Reklama

Reklama

Lovci zločinců

(seriál)
Trailer 3
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2011–2016), 75 h 1 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Jonathan Nolan

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

James Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Amy Acker, Sarah Shahi, Taraji P. Henson, John Nolan, Enrico Colantoni, Robert John Burke, Al Sapienza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Příběh bývalého agenta CIA, o kterém se myslelo, že je mrtev. Krátce poté, co se vrátí zpět do New Yorku, jej kontaktuje záhadný muž, který si říká Finch. Ten disponuje značným společenským postavením a zdá se, že ví víc, než říká.
Na vzniku seriálu spolupracoval J. J. Abrams a na scénáři minimálně několika úvodních dílů se významně podílel Jonathan Nolan, jenž sepsal kompletně scénář k Mementu. Roli bývalého agenta ztvárnil James Caviezel (Vězeň, Umučení Krista) a tajemného Finche si zahrál Michael Emerson (Ztraceni, Saw: Hra o přežití). (Bajsf)

(více)

Videa (182)

Trailer 3

Recenze (190)

agathon 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle: líbí se mi hra s "rozprostraněností" toho pomyslného Velkého bratra, síťovou strukturou stavby toho všepokrývajícího sledování a z něho plynoucí nestability, proměnlivosti a nevypočítatelnosti informací. Byť v ne zcela dokonale dotaženém tvaru, je to vlastně čiré opojení síťovým systémem a jeho stavbou. Paradox čínského pokoje v digitální éře prchavých spojů a nesnadno odhadnutelných bifurkací vývoje. Asi chápu, co hlavně na látce zajímá Nolana a Abramse, ale bojím se, že to v dalších dílech "zazdí" spíš průměrné zpracování jednotlivých epizod. Ale pár dalších epizod asi zkusím (výhodou je, že návaznost "případů" není nijak významná). ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť po pilote, ale keďže sa tu trochu množia nespokojné komentáre, tak hodím aj jeden viac menej pozitívny. Person of Interest má nepriaznivú štartovaciu pozíciu hneď od začiatku. Keďže sú pod ním podpísané také mená ako J.J. Abrams (Lost, Star Trek ..) a Jonathan Nolan (Inception) očakávania boli viac ako vysoké a v niektorých prípadoch aj ťažko realizovateľné Už podľa prvých ukážok sa PoI tváril ako seriál s pestrou dávkou akcie, no internetový ošiaľ, ktorý sa okolo neho vytvoril očakával skôr mysteriózny thriller v štýle Inception (takmer nereálne dosiahnuteľný cieľ). Prvá epizóda tak vyvolala značné rozpaky a rozdelenie užívateľ na dva tábory – ten, ktorý sa dokáže povzniesť nad všetky tie nezmyslené očakávania a ohodnotiť seriál taký aký je a druhý tábor, ktorý sa nedokáže vzdať očakávaní, ktoré predtým falošne nadobudol. Čo teda priniesla prvá epizóda? Na plné ústa je potrebné povedať, že nič inovatívne, nič novodobé, dokonca ani nič vzdialene pripomínajúce napr. Inception alebo Lost, ale je to zlé? Podľa môjho názoru ani veľmi nie. Tuctový akčný snímok je doplnený o špionážne pozadie so strojom, ktoré má svet neustále pod dohľadom a vyvodzuje z toho relevantné/irelevantné závery. James Caviezel sa už nikdy nezbaví nálepky „Ježiš“, ale aj túto rolu zvláda obstojne – minimalistické herectvo k jeho postave sedí a podčiarkuje životom zničeného bývalého agenta. Akcia, aj keď je mierne prestrelená, je svižná a dobre sa na ňu pozerá. Príbeh odsýpa a čo je najdôležitejšie nenudí (ako napríklad ďalší hit tejto sezóny Terra Nova). Je to síce až priveľmi skratovité a väčšina udalostí tam je vyriešená niekoľko sekundovými zábermi, pritom by z celej histórie hlavnej postavy išlo vytrieskať omnoho viac. Jediné výraznejšie, čo mi na tom vadí je tá „epizódnosť“, pretože zatiaľ to vyzerá tak, že každá časť bude riešiť niečo iné (čo v seriáloch nemám rád), pokiaľ by sa vytvoril jednotný na seba nadväzujúci príbeh mohlo by to byť pútavejšie. CELKOVO: na základe pilotu to vyzerá na „len“ rutinný akčný seriál, stále však dostatočne zábavný, od ktorého bohužiaľ všetci očakávali priveľa. Uvidíme, čo prinesie ďalej, rozhodne mu dám šancu. UPDATE: úroveň epizód značne kolísavá, od vynikajúcich (takmer za 5*) až po čisto priemerné (2*), čiže suma sumárum slušné 3*, uvidíme čo prinesiel druhá sezóna, snáď nebude omielaľ dookola ten istý námet, ale osvieži ho niečím novým / Season 1 = 3* / Season 2 = 3* ()

Reklama

Dharter 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu je odkaz na knihu Falešní bohové. Dá se říci, že Petronella Vivar (postava z této knihy), je Root (z tohoto seriálu). Následuje citace ze seriálu: Finch: „Řekněte, kdybyste něco potřebovala.“; Root: „Jen knihu z vozíku. Vrchní polička, třetí zprava.“; Finch: „Falešní bohové, pseudoepigraf v dnešní době? Lehké čtení, slečno Grovesová?“; Následuje úryvek z knihy Falešní bohové: Byla vysoká, a přitom půvabná. Seděla za psacím stolem z javorového dřeva, který se v její rodině dědil z generace na generaci, a o němž její otec hrdě prohlašoval, že jej sám Císař daroval jeho prababičce po nástupní ceremonii na Uralu. Pozlaceným mnemoperem, jehož reaktivní hrot vycítil její vzrušení a nedočkavě sebou škubal, poklepala na datatablet. Organické krystaly pera zachytily myšlenky z čelních laloků jejího mozku, a na slabě zařícím displeji tabletu se objevovala náhodná slova. Křížové tažení... Hrdina... Zachránce... Ničitel. Usmála se, a smazala ta slova letmým pohybem dokonale pěstěného nehtu s okrajem vyleštěným až na fraktální úroveň, pak se pero rozlétlo po displeji. Mé srdce plesá radostí, a hruď se mi dme ctí, že jsem to právě já, Petronella Vivar, palatina majoria domu Carpinus, kdo zapisuje tato slova. Po mnoha dlouhých letech jsem putovala z Terry, a zažila jsem přitom četné těžkosti a strázně... Petronella se zamračila, a rychle vymazala slova, která napsala; rozzlobená sama na sebe, že bezděčně napodobila přesně tu nepřirozenou afektovanost, jež ji tak dráždila v dílech kronikářů, zasílaných z přední linie Velkého křížového tažení. _ _ _ Zajímavostí je, že herečka Amy Acker (hrající Root), se narodila 5.12, což je téměř stejný den, jako narození mého spolu-studenta Valentise ze střední. (: Vysoce kvalitní scéna ze seriálu (se zednářskou podlahou!): https://www.youtube.com/watch?v=18RYreNOIKk ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Lovci Zločincov sú ako celok veľmi príjemným seriálom. Nenáročným a zaujímavým. Zaujímavým ho robia hlavne tri hlavné charaktery Emerson, Caviezel, Shahi. Všetci traja sú vlastne akými pomstiteľmi. Jeden je intelektuálny miliardár známy aj zo seriálu Lost (Emerson) a zvyšný dvaja členovia jeho tímu sa starajú o špinavú prácu. Seriál postupne odkrýva svoje karty a divákovi sa nesnaží prezradiť všetko o svojich troch nosných konštrukciách. Každý z protagonistov vo svojom živote prišiel o niekoho a tak im vlastne ako keby už na ničom nezáležalo. Hlavná trojica je doplnená o kolegu z radov polície detektíva Fasca. Práve on púšťa občas také hlášky, že som sa fakt dosť husto rehotal. S každou ďalšou sériou sa stáva dej zamotanejší, ale nesnaží sa pôsobiť mätúco na diváka. Kto má štipku IQ tak to v pohode pochopí o čo vlastne to celé JE a ako to vlastne funguje. Scenár J. Nolana je na jednej strane možno fantasmagória, ale potom čo sa Samsung priznal ako sleduje ľudí tak mi to až tak divné nepríde. Možno občas mi chýba v seriáli