Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer 2
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (87)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kinnaman válí, další herci zdatně pomáhají, seriál zpomaluje a zrychluje a soustředí se krom alternativního dobývání vesmíru také na alternativy ve společenských normách a stereotypech, které by se mohly změnit taky. Tzn. není to otravná propagace feminismu a minorit, spíš se tím tak pěkně kontrastuje doba, a Kennedyho sexuální aféra je jen takový running joke. Civilně a přesvědčivě jsou podány rodinné dopady a rozpady. Jako příznivec hard sci-fi jsem si dost užil naprosto věrohodnou techniku i soulad s reálnými ději v kosmu. A ta nostalgie, kdy NASA neznamenala úředníky a hlavně účetní jako teď... ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jasně dokumentuje, že upředstníte-li rasu a pohlaví před výsledky, prohrajete (pro příklad: v roce 1990 se Američané podíleli na světové ekonomice 24,4 %-ty, zatímco Čína paběrkovala s nějakými 2,4 %-ty, dnes si Američané sice stále drží první místo, ale Čína je už druhá a podle ekonomů je jen otázkou času než USA předstihne). Ale tak co, důležitější než vědecký progres je pozitivní diskriminace a inkluze. ()

Reklama

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Perfektní nápad vytvořit alternativní historii, ale z velké části první série kopírovat skutečné události včetně větších či menších detailů, za které jsem neskonale vděčný. Jako fanda dobývání vesmíru je pro mě toto úžasná podívaná, která mě ale hned vtáhla i svou atmosférou, napětím, hereckým obsazením a parádní výpravou a efekty ve vesmíru. uvidíme jak se bude dále příběh rozvíjet a rozbíhat od skutečnosti, ale zatím úžasný. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Strašně silný seriál. Vůbec bych nevěřil, jak mě může pohltit alternativní historie a jak může působit tak uvěřitelně, že člověk zapomene, že je to jen scénář a ne hraný dokument o skutečnosti. Závěrečná potitulková scéna první řady? To je lákadlo jak prase... A komu vadí linie imigrantů, ten by mohl použít svůj ptačí mozeček a uvědomit si, že seriál bude mít ještě pokračování. ()

Trilobitter 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně originální námět "cobykdyby", o kterým někdy musel přemýšlet každej, komu říkají něco jména Von Braun a Koroljov. Jenže takovýhle námět můžete zpracovat leda jako guiltypleasure pro geeky nebo odlehčenou mainstreamovou výtoč pro diváka, kterej prostě potřebuje na něco koukat u večerního pivka s párkem. Apple se zjevně nedokázal rozhodnout, kterou z těchto cílovek zasáhnout, a tak z For All Mankind vznikl jakýsi kočkopes plný až příliš kosmonadšeneckých, nerealistických, romantických, nelogických, otravných a chytlavých scén a příběhových linek. Patřím spíš mezi ty geeky, takže neustálý koukání na Saturn V je pro mě svátek, kterej pak smete za vlasy přitažený pinkání palivových nádrží vysoko nad měsíčním povrchem. Spousta dějových zvratů je zbytečných (smrt Baldwinova syna, celá imigrantská linie, atomovej táta, dojemný "americký" scény o tom, jak jsou všichni super a podobný píčovinky), další části příběhu jsou zase naprosto nevyčerpané (sovětský astronaut a snad všechny pohledy do fiktivního politického zákulisí). Z dalších linek typu homosexuálové v NASA a ženy-astronautky mám spíš rozporuplné pocity. Nesou asi poselství směrem k americké veřejnosti, které já jako liberální Evropan, kterej ví, že i ženská, černoška nebo lesba můžou letět v pohodě do kosmu, asi nemám potřebu tolik rozpitvávat, protože je to přece jasný. Zatím dávám 3*, ale je to spíš s velkým mínus. O jeho budoucnosti rozhodne, zda druhá série chytne za koule potenciál alternativní historie nebo upřednostní příjmy od pivkopárkovýho publika. ()

Galerie (441)

Zajímavosti (7)

  • Během pouštního survival tréninku mají dámy nafasovány batohy ALICE large, které však byly ve skutečnosti uvedeny do oběhu až cca tři roky poté. (Andy.)
  • Na začátku epizody jsou záběry z České republiky. Nejprve je vidět český nápis „Ostrava vítá první kosmonautku“ a následně jsou vidět záběry historické budovy Národního muzea a Václavského náměstí. (DonCarlos80)
  • Seriál je pojmenovaný po části slavné věty, kterou prohlásil Neil Armstrong, když jako první člověk na světě stanul na Měsíci: „That's one small step for a man, one giant leap for mankind.“ V překladu: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (venca)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama