Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Makky odpad!

všechny recenze uživatele

Veľkofilm (cháp jeden z najdebilnejších a najtrápnejších filmov vôbec) sa ani nedá brať ako film, je to len pozliepaná skupina scénok, kde bola parodovaná naozaj pestrá škála filmov, no nezaujalo nič. Narnia, Superman, Hady v lietadle, Mission Impossible, X-Men, Borat, Star Wars, Harry Potter, Jack Sparrow, Charlie a továreň na čokoládu, Da Vinciho kód, ale aj Paris Hilton, Angelina Jolie, Mel Gibson a ešte kopa ďalších bola parodovaná v tejto chobotine... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku děsná trapárna a skoro sem to až chtěl vypnout, což sem naštěstí neudělal a fakt nelituju, scény s Harrym Potterem a jeho výcvik byly naprosto brutální a i další zprodovaný scény filmů z poslední doby sou většinou děsně zábavný, ale je pravda, že i v tý druhý půlce se najdou fakt otřesný kousky a úplnej konec je už nuda, ale za těch pár naprosto dokonalejch scén si to zaslouží ty 3* ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Narnia ala Gnarnia, Piráti Karibiku, X-Men, Superman, Karlík a továrňa na čokoládu a možno ešte nejaký slávny movie, na ktorý som zabudol, sa stal predlohou na tento, inak absolútne prihlúpy, film. Ono to pôvodne mala byť zábava a to veľká, ale nie je. Prvých dvadsať minút sa dalo, potom to kvalitou išlo dole kopcom (vrcholom bola spievajúca posádka lodi). Scary Movie je oproti tomu klenot a to ešte nehovorím o geniálnych Hot Shots. Paródie skrátka už nie sú tým, čím bývali a sú skôr k plaču, než k smiechu. Hrôza, ale zopár nápadov a pár scénok ušlo. /15%/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mou „výhodou“ u této sračky bylo to, že jsem většinu toho co zde bylo (no prý se tomu říká parodování) minul zcela bez povšimnutí, takže přestože jsem byl zhnusen samotným dějem, nebyl jsem pohoršen, že si tu dělají prdel z dalších kýčů (pro mnohé obdivovaných filmů, sérii) jako jsou Harry Potter, Narnia, Karlík a jeho továrna na čokoládu…na nic z toho jsem se nikdy nedodíval až do konce. Ubohost v tomto podání však byla zcela zřejmá, nicméně jsem se tu alespoň párkrát zasmál. Spíš však tvůrčí tuposti viz Piráti z Karibiku, Mel Gibson, Paris Hilton, nebo X-Men, než aby šlo o kvalitní porci zábavy. Jedno se jim však musí nechat, narazil jsem tu na pár pěkných kočiček, které alespoň na malou chviličku dokázaly upoutat mou pozornost. No a pak samozřejmě nešlo přehlédnout Stiflerovu mámu. Tohle bohužel zřejmě nepobaví ani dvanáctileté, protože ti budou uraženi, jak oba režiséři zprznili jejich filmové modly, které zdobí jejich pokojíčky na plakátech… ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se tak dvakrát a to jsem člověk, kterého pobaví skoro všechno. Velkej biják mě opravdu nechytl. Možná pár momentů má něco do sebe (hlavně ty, které si utahují z celebrit), ale i když obvykle jsem hodně tolerantní, tak víc než jednu hvězdičku si ode mě Epic Movie nevyslouží. No, alespoň, že Paris Hilton dostala co proto :D ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Na místo natáčení (Newhall v Kalifornii) denně dojíždělo mezi jedním a dvěma sty komparzisty, kteří si během dvou týdnů natáčení bojových scén zahráli lesníky, lučištníky a vojáky. Povětšinou se potili v teplotách, které se blížily 45°C. (Amplifier)
  • Film se natáčel v Los Angeles, v Santa Claritě a v Saugusu v Kalifornii a New Jersey. (rafix)
  • Jayma Mays (Lucie) a Adam Campbell (Petr) se potkali na natáčení. Po natáčení se vzali v říjnu 2007. (ČSFD)

Reklama

Reklama