viac kung-fu scén, hlavne od Johna, zo začiatku ich predvádzal viac. Sarah Shahi je sexi tvrdá kočka a má v sebe aj kus humoru. Bonusom je Méďa(belgický vlčiak), bez neho by to nebolo ono :-) ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál, jsem si našel čas až později, protože jsem nestíhal sledovat všechny díly ( njn, to je tak když máte smněnný provoz a navíc Vás ženou do práce i Soboty a Neděle ) :: Využil jsem situace, kdy jsem byl na nemocenské a zkoukl všechny 3 ( prozatím ) dostupné série. ~~~ .Ze začátku tento zajímavý seriál moc nezaujme, ale zhruba od 9 dílu první série, se celkem slušně zozjede a nespustí nohu z plynu. Stane se moc dějových zvratů, hodně lidí přijde k úrazu a hlavně se tady zas až tak moc nezabíjí, ale spíše mrzačí ( velmi oblíbené bebíčko je prostřelená noha ) Postavy jsou mi sympatické a až na pár vyjímek - hlavně role policistů z LZ - mi nijak nevadí. Když se v seriálu oběvila Rooth ( Amy Acker ) tak mi byla protivná až to bolí, ale její postupný vývoj a začlenění do seriálu a děje, je další výborná věc. Teď ji přímo hltám v každém díle a ukazuje se že přece jen není jen vyšinutý magor, ale má to chytře vykoumaný. Detektiv Fuscoo ( Kevin Chapman ) jako by sem ani nezapadl, ale to je jen mýlka a v dalších dílech jen potvrzuje známé " jsem malej, ale šikovnej. Bouchačka Shaw/ová ( Sarah Shahi ) je takovej ten typ člověka, který by všem nejraději ubližoval, ale hodně se drží - podle mého hlavně kvůli tomu aby kvůli ní nebyl Finch smutný ( " proč ji nemůžu střelit do hlavy ? " # " Protože ji potřebujeme živou " # " Aha. Ale nohu ji ustřelit můžu ne ? Zůstane přece naživu " ) Shaw/ová, mi hodně připomíná " zlodějku " z Dokonalého podrazu v podání Beth Riesgraf. Tydle holky by si asi rozumněly ( navíc potkat tydle 2 holky pohromadě v nějaké akci, asi bych si udělal vlhko v trenclích ) |||||||||||||||||||||| S příchodem 3 série a začlenění " SAMARITÁNA " do děje, začíná ůplně nový rozměr celého děje. Konec 3 série, tak hodně navnadil na sérii 4. U mně to má seriál za - prozatím - 4 hvězdy. Tu 5 hvězdu, si nechám až jak se to celé bude dál vyvýjet ( i když zatím nemám žádný strach že by to někam spadlo a už se nedokázalo zvednout ) Dodatek : je zvláštní že houpačkový efekt, dobrých a špatných dílů, se tady moc nevyskytuje. Čímpak to může být ? Zajímavý seriál. PS : ZMNĚNA DABINGU VE 3 SÉRII JE PRO MNĚ NEPOCHOPITELNÁ. ()

Galerie (863)

Zajímavosti (37)

  • Sarah Shahi sa kvôli účinkovaniu vzdala úlohy v seriáli Chicago Fire (od r. 2012), a to napriek tomu, že tvorcovia mali s jej postavou ďalšie plány. (ywo666)
  • Ve 35. minutě při záchranné akci slyšíme v pozadí skladbu „Burn My Shadow“ od britské elektronické kapely UNKLE, která si přizvala k nahrání této písně frontmana anglické rockové kapely The Cult Iana Astburyho. Tento song vyšel na třetím studiovém albu této kapely nazvaném „War Stories“, které vyšlo v roce 2007. (Trajektt)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama