Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Teda já jsem jen nevěřícně koukal, jak neskutečně se dá zprasit pokus o parodii. Usmál jsem se asi tak třikrát, z toho jednou u parodování Hadů v letadle pak u X-Menů (ale to spíš kvůli tomu, jak vypadali) a pak už ani nevím (možná u Harryho Pottera mi trochu cukl koutek). Už mě vážně nebaví koukat se na to, jak ze sebe banda průměrných herců dělá naprosté idioty, každou chvíli někdo někoho kopne nebo praští, popřípadě někdo někoho poblije. Bohužel i parodie na Piráty mě přišla dost ujetá a trapná, humor se zde nevyskytoval prakticky žádný a nebo fekální, takže nevidím jediný důvod, proč bych měl hodnotit vůbec nějakýma hvězdičkama. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj otec prekotil levicu. Ale viete, ako to chodí vo Vegas. Z toho sa nestrieľa.“ Som zvyknutý na klasické paródie s Lesliem Nielsenom a Charliem Sheenom, preto ma nebaví nová agresívna vlna, kde sú len skopírované známe scény z úspešných filmov a nepridáva sa nič viac, nič vlastné, nič originálne. V jednej scéne sa objaví „Jack Swallows“ na mlynskom kolese. Prečo? Lebo v PIRÁTOCH KARIBIKU 2 bol Jack Sparrow. Tentokrát je to ale o to horšie, že rozpočet musel byť mizerný: z bájneho mystického počítačového ježišovského leva Aslana sa stal Fred Willard, napoly lev napoly človek. Jeho levia časť sa prejavuje tým, že má oblečené chlpaté tepláky a keď sa bije s „bielym mníchom“, vidíme, že to nie je Fred Willard, ale mladý Aziat v chlpatých teplákoch. Doslova mu na celé sekundy vidíme do tváre!!!!!! Kebyže je to aspoň doprčic vysvetlené tým, že v boji sa mení na štíhleho dvadsaťročného vlasatého Aziata! Ale oni nič. Až TAKTO zúfalo... no to je sila, to by som čakal maximálne tak pred tridsiatimi rokmi u Eda Wooda Jr. Každopádne Kal Penn je obrovský komediálny talent („Dr. House“, POFAJČÍME, UVIDÍME 1 – 2). ()

Reklama

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

I toho dne uzřel jsem absolutní zlo, podobu pekla má, jak z obrazu Hieronyma Bosche,a na trůně dlí tam dva Luciferové, jenž jména Jason Friedberg a Aaron Seltzer nosí.........Ne, vážně. Tohle je dokonalá ukázka toho, kam až může filmové tvůrce dovést ztráta soudnosti. Ovšem divil bych se, kdyby se tohle v budoucnu nestalo vyhledávaným artiklem mezi příznivci ´bad movies´. Pokud mezi ně, jako já, patříte, tohle je přesně ten typ filmů, během jehož sledování se za tvůrce stydíte, ale jistým zvráceným způsobem z dění na plátně máte psinu :o) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina, ale i když má takové hodnocení jaké má, já se smál. Velkej biják je směs nesmyslů, které dohromady dávají relativně povedený příběh, až se při sledování člověk diví, že při smíchání takových filmů dokáže vzniknout příběhově vcelku povedená parodie a tím celý film rozhodně nekončí. Parodií na různé filmy je opravdu požehnaně. Pokud se vyznáte v americkém bulváru tak rozhodně pochopíte většinu vtípků. Minimálně. Druhá věc je zparodování řady osobností jako je například Willy Wonka, Jack Sparrow, Borat, James Bond a nepřeberné množství dalších hrdinů, kteří se dočkali svého alterega právě v tomto filmu. I když většina je samozřejmě nuda, řada jich je ku mému překvapení opravdu povedených. Nejlíp na tom je ale Pirát Jack Swallows, ten teda překvapil, až jsem se divil, co autoři dokáží vymyslet. Čekal jsem dost otřesnou kravinu plnou nechutných věcí, které spíše trapností zamrzí, ale fakt je, že nechutností se člověk bohužel dočká, ale v klidu je dokáže přejít. Ten konec totiž rozhodně stojí za to. Mišmaš neskutečných kousků spolu dávají dohromady praštěnou komedii, u které jsem se ALE opravdu od srdce občas zasmál. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Totální kravina, výplach mozku. To je tak stručná charakteristika. Největším mínusem je, že si tvůrci vzali na paškál až příliš mnoho filmů. Parodie některých filmů byly dokonalé (Narnie, Piráti z Karibiku, Harry Potter, Karlík a továrna na čokoládu) , na druhou stranu něktéré se hrubě nepovedly (James Bond, Hadi v letadle, Šifra mistra Leonarda). Příště zvolit menší množství filmu a soustředit se jen na ně. Ono totiž někdy méně je více. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Skupina, která hraje na párty, je Eagles of Death Metal. (HappySmile)
  • Film obsahuje mezititulkové scény (nepovedené nebo vtipné záběry). (noelcoward73)

Reklama

Reklama