Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film u mě vzbuzoval velkou nedůvěru. Psychologické sci-fi s minimálním množstvím postav odehrávající se ve vesmíru na jedné vesmírné lodi a ještě k tomu ryze švýcarská produkce… Obsahovou stránku bude nejspíše každý porovnávat s filmy jako Sunshine, 2001: Vesmírná odysea, Horizont událostí, Moon nebo Vetřelec. A Cargo si kupodivu vede velmi dobře. Nehledě na kulisy z papundeklu, místy až moc minimalistickou hudbu a opravdu zbytečný konec, který se snaží být až přehnaně epický, se podařilo opravdu velmi dobře navodit ponurou atmosféru vesmírné lodi pomalu plující vesmírem. Děj je velmi pozvolný a navíc lehce předvídatelný, přesto film nenudí. I když si zhruba v polovině začnete uvědomovat pointu, stejně vytrváte ve stejném očekávání až dokonce, jelikož budete chtít vědět, jestli byl váš odhad správný. Když k tomu přidáte solidní casting, dostanete velmi dobré sci-fi, u kterého byste jenom stěží hádali švýcarskou provenienci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zahajuji noční režim. Prosím, odeberte se do své klidové pozice." To není potřeba, protože já jsem v klidové pozici zůstal od začátku až do konce. Nic moc se totiž nedělo, tep ani nic jiného mi to nezvedalo a tak jsem se mohl věnovat dumání o tom, zda bych se raději nechal zkrápět skutečným radioaktivním deštěm nebo žil šťastný a falešný život v Simulaci. Přesto mě celkem zajímalo, kdo to běhá po lodi, kam se to vlastně letí, co je v kontejnerech a proč Laura vždycky do vysílačky poslušně hlásila pouze ve chvílích, kdy se nic nedělo. Nebylo to zkrátka špatné, ale na nadšené mávání helvétským křížem to rozhodně nebylo. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Nešel jsem do toho s přehnaně velkým očekáváním, ale s příjemným pocitem něčeho ne moc častého a předpokladem trochu jiného sci-fi, neboť pochází z evropské produkce. Dostalo se mi však směsky všech již viděných západních kousků a dost často i čistého vykrádání. Příběh a námět těžká kopie Matrixu, finále mixuje prvky Vetřelce, Matrixu, Sunshine, Zdrojového kódu a bůh ví, čeho ještě. Ale musím Cargu poslat alespoň slabých 50 % za super triky, zvuk a výpravu na kontinentální podmínky a snahu o žánr, co zde není tak častý. Pokud fandíte evropskému filmu, jděte stejně do toho (alespoň jako zajímavost). ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Škoda, myslel jsem že celý příběh bude o vražedném černém pasažérovi... Film na to potenciál určitě měl a kdyby se udržel v úrovni mrazivých scén při prohledávání nákladu, bylo by to čistých pět hvězdiček. Bohužel kvalita potom klesá každou další minutou od chvíle, kdy je záhadný pasažér nezajímavě vyřešen a celý děj se přesouvá do úplně jiného žánru filmu, a to ještě ne moc dobře. Doporučuji se koukat pouze na první polovinu.. A neměli by jste na Cargo koukat jestli trpíte epilepsií. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Inteligentní sci-fi variace na platónovskou speleologii, což samo o sobě něják ultraoriginální není, ale pořád to stačí na dobrý film. Zde se více než kde jinde hodí popisek "Za málo peněz hodně muziky". Jednoduchý, ale precizní design, relativně nápaditá režie, dobří herci........... Scifíčko s decentním přesahem. Nepřepíše to sice dějiny filmu, ale ani to není nic pro blbce a popkorňáky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama