Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Konečne ďalší skvelý diel a konečne už bez trápnej Anny Faris. Ashley Tisdale je omnoho viac sexy a to predviedla aj v tomto filme. Naopak som rád že viac priestoru dostal Simon Rex. Scary Movie 5 je pomerne výpravný a odohráva sa v mnohých rôznych prostrediach, pričom paroduje nielen horory ako (predovšetkým) Mama, Paranormal Activity, alebo nový Evil Dead ale z nejakého dôvodu tiež veľmi obsiahlo cituje z filmov úplne iných žánrov, ako Inception, Čierna labuť alebo nová Planéta opíc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Panenko na nebi, celou dobu jsem se modlil (ač jsem nevěřící), aby už raději nikdy nevzniklo další pokračování mé zpočátku oblíbené série, ale bohužel si na ní Zucker vzpomněl, napsal další scénář a tak dal šanci vzniknout dalšímu paskvilu mezi parodiemi. Už ve chvíli kdy jsem zjistil, že tam nebude hrát Anna Faris (údajně nemohla kvůli těhotenství), jsem to pohřbil hned od začátku, ale pak jsem tomu přece jenom dal šanci. Bohužel ani ztroskotanec Sheen to nezachránil, protože on se tu chlapec taky moc neohřál. Natočil s Lindsay jednu scénu a pak je beztak odvezli oba do léčebny. Proto musela naklusat na scénu pitomoučká Ashley Tisdale, která se sice snažila, ale zpívání jí jde o hodně líp (no možná ještě masturbace s květináčem). Co se týká parodování filmů, tak kromě (Mama) jsem nic z toho neviděl, takže jsem nejspíš nebyl pořádně v obraze, ale o Paranormal Activity a The Cabin in the Woods jsem toho slyšel dost (mám je sice doma, ale jaksi ještě nebyla chuť). Občas se tu sice objeví nějaká ta humorná situace či hláška (kupříkladu vysvětlování dětem co je to vibrátor či jakým koncem se cucá zmrzlina), ale jinak pořádně pobavil jen Snoop Dogg a jeho přání šampónu na péra. Pokud si teda nebudeme bavit o lesbických hrátkách Jody a Kendry). Takže s hláškou „Pořád hází hovnama“ dejme od tohoto dílu ruce pryč. Opravdu pěkně slabá podívaná. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V pátém dílu se o gagy není třeba bát, a jde jen o to, jestli se jim dá zasmát. Kadence vtipů je totiž mimořádně vysoká. Na skladě jsou především ultra trapné. Paroduje se mimo jiné Mama, Paranormal activity, Zrození Planety opic, Černá labut anebo Lesní duch, přičemž dva poslední jmenovaní přišly s nejvtipnějším parodováním. V úvodní scéně si ze sebe tropí legraci průšviháři Lindsay Lohan s Charlie Sheenem, dojem kazí snad jen jim nepodobní akrobaté, kteří většinu scény postelových "hrátek" odvedli za ně, ale je dost poznat, že to nejsou oni. Zbytek filmu semele kde co, a to takovým drivem, až není možné vše pobrat. Absentující režijní preciznost, a místy dost omletý styl zkušených scénáristů specializujících se na parodie Davida Zuckera & Pat Profta, jsou největší slabinou filmu se střídmou stopáží. Herci se sympaticky snažili a do zvolené, a místy krásně originálně přepálené grotesknosti, naprosto zapadli. Osobně se u komedií nahlas nesměji a zde to platí rovněž. Navrch měla trapnost, a spolu s ní nedostatečné technické zázemí. Oproti tomu herci byli více než fajn, a spolu s nimi tvůrci stihli naservírovat bezpočet gagů proměnlivé kvality. Nutno uznat, že bylo z čeho vybírat, a pokud se divák ani jednou nezasmál, tak pak tenhle díl byl opravdu "scary". Mé hodnocení: 60% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Konečně díl, u kterého jsem se po dlouhé době fakt bavila (asi poprvé od dvojky). Z tria 10 nights of paranormal..., Haunted House a Scary Movie 5 vychází právě SM jako vítěz. Několik fórků fakt pobavilo. Pokud jste viděli Mama, Černou labuť, Insidious, Chatu v horách, Evil dead, Paranormal activity, Počátek a Zrození planety opic, jednoznačně doporučuju. Solidní parodie. Některé úseky mě dokonce bavili víc, než parodovaný materoš (především Mama mi oproti Scary MoVie připadala neuvěřitelně nudná). 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě od série Scary movie už nic neočekávám, a taky jsem nic nedostal. Jedné se o nejhorší díl série, který je ale narozdíl od ostatních dnešních parodií snesitelný. Co mě ale vyloženě točilo bylo to neustálé padání, to bylo příšerně nevtipné, nechat 10x za minutu upadnout nějakýho člověka. Ono vlastně jsem se zasmál celkově tak 2*, Takže jako komedie to moc neuspělo, největší výhodou byla asi krátkost, a poměrně se tu objevily známé jména takže mě to sem tam v tomhle ohledu překvapilo. Celkově je ale série Scary movie vyčpělá kravina a jestli vznikne další díl tak se mu raději vyhnu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Na plagáte k filmu môžeme vidieť postavu Teda zo snímky Macík (2012). Vo filme sa však neobjaví. (PETOS)
  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)

Reklama

Reklama