Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 647)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve většině aspektů skvělý film. Chris Hemsworth jako lovec super. Charlize Theron jako Ravena perfektní. Největší problém celého filmu je ale trochu jinde... Kristen Stewart jako Bella v Twilight sedla, ale jako Sněhurka? Do role se nehodila, a i kdyby sebevíc chtěla, Charlize má mnohem větší charisma, čímž ji totálně upozadí. Trpaslíci byli docela dobří, i když to vypadalo jako by si odskočili na výlet z plánovaného Hobita. Děj jako takový zaujal, ale neuškodilo by v něm více lovce. Nebýt Kristen, možná bych šel s hodnocením výš. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Úžasná pohádka pro dospělé. Děti se budou bát, ale já jsem si to užil. Takhle dospělou a skvěle atmosférickou pohádku / fantasy jsem neviděl snad od dob Jestřábí ženy. Je to skvěle natočené a dýchá z toho ponurá atmosféra. Když Sněhurka přijede do vesnice a obklopí jí ty zdegenerovaný vidláci, tak si to nezadá s Deliverance. O to větší byla katarze v barvičkami hýřícím lese víl. Herci jsou taky bezva. Nejvíc asi utkví opravdu skvěle psychopatická Charlize Theron, ale Kristen Stewart tu hlavní roli zvládla s přehledem a Chris Hemsworth se na tyhle namakaný, vousatý bojovníky megahodí. No prostě jsem si to náramně užil. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka posledních let, která se v určité chvíli dostane přesně na tu idealizovanou dokonalost pohádkového světa plného klišé, ale současně se dokáže zase vrátit na svou velmi vyváženou cestu mezi pohádkovostí a skutečným vážným fantasy dobrodružstvím. Ďábelská krása Charlize Theron versus nevinnost zubaté Kristen Stewart s perfektním vizuálním obalem, který nenechá člověka chladným. Subjektivně mi film přišel skoro na úrovni délky tří hodin, ale bavil jsem se celou dobu. Více takových filmů, které mají úctu k žánru a nebojí se zapomenout doma moderní-vnucený humor... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jedno zrcadlo bez vkusu (Kristen krásnější Charlize; jak si vůbec scenáristé mohli myslet, že jim tohle někdo zbaští?), povedená vizuální stránka, solidní tempo, hodně akce, nevyužití trpaslíci (takové obsazení a pak je jim dána jediná pořádná scéna), něco nekrofilních polibků, jeden lesbický a žádný z čisté lásky... A to je možná největší (zdaleka ovšem ne jediná) chyba; citelně se tu nedostává citů a to byl, je i bude u pohádky vždy zásadní problém. Navzdory veškeré sympatičnosti je to tedy chladné a je to škoda, protože jinak bych pro tuhle Sněhurku, co je pokračovatelkou především v osmdesátých letech tolik rozšířeného i oblíbeného žánru fantasy pohádek, neměl než slova chvály. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Snaha podobat se Pánu prstenů na jednu stranu chválihodná, no při absenci zajímavějšího a hlavně méně tupého scénáře a mytologického podhoubí to vyznívá naprázdno. Kristen neuráží, ale Sněhurku bych si typově představoval zcela jinak, Charlize je démonicky krásná, ale neměli se její postavě snažit vtlačit nějakou tragédii, to spolu s jejím koncem k celkovému konceptu zcela nesedí. Trpaslíci zbyteční a otravní, princ pramálo využitý, nejvíce jsem si tak užíval Thorův chraplák. Když přidám plusové body za snahu zasadit pohádku do opravdu temného, hnusného, špinavého světa a za efektní bitvy, a odeberu body za Johanku (včetně a hlavně za modlitbu ve vězení ??) a podivné a slepé zrcadlo, vychází mi pěkné tři. Má to ale potenciál a těším se na rozvíjení světa. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • V čase 02:05 je vidět v pravé dolní části obrazu, jak sedlák při sklízení pšenice seká tupou stranou kosy, kterou drží obráceně. (Ace.A.T.L.)
  • Kapky krve na začátku filmu jsou kapky skutečné krve režiséra Ruperta Sanderse. Sanders měl pocit, že umělá krev vypadá příliš nerealisticky, a tak se píchl do prstu, aby záběr vypadal více autenticky. (Sufferer)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama