Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman (více)
Trailer 2

Ještě než se stala Wonder Woman, podstoupila princezna Amazonek Diana trénink, který z ní udělal neporazitelnou bojovnici. Vyrůstala v chráněném ostrovním ráji až do doby, kdy na jejich pobřeží havaroval americký pilot a vyprávěl jim o masivním konfliktu zuřícím v okolním světě. Diana opouští bezpečí domova s přesvědčením, že dokáže hrozbu zastavit. Diana bojuje po boku mužů ve válce, která má ukončit všechny konflikty, a objevuje plný potenciál svých schopností... a svůj skutečný úděl. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 237)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Kapitán Homokokot konečně podlehne genderovým přetlakům a nechá si přišít kundu, změní se v mimořádně nesympatickou prkennou Židozonku s tak dokonalým šišoidem na krku, až má jeden při pohledu na něj neodolatelnou chuť šoupnout ho zadákovi do mlýnu a pokládat pětky. Takže jediným trochu seksy rozptýlením je první dvacetiminutovka, kdy může divák, znechucený zajisté urputně depilovanou Icákou Rabínovou, alespoň úchylně přemítat nad kapku prošlým, ale pořád jedlým sendvičem, obloženým Bobinou Piš a Mrs. Nýlsenovou. A pak už následuje jen obvyklá pícnina pro dementy, řecká mytologie pro zvláštní školy a Kapitán Homokokot ryloudyt s androgynně feministickým poselstvím pro škaredé týnejdžerky s kníry, nezletilé pokojové masturbanty a otylé chovatelky koček za zenitem. Sice s fokusem na Velkobrity a asi proto méně patetické, nicméně pořád anemické, mentálně nestravitelné a zdravotně závadné. Ono sledovat totálně koženou vypleštěnou izraelskou štěrbinu, jak v neušpinitelném plážovém outfitu zajišťuje klid na Západní frontě, potírajíc světelným bitchíkem a kanálovým poklopem kulometná hnízda císařské armády, to je něco, jako čumět v nekomediálním spektáklu na Miče Bjůkenena, kterak v těch svých červených trenkách a s kovovými předloketníky mlátí na pobřeží v Palm Bitch třeba Godzilu a se seriózním výrazem u toho dělá na povislých kozách TA-BLE-TY. A u takovéto sofistikované podívané se buď můžete v záchvatu huronského smíchu poprskat lahváčem, anebo si samým napětím retardovaně cucat palec v klecovém lůžku a polámanýma pastelkama s mohutným přetahováním kompulzivně vybarvovat omalovánky se Supergejem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém vesmíru stáje DC, který trval deset let, se v tomhle místě zablesklo na (nej)lepší časy, protože se přestalo bujet do všech žánrů, témat a směrů. Trailery sice lákaly na výbušnou akci prokládanou perfektně načasovanými vtípky, ale realita je úplně jinde. Z Wonder Woman se totiž před mýma překvapenýma očima vyklubala půvabná, nefalšovaná a pravověrná pohádka. Má v sobě archetypální boj dobra se zlem i ponaučení o jejich prolínání a nezbytnosti. Má v sobě víru v lásku a její sílu. A má v sobě i princeznu, které to s kapitánem Trevorem neuvěřitelně sluší a za jejichž dialogy asi na velkém plátně debutující scénárista Heinberg upsal duši. Krásná podívaná se všemi atributy staroškolských dobrodružných tradic. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Wonder Trevor. V Marvelu už se těší na tantiémy, protože podoba s prvním Kapem je místy opravdu "nenápadná". Ale nevadí to. Stejně jako hromada dílčích slabin a dialogová sešněrovanost stále ne úplně herečky Gal Gadot. A to z prostého důvodu - MÁ TO SRDÍČKO JAKO HROM. A pulzuje čím víc je na place Pine, který je středobodem všeho a se kterým má Gadotka moc pěknou chemii. Do toho libová superhrdinská akce (No Man's Land!), ne úplně vyprázdněná rubanice v závěru (emocemi nacpaný flashback), moc pěkný soundtrack a hlavně pocit, že to tentokrát mělo scénář, nad kterým se někdo zamýšlel hlouběji než "musí to tam hodně bouchat". Nevěřil jsem, že DC uklohní inspirativní biják pro ženský. O to víc jsem v šoku, že ho vyplodili rovnou pro všechny. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Nemám extra problém s tím, že bych měl s filmy DC Comics (zvláště Snyderova větev) problém. A tenhle ani nedává nějaké důvody se v názoru prudce točit, právě naopak. Je podařený a nekončí na půli cesty jako pár jiných jejich pokusů, kde je výsledek oklamáním a celek působí spíš zbytečně - tohle není problém Wonder Woman! __ Tentokrát i jen tvůrčí dozor Snydera jde poznat a kdo na něj resp. jeho styl nadává jinde, bude nadávat i tady. Ty důvody tam jsou. Ale k WW filmu. Pasuje mi to retro historicko-válečné zasazení děje, perfektně mi sedí Gal Gadot, která se svým sladkým výrazem krásně podtrhuje počáteční naivitu hlavní postavy a roztomilé poznávání světa zlých lidí i emancipace. Chris Pine jí skvěle sekunduje a nejen jeho "pravdomluvné" pasáže jsou skvělé. Celek ovšem není bez chyb, ale i přes délku to slušně odsýpá, baví a určitě se na přídavky (týmové i sólovou dvojku) s Wonder Woman vyloženě těším. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se rozmohla móda točit akční nebo fantasy filmy s hlavními hrdinkami a tak máme možnost vidět nebo poznat celou řadu nových a krásných hereček, které mají co ukázat. V tomto případě Gal Gadot vůbec nezklamala. Její krása je vidět snad až z Měsíce a i na Marsu by pochopili, na co si na planetě Zemi mají dát pozor, kdyby ji chtěli místní Marťani dobít. Horší už je to ale se scénářem, se kterým jsem osobně měl problém. Amíci si asi myslí, že u nás v Evropě jsme úplně blbý a tak tu smíchali vizualizaci první a druhé světové války a udělali z něj líbivý mišmaš, který sice vypadá docela dobře...ale jinak je totálně hloupej. Naštěstí tu ale ke Gal Gadot přifařili Chrise Pinea, který byl snad ještě lepší, jak ona. Měl opět nádhernou roli. Horší už to bylo s nepřítelem v podobě Davida Thewlise. Herecky dobrý, ale jako nepřítel bych ho směřoval někam do úrovni hodný strýček s knírem a bonbóny. No...osobitost by z filmu čišela, stejně tak i kvalita, ale podle mě je to pořád málo na to, aby DC padlo alespoň na rovinu s Thorem nebo Strážci galaxie, kteří přivedli do komiksových filmů novou úroveň kvality...a zábavy. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (43)

  • Osobním trenérem Gal Gadot pro roli Wonder Woman byl Ruda Vrba, který je z České republiky. (MeanWhile)
  • Počas infiltrácie nemeckej základni má náčelník pušku Winchester, čo je typická zbraň divokého západu. Napriek tejto výraznej odlišnosti ho Nemeckí vojaci neodhalia. (johnsnow)

Související novinky

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

Superman se nevrací

Superman se nevrací

15.12.2022

Jak již jsme avizovali v jedné starší zprávě, velký restart u DC probíhá ať už se to fanouškům líbí, nebo ne. Poté, co se tento týden k situaci vyjádřila režisérka Patty Jenkins, která fanouškům… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

Jak vypadá budoucnost DC filmů?

16.04.2022

Studio Warner Bros. a společnost DC Entertainment čekají v následujících měsících drastické změny. Má to za následek fúze konglomerátu Discovery právě s Warnery, kteří nad sebou tak nyní mají nového… (více)

Reklama

Reklama