na velké plátno. Dabingu se nedá u hlavních postav nic vytknout, ale osobně mě zklamal dabing prezidenta USA Arnolda S. . V originále (podle traileru) zní úžasně, ale v dabingu se trochu nepovedl a jeho přízvuk a skvěle napsané hlášky(asi dvě) nevyzní tak skvěle. Konečně jsem přišel na chuť "novému" dabérovi Homera, který se mi ve filmu velmi zamlouval a jestli má cenu psát něco o Martinu Dejdarovi nebo Jirkovi Lábusovi tak nic než "dokonalost" jejich hlasové schopnosti nedokáže přiměřeně ocenit. Docela mě překvapila prakticky naprosté oddělení Simpsonových od zbytku Springfiledu, protože nikdo krom nich a ze začátku Flanderse ve filmu nemá "důležitější" roli a všichni působí jako křoví pro hlavní modly miliónů lidí. Snad dvojka nebude tvořena s tak neskutečnými požadavky a snahou splnit očekávání jako tento film, na kterém je křečovitost a obavy autorů ke konci až příliš poznat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veľa očí, cerí zuby. Presne ako rakúski aktivisti na hraniciach.“ Je pozoruhodné, že ani po toľkých rokoch a epizódach nepôsobia celovečerní Simpsonovci vyčerpane, prázdne, rutinne, unavene, vyhorene. Naopak, ako keby do nich vstúpila nová sila a ponúkajú skvelé postavy, skvelé dialógy („Pane, vy ste z tej moci úplne zošaleli!“ – „Pochopiteľne. Zošalieť bez moci nemá žiadny zmysel, je to nuda a nikto vás nepočúva.“) a šťavnaté hlášky („Často o tom hovoril, ale nebral som ho vážne.“; „Dnes už nikto nehovorí také vtipy, ako Danny DeVito.“), nehovoriac o vtipných scénkach a nápadoch, ktoré len tak nedostanete z hlavy (prasa, opica s činelmi úradujúca v Homerovom mozgu, žltý pipík, lavína, rozbitá fľaška). Zaujímavosťou je, že vznikli v roku 2007 a o dva roky neskôr napísal Stephen King román Pod kupolou, ktorý zápletkou podozrivo pripomína práve tento film. Je všeobecne známe, že King je dobrým priateľom jedného zo spolutvorcov Simpsonovcov. Náhoda? Tak či onak, o kupolu v Simpsonovcoch prekvapivo zas až tak nejde, pretože scenár sa uberá značne nepredvídateľnými chodníčkami a zavedie nás napríklad až na Aljašku. Homer je tu tentokrát za fakt obzvlášť vypečeného pablba, ale obdivuhodné je, že hoci sa stáva páchateľom niekoľkých neospravedlniteľných hovadín, neznenávidíte ho, ale stále ho budete mať radi. Je to proste Homer. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tři a půl dílu hezky za sebou, s jakýmsi zprstuvycucaným "ústředním příběhem", několika echt povedenými fóry, respektive narážkami, a spoustou takového slabého odvárku okolo. Chtělo to větší snahu a úsilí, za tohohle stavu říkám, že zkrácení o půl hodiny by vyloženě prospělo. 60% a děkuju pěkně, stačilo jednou. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • V jedné scéně Homer řekne, že prase se jmenuje Harry Poser (v původním znění Harry Plopper), což je narážka na knižní a filmovou sérii Harry Potter (od r. 2001). (Duoscop)
  • Tloušťka skleněné kopule, která rozplácne muže, je zhruba 1 metr, ale když pokládají Colin a Líza ruce na báň, je její tloušťka jen pár centimetrů. (orkadimenza)
  • V České republice film vydělal 43 575 227 Kč a vidělo ho 459 570 diváků. (Pierre)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama