Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 63,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 205,9 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)
  • V čase 59:07 Iris (Kate Winslet) pomůže Arthurovi (Eli Wallach) domů a pak u něj obdivuje různá ocenění, včetně Oscara. Herec, který ho ztvárnil, žádného Oscara v té době neměl, ale v roce 2011 získal čestného Oscara za celoživotní přínos. (Proste..Jana)
  • Internetová stránka, kterou obě hlavní postavy použijí k výměně svých domů, je reálná: homeexchange.com. (Baltazzar)
  • Dustin Hoffman v Noční Show Jaye Lenoe (od r. 1992) prozradil, že jeho cameo ve filmu bylo neplánované a nebylo ve scénáři. Když jednoho dne projížděl kolem videopůjčovny Blockbuster Video, viděl, že se tam něco natáčí, a tak se rozhodl zastavit a podívat se tam. A protože se znal se scenáristkou a režisérkou Nancy Meyersovou, vymysleli společně scénu, ve které se herec objeví. (Pavlínka9)
  • Cameron Diaz (Amanda) prohlásila, že to byl její fyzicky nejnáročnější film, protože v něm musela běhat. (HellFire)
  • Romantická komedie za úctyhodných 85 milionů vydělala studiu Sony za první víkend (8. – 10. 12. 2006) promítání 12,7 milionů amerických dolarů na třetím místě žebříčku návštěvnosti. Po měsíci se obrat vyšplhal na 58,8 milionů. (imro)
  • Interiér domu Amandy (Cameron Diaz) byl postaven ve studiu, a i bez stropu, elektriky, plynu a vody stál přes milion dolarů. (don corleone)

Reklama

Reklama