Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Narnia ala Gnarnia, Piráti Karibiku, X-Men, Superman, Karlík a továrňa na čokoládu a možno ešte nejaký slávny movie, na ktorý som zabudol, sa stal predlohou na tento, inak absolútne prihlúpy, film. Ono to pôvodne mala byť zábava a to veľká, ale nie je. Prvých dvadsať minút sa dalo, potom to kvalitou išlo dole kopcom (vrcholom bola spievajúca posádka lodi). Scary Movie je oproti tomu klenot a to ešte nehovorím o geniálnych Hot Shots. Paródie skrátka už nie sú tým, čím bývali a sú skôr k plaču, než k smiechu. Hrôza, ale zopár nápadov a pár scénok ušlo. /15%/ ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se tak dvakrát a to jsem člověk, kterého pobaví skoro všechno. Velkej biják mě opravdu nechytl. Možná pár momentů má něco do sebe (hlavně ty, které si utahují z celebrit), ale i když obvykle jsem hodně tolerantní, tak víc než jednu hvězdičku si ode mě Epic Movie nevyslouží. No, alespoň, že Paris Hilton dostala co proto :D ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jo,když vám je šestnáct a hulíte jako prase,dvě hvězdy vykouzlíte,ale když už ste celkem v pořádku...uvědomíte si,že tahle nechutná a trapná kravina,splácaná z desítek parodiíí na všelijaké kokotiny,šmrncnutá neustálými rapovými beaty...je odpadu hodná...2 dobré hlášky a jedna vtipná scénka film bohužel neudělaj ;-) ()

Silence odpad!

všechny recenze uživatele

Jak popsat něco, co je zcela nepopsatelné? Abyste pochopili, musíte to vidět, abyste přežili, musíte se tomuhle skvostu za každou cenu vyhnout. Co na tom, že několik nápadů (dva tři) je povedených a blíží se podstatě parodie, když je naprosto všechno zadupáno absolutní stupiditou a totální nelogičností. Několikrát jsem se sice pousmál, ale spíše jen ze zoufalství. Nuda, šeď a hnus. Náhodně poskládané scénky parazitující na slavnějších snímcích nemají, až na těch pár výjimek, s parodií nic společného. Autoři natočili film nejen ubohý, ale i uboze. Už jsem si myslel, že mě nic nepřekvapí, když se ale objevil hadrový panák, či když se v bojové scéně zcela nekrytě střídala tvář Freda Willarda s jeho asijským dublerem, nevěřil jsem svým očím. A vidíte? Vždyť, co já jsem se u toho filmu nasmál. :) Z Velkého blijáku jsem si odnesl dvě věci: 1) Už nikdy nechci vidět ksicht Jaymy Mays. 2) Daleko víc si teď cením těch hloupých letních popkornových velkofilmů. Takže... díky! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj otec prekotil levicu. Ale viete, ako to chodí vo Vegas. Z toho sa nestrieľa.“ Som zvyknutý na klasické paródie s Lesliem Nielsenom a Charliem Sheenom, preto ma nebaví nová agresívna vlna, kde sú len skopírované známe scény z úspešných filmov a nepridáva sa nič viac, nič vlastné, nič originálne. V jednej scéne sa objaví „Jack Swallows“ na mlynskom kolese. Prečo? Lebo v PIRÁTOCH KARIBIKU 2 bol Jack Sparrow. Tentokrát je to ale o to horšie, že rozpočet musel byť mizerný: z bájneho mystického počítačového ježišovského leva Aslana sa stal Fred Willard, napoly lev napoly človek. Jeho levia časť sa prejavuje tým, že má oblečené chlpaté tepláky a keď sa bije s „bielym mníchom“, vidíme, že to nie je Fred Willard, ale mladý Aziat v chlpatých teplákoch. Doslova mu na celé sekundy vidíme do tváre!!!!!! Kebyže je to aspoň doprčic vysvetlené tým, že v boji sa mení na štíhleho dvadsaťročného vlasatého Aziata! Ale oni nič. Až TAKTO zúfalo... no to je sila, to by som čakal maximálne tak pred tridsiatimi rokmi u Eda Wooda Jr. Každopádne Kal Penn je obrovský komediálny talent („Dr. House“, POFAJČÍME, UVIDÍME 1 – 2). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Film má dvě verze. Verzi pro kina a druhou necenzurovanou, která vyšla na DVD. Ve verzi pro kina je méňe nahoty, nadávání a též i méně parodíí. Necenzurovaná verze je o 11 minut delší. (ČSFD)
  • Skupina, která hraje na párty, je Eagles of Death Metal. (HappySmile)

Reklama

Reklama