Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Beriem späť to, čo som kedysi nelichotivo prehlásil o novej BSGčke. Nie ona, ale toto... Toto čudo... Toto je skutočné Melrose Place / Beverly Hills / iný trápny soap vo vesmíre ! Odpad! jak sviň, ako hovoria Moravania. P.S. Navyše nechutne okatý plagiát vynikajúcej dokudrámy Voyage to the Planets od BBC. ()

bangee 

všechny recenze uživatele

Po devíti dílech - Samotný seriál má výborný námět, výbornou kameru, propracovaný příběh, temnou a až chvílemi strašidelnou atmosféru, zajímavé obsazení herců, která jsou mi velmi sympatičtí ve svých rolích... Nicméně jedná se spíš o vesmírné drama, kde se primárně (zatím) řešili jednotlivé postavy a jejich vzájemné vztahy, prakticky nám autoři představili jednotlivé charaktery. Ale to se v klidu mohlo zvládnout za poloviční čas. TAkže moje hodnocení jsou zatím silnější tři hvězdičky, těším se, jak dál naloží s entitou Beta a že dálší směr seriálu se bude spíše ubírat cestou atmosférické akční sci-fi. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobněji se rozepisuji v komentářích k jednotlivým epizodám. Celkově mě však Defying Gravity dost mile překvapilo, hodně se mi líbilo a rozhodně bych ho nepřirovnal k Melrose Place. S tím to totiž nemá nic společného, tam se totiž neprobírá psychologie postav. Tady ano. A i kvůli tomu celý ten seriál funguje, každým dílem napíná a jeho předčasné utnutí mě dost naštvalo. Navíc má i nějakou hloubku, to se v dnešních seriálech zas tak často neděje. Fakt, já jsem nadšený a přemýšlím i nad přidáním do oblíbených seriálů. Jenže těch kandidátů nemám málo, takže budu dlouho vybírat, který by si tam své místo zasloužil. Asi bych měl konečně vyhodit Simpsonovi, které miluju už od dětství, ale s každým novým dílem (obzvlášť od 24.série a úpadek byl znát už dřív) mě ten seriál štve a nedá se na něj dívat, takže bych mohl to desáté místo dát seriálu, který si ho opravdu zaslouží... Ještě si to rozmyslím, každopádně Defying Gravity se mi hodně líbilo a dávám mu 5* ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Dlho som uvažoval ako hodnotiť tento seriál. Ide totiž o dve veci. Poriadne sa ešte nerozbehol. A nerád by som hodnotil z tak málo častí. Ale nedalo mi. Tento seriál mi doniesol moju vytúženú tému do viac častí. Odjakživa ma zaujímalo čo by sa dialo na takej lodi a ako to znáša ľudská psychika, ako by to všetko fungovalo. Keď som prvý krát videl Sunshine skoro som skolaboval. Tak krásny film. dostal som sa do Nirvány. Takmer. Pokazilo to len to monštrum. A presne to sa deje teraz tu. V DG. Integrácie neznámej entity do vesmírnej lode, ma hodne sklamalo. Celý čas sa jedná o vysoko dramatický a hodne umelecky silne natočený. Vo filme nepadnú blbé humorné keci ako v Dexterovi. Ani nelogické, sci-fi, komerčné hnusy ako v takom CSI. Prečo spomínam tieto ináč úplne odlišné seriály? Lebo obidve sa správajú ako seriózne a pritom majú menované problémy. Ďalšou vecou je perfektný scenár DG. Niekedy vidno veci ako napr. vysvetľovanie prečo ako čo fungovanie, čo je dosť podobné ako v Battlestar Galactica, kedy sa dialo dačo podobné. Niekedy je to rušivé, ale ináč je to paráda. trochu to odľahčuje atmosféru. Herecké výkony sú na úrovni. Trochu mi vadí prepletenosť ala LOST, ale ináč som veľmi spokojný. Najmä starostlivosť o ne je dosť dobrá vec. Flashback-y sa podarili. No a nakoniec tu je samozrejme ešte jedna vec. Pilot. to čo pri iných seriáloch má lákať a nabudiť túžbu, je pri tomto seriáy dajako ..no pokazené. Celá prvá časť mi rpišla chabá oproti iným prvým častiam ostatných seriálov. Ale je to asi dôsledkom zložitého deju. Ale kompenzáciou je následný obrovský posun v ďalších častiach. tie sú na prevysokej úrovni. Zatiaľ som spokojný. Zatiaľ je to teda všetko. Ešte sa vrátim po skončení série. A práve toho sa bojím. ako sa vyrovnajú s mystickou stránkou seriálu. No uvidíme. Dúfam, že to nebude kravina:-) 83% ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Na pomezí tří a čtyř hvězd, po prvním dílu jsem byl nadšen, konečně kvalitně vyrobená a natočená seriózní vědecká fantastika pro dospělé, která je mnohem víc vědecká, než fantastická. To je něco pro mě. Bohužel nic není zadarmo, a tak zjevně vyšší produkční náklady musela klasicky zaplatit vyšší "masovost" seriálu, autoři se museli podřídit vkusu širšího diváctva, než je typický sci-fi vzorek. To znamená nefandům a ženám. A to znamená vztahy. Spoustu a spoustu vztahů. A psychologický rozvoj charakterů. Aby bylo jasno, vztahy v žánrových seriálech mi nevadí, jenže se to musí umět. V takové "The Unit" nebo "Shield" byla tahle stránka zpracována snesitelně, někdy dokonce i zábavně. Jenže Gravity je plná nesnesitelné klišovité vaty, na vztazích a vývoji vztahů mezi postavami není absolutně nic nového, provokativního nebo alespoň trochu zajímavého. Nedivím se, že byl seriál uprostřed první sezóny zrušen, kdybych se na něj musel dívat bez fastforwardu a navíc v televizi, kde příběh co deset minut přeruší pětiminutová reklama, nepřenesl bych se přes pilot. Odhaduju, že takovou třetinu každého dílu jsem prostě přeskákal, a víte vy co? Prakticky o nic jsem nepřišel. Ale na závěr chvála. Tenhle seriál měl obrovský potenciál. To se jasně ukázalo v některých scénách na lodi nebo u posledního odvysílaného dílu (přinejmenším na celostátní americké stanici ABC), kde astronauti odhalí existenci Bety. V něm skoro úplně chyběly unylé vztahové žvásty, soustředil se plně na hlavní zápletku a nešlo od něj odejít. Kdyby takhle vypadala většina dílů, měli bychom tady vesmírný Lost. Je tedy jasné, že hlavní autor James Parriott vesmír umí, kdyby vztahy ořezal o polovinu a při jejich psaní nemyslel na ženy a holky, které sledují Gray's Anatomy, ale na fanynky Hvězdných válek a Star Treku, byl by Stav beztíže hit. (Mimochodem Parriott nakonec odhalil, jak by se seriál vyvíjel a dopadl, příslušné odkazy najdete na Wikipedii.) ()

Galerie (166)

Reklama

Reklama