Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (více)
Trailer 4

VOD (1)

Bella Swanová a Edward Cullen se konečně vezmou. Svatba je nádherná a jediný, kdo s ní nesouhlasí, je Jakob. Po svatbě pár odletí na svatební cestu. Edward vezme Bellu do Ria de Janeira, projdou se městem a pak jedou na malebný ostrov, kde jsou jen sami dva. Bella přemluví Edwarda, aby se spolu milovali. I když má Bella po těle modřiny, je šťastná. Edward se však cítí špatně. Po 14 dnech na ostrově Bella zjistí, že je těhotná. Okamžitě si sbalí věci a odletí spolu zpátky domů. Bella poví svému otci, že si dovolenou prodlužují, protože se necítí dobře. Jakob si o Bellu dělá starosti, nechce, aby byla proměněna v upíra. Jde do domu Cullenových. Bella má velké břicho a vypadá nezdravě, plod v ní roste velmi rychle a hrozí, že ji zabije, ale ona se ho nechce vzdát. Bella musí pít lidskou krev, aby mělo dítě potravu. Jakob je rozzuřený, je mu jasné, že Bella zemře. Jeho smečka se rozhodne plod zabít dřív, než se narodí. Jakob varuje Cullenovi. Carlisle, Esme a Emmet se musí vydat na lov, protože už dlouho nikdo z nich nic nepožil. Bella upadne, praskne jí plodová voda a zlomí se jí některé kosti. Rosalie s Edwardem dítě vyndají císařským řezem – je to holčička Renesme. Pak Bella zemře, Edward do ní vpíchne svůj jed. Samova smečka zjistí, že Bella zemřela, a napadne dům Cullinových. Carlisle, Esme a Emmet se vrátí právě včas. Jakob chce dítě vzít, ale do holčičky se vtiskne. Dá tak vědět ostatním vlkům, že Renesme je jeho chráněnkou, a tím ukončí celou rvačku… (TV Prima)

(více)

Videa (46)

Trailer 4

Recenze (933)

kingik 

všechny recenze uživatele

Bella Swanová a Edward Cullen všem svým příznivcům, a případně i odpůrcům oznamují, že si v tomto dílu řeknou své "ano" a konečně budou svoji. Svatební veselí, pak líbánky v Riu a s nimi spojené romantické rozjímání ve vodě za svitu měsíčka, a pak si ti dva už spolu konečně vrznou, ale následky této kopulace na sebe nenechají dlouho čekat a nebudou zrovna extra příjemné ani pro jednoho z nich. Stejně je hlavní, že to, na co se čekalo takovou dobu se uskutečnilo a díky tomu má první polovina nádech soft porna s pěknou romantikou, a ta druhá ve které Bella čeká miminko a pomalu zmírá zmítaná proměnou v upírku, spíše připomíná nedomrlý horor, a jinak to ani pojmenovat nejde. Je totiž docela škoda, že tvůrcům chyběla odvaha a k většině zásadního ve filmu přistupují až příliš korektně, ačkoliv s trochou odvahy by jistě došli i dál, ale přesto se nějaké odvážnější náznaky tady samozřejmě najdou. Je naopak dobře, že v mnoha progresivních Belliných gestech přece jenom ubrali, a i když si holka občas ještě dá vlasy za ouško, už se tolik nehrbí, nebo jsem si toho až tak nevšímal a docela jí to sekne, když se zrovna nemění v bledou upírku. Nejcitelnější pokrok nastal v tom, že Kristen Stewart a Robert Pattinson na rozdíl od předchozích dílů snad úplně poprvé fungují jako dokonalý zamilovaný filmový pár, kterým lze jejich city a lásku závidět, a proto Jakeova přítomnost z mého pohledu působila vyloženě rušivě až otravně, zvláště když film začíná záběrem, jak si při svém obvyklém sprintu svléká tričko. Kdyby tam nebyl, nic by se nestalo, a stejně tak bych ubral i na přítomnosti mstivých mluvících vlkodlaků, kteří jdou Belle po krku. První romantická polovina funguje téměř perfektně a ta druhá, která je laděna do hororu a přesto má do něj ještě hodně daleko, mírně ztrácela na přehlednosti a nebyla až tak dechberoucí, jak by měla nebo mohla být, přesto musím ocenit, jak překypovala úžasně temnou atmosférou. Z technického a režijního hlediska filmu nelze nic vytknout. Bill Condon to natočil, jak nejlíp uměl a výsledkem je nejzajímavější díl z celé ságy, který rozhodně může příjemně překvapit i zapřísáhlé odpůrce plné předsudků, pro něž je celá série jen podivně nablblý blivajz. Pokud tedy blivajz chutná takhle, pak není odmítavý postoj na místě. 80%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Takmer o tri triedy lepšie ako predošlá časť, takže tu dosiahli skoro na priemer. Ubudlo (smiešnej) akcie, Jacob si kúpil košelu a tí dvaja si konečne zatrtkali (“Minulá noc bola najlepšou nocou mojej existencie.” lol). Jak keby variácia na Rosemary’s baby, taká limonádová. Ps: Zazlievam tvorcom, že z talentovanej herečky a jednej z najsexi žien na Zemi, najprv spravili herecké drevo, a potom ju zhovadili, že už sa na ňu takmer nedalo pozerať. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prvá a druhá časť bola natočená štýlom, ktorý mohol ukojiť jedine skalného fanúšika ságy, trojka už začala vyzerať trochu k svetu (vlastne viac než len trochu) no a prvá 1/2 štvrtého dielu sa trojke minimálne rovná, ak ju náhodou aj neprevyšuje. Každopádne, skóre bolo dorovnané a nenastal úpadok kvality - a to je podstatné. Námet je samozrejme prostučký ako dvojdielne puzzle, ale spracovania sa Billy Condon chytil naozaj úctyhodne. No a svadobné príhovory snáď ani nemá cenu komentovať.. najmä ten Emmetov a Charlieho.) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo...! Moc se mi to líbilo. Ale, proboha, pokud jste fanoušky Twilight ságy, jako jsem já, a pokud jste zatím nečetli předlohu - jako já, pokud se na to dva roky těšíte - jako já, NECHOĎTE NA TO. Větší zrada na fanoušcích, větší filmový podraz nelze vymyslet a jen z principu nedávám odpad, protože odpadem to není. Je to jenom zrada fanoušků, jako jsem já. Je to, jako kdybyste na pláži celý den čekali na nafukovací míč, abyste si zahráli volejbal, a když vám ho večer kamarád přinese, tak vám dá kus igelitu s hlavou Hello Kitty a řekl vám, že v obchodě měli jen nafouklé a ty by se mu nevešly do kufru, tak jeden nožem rozpůlil a pro zbytek zajede zítra. Jediná horší věc, co mě napadá, by byla, kdyby titulky vyskočily vprostřed věty. Tohle není film. Je to půlka filmu. Že je to uměle rozpůlené jsem samozřejmě věděl, ale nečekal bych, v životě bych nečekal, že takhle. V životě bych nečekal, že půjdu z kina takhle vytočen. Pán prstenů byl taky rozdělený, ale dějově, kapitolově... Tohle je rozděleno v okamžiku, kdy vás nenapadá, co by se mohlo dít dál. Rozděleno v okamžiku, kdy vám je šumák, co bude dál, protože se zrovna nic neděje, prostě čekáte, co se stane další minutu a co se bude dít dál, abyste si to mohli užít - tak jako všechno předtím. Facka. Titulky. V životě jsem nezažil takovej filmovej amok při spatření hlášky Directed by (nebo co byl první titulek). Pokud máte rádi Twilight, nechoďte na to. Neplaťte za to. To nejlepší, co pro sebe můžete udělat, abyste si udrželi sérii v oblibě, je nedat filmařům za tohle ani cent - což je věc, kterou už udělat nemohu. Máte dvě volby, počkat rok na další díl, a ani pak za to tvůrcům nic nezaplatit a sehnat si to "jinak". Protože tohle je zrada a zrada se nesmí tolerovat. A druhá možnost? Zapomenout, že tenhle film existuje, a koupit si knížku. Ale proboha, PROBOHA, nechoďte na to do kina, protože tak, jak to filmaři udělali... Vám zničí celou ságu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Melissa Rosenberg / Based on Breaking Dawn by Stephenie Meyer | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Wyck Godfrey, Karen Rosenfelt, Stephenie Meyer | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: Summit Entertainment, Temple Hill Entertainment, Sunswept Entertainment | Rozpočet: 110 miliónov $ | Tržby: 651,900,000 $ || Paradoxne prvý Twilight, ktorý sa dá brať vážne, a tým pádom stráca svojú schopnosť nechcenej komédie - schopnosť, ktorá z nej robila jedinečný, pre mňa extra zábavný fenomén :) ()

Galerie (95)

Zajímavosti (34)

  • Záujem naspievať soundtrack k filmu prejavila hudobná skupina Evanescence. (Greenpeacak)

Související novinky

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

04.02.2011

Magazín Vanity Fair sestavil žebříček 40 nejlépe vydělávajících amerických filmových tvůrců a herců za rok 2010. Nikoho asi nepřekvapí, že absolutním šéfem je James Cameron, který si na účet připsal… (více)

Emo upíři definitivně rozpůleni

Emo upíři definitivně rozpůleni

14.06.2010

Už se o tom spekulovalo předtím, ale pak oficiální zprávy studia Summit Entertainment tohle téma obcházely. Chvilku to vypadalo, že budeme ušetřeni, ale dohady se nakonec potvrdily: Rozbřesk bude… (více)

Reklama

Reklama