Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie obrchujovina! Spočiatku som myslel, že vytiahnem moje hodnotenie aj na dve hviezdy. Ani nie tak kvoli vtipnosti filmu ako kvôli pospájaniu jednotlivých parodovaných filmov. Vtipné to však naozaj skoro vôbec nebolo, pár trefných gagov by sa zmestilo do päť minútového kraťasu. A potom znova prišli fekálie, zvratky a podobné *ičoviny, ktorých mám už naozaj plné zuby a film som skoro vypol. Navyše to nasnímanie dablérov, dvojníkov v akčných scénach som ešte nevidel tak viditeľne odfláknuté. A mám veľký chuť poslať ho do sračiek, musím však zostať aj trošku objektívny. 15%. ()

HappySmile odpad!

všechny recenze uživatele

Další z rodinky "___ Movie". Narozdíl od Scary Movie, což je opravdu zdařilá parodie na horory, tohle je jenom bezduchá slátanina nemající ani hlavu, ani patu a co je ještě důležitější - ani vtip. To, co mohla být zábavná podívaná, je spíše parodie na parodie. Snad jediný, co se tady dá pochválit, jsou plakáty a to je myslím u filmu dost smutný. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Sérii DÉSNÝCH BIJÁKů můžu, ale VELKEJ DOJÁK jsem si vzhledem k zoufale nevtipnému trajleru radši odpustil. U trajleru k VELKÉMU BIJÁKU jsem se ale párkrát uchechtl, tak jsem do toho šel. Jasně, je to sračka. Velmi špatná parodie spoléhající na dokonalé napodobení kostýmů a výpravy parodovaných filmů a prdění, blití a sex se zvířaty. A Stifflerovu mámu. A které přijde vtipné dát pod tréninkovou montáž Eye of the Tiger nebo pod bojovou scénu Kung Fu Fighting, i když už to udělal milionkrát někdo před nimi. Jelikož si ale odpad schovávám pro nudné nekoukatelné prasárny, které mě naserou a tohle jsem dokoukal v pohodě, aniž bych si dělal velké násilí, dávám stejně jako u KAMEŇÁKů dvě hvězdy. Jednu za to, že je to barevné a druhou za to, že se to hýbe. A to s tou pirátskou lodí jako atrakcí byla vtipná narážka na původ PIRÁTů - disneylandskou atrakci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj otec prekotil levicu. Ale viete, ako to chodí vo Vegas. Z toho sa nestrieľa.“ Som zvyknutý na klasické paródie s Lesliem Nielsenom a Charliem Sheenom, preto ma nebaví nová agresívna vlna, kde sú len skopírované známe scény z úspešných filmov a nepridáva sa nič viac, nič vlastné, nič originálne. V jednej scéne sa objaví „Jack Swallows“ na mlynskom kolese. Prečo? Lebo v PIRÁTOCH KARIBIKU 2 bol Jack Sparrow. Tentokrát je to ale o to horšie, že rozpočet musel byť mizerný: z bájneho mystického počítačového ježišovského leva Aslana sa stal Fred Willard, napoly lev napoly človek. Jeho levia časť sa prejavuje tým, že má oblečené chlpaté tepláky a keď sa bije s „bielym mníchom“, vidíme, že to nie je Fred Willard, ale mladý Aziat v chlpatých teplákoch. Doslova mu na celé sekundy vidíme do tváre!!!!!! Kebyže je to aspoň doprčic vysvetlené tým, že v boji sa mení na štíhleho dvadsaťročného vlasatého Aziata! Ale oni nič. Až TAKTO zúfalo... no to je sila, to by som čakal maximálne tak pred tridsiatimi rokmi u Eda Wooda Jr. Každopádne Kal Penn je obrovský komediálny talent („Dr. House“, POFAJČÍME, UVIDÍME 1 – 2). ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ukázky a vypadalo to slibně, tak si říkám proč ne a pádím si to půjčit do videopůjčovny... Do dnes těch 45 Kč lituji, to jsem je mohla využít mnohem lépe, třeba vyhodit z okna, protože bych s jejich využitím byla spokojenější. Děsná kravina, kdy mi mrzl úsměv na tváři, rádoby vtipné hlášky nejsou vtipné, naopak jsou vrcholem trapnosti. Velkej biják je snůška nepovedených, nevtipných, nejapných, neandrtálských a ještě ke všemu pohybujících se obrázků, které vydávají podivné a nesmyslné skřeky. Ne, děkuji pěkně, už nikdy více... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Hamburgerárna White Castle, která se ve filmu mihne, se objevila i v dalším filmu s Kal Pennem v hlavní roli.: Zahulíme, uvidíme (vojtaruzek)
  • Skupina, která hraje na párty, je Eagles of Death Metal. (HappySmile)
  • Snímek se umístil na 5. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)

Reklama

Reklama