Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 8

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (958)

RAFT 

všechny recenze uživatele

No všichni dobře víme že,hry převedené do filmu moc dobré nikdy nejsou,jako to bylo například u takového dooma,Warcraft,a možná nějaké jiné,že tyhle mi moc nesedly.A ejhle na konci roku ,nám naservírovali další film Assassin’s Creed ,co k tomuto filmu jenom napsat ,tak za prvé ti ,kteří tu už psali že nic moc ,tak u mě to je právě naopak .Režisér natočil film dobře,líbil se mi celý.Fassbender coby assassin ,prostě role mu sedla .Soundtrack dobrý ,uvidím až si poslechnu komplet celý.akční scény výborné .Dějově skvělé.Pokračování bych uvítal všemi deseti.Poslední film viděn v kině v tomto roce. Za mě 75% ()

watteville 

všechny recenze uživatele

Hypnotická audiovizuální nálož s dějem tak akorát a přesvědčivými hereckými výkony... Nečtěte recenze co píšou, že je to blbost a jděte na to! :) ()

Michal.Jezek 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, bojové scény velmi zajimavé, ale to je pro mě asi tak všechno. Je pravdou, že hru nehraje každý, ale pochopit poté linii příběhu je dost strastiplné. Řadu věcí jsem jsi nedokázal domyslet, některé věci vůbec nepochopil, vše bylo takové doskakané, občas skvěle vysvětlené, občas nevysvětlené - těžko říct no. Fassbendra jsem viděl ve filmu poprvé v hlavní roli a nevadil mi. Marion Cottilard si stále udržuje svou krásu, její anglický přízvuk je oušku lahodící. Tři hvězdy maximem. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

tohle byla snad ještě větší blbost než celá herní serie... NUDA v ty hře to je alespoň samej skok, stealth akce a většinu času jsem v minulosti... tohle bylo přesně naopak... NUDA! no more pls! ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Jedna vec je v prípade filmu istá - Kurzel si vzal na seba príliš veľké sústo. Assassin's Creed je v dnešnej dobe už svetovým fenoménom, a omnoho viac ako len videoherná séria, čo chcel režisér jednoznačne dokázať. Rukopis viditeľný, no film na tvorcove pomery veľmi netradičný, a na prekvapenie aj dobre zvládnutý. Vizuál a akcia potešia snáď každého fanúšika značky, isto nesklamú ani neznalca videohier, no po scenáristickej stránke film ťažkopádne kríva. Chýbal bohatší dej, viac plnohodnotných scén v historickom španielsku (áno, behanie po strechách a do detailu vyšperkované akčné scény sú parádne, no nie vždy to stačí), a jednoznačne otvorený záver pre pokračovanie tiež nemusel byť rozumný ťah. Justin Kurzel však neriskoval a išiel do všetkého naplno, za čo si zaslúži veľkú poklonu, Fassbender samozrejme takisto. Či už sa pokračovania dočkáme, ukážu čísla tržieb po skončení svetovej projekcie, každopádne som spokojný, i keď pocity z filmu sú stále rozporuplné. Určite si to pýta druhú projekciu, no hodnotím nadpriemerne, pretože filmový priemysel v mojich očiach nepošliapal jednu z najlepších herných sérii v histórii. ()

comicsJan 

všechny recenze uživatele

Nebýt Fassbendera, film bych hodnotil mnohem hůře. Náboženský + zmateně zpracovaný snímek, který by bez špetky skvělých hereckých výkonů neměl nic do sebe. Film jsem měl to štěstí (ne)vidět na předpremiéře, protože tu noc jsem byl mimo Prahu a jsem za to neskutečně rád, protože bych z kina odcházel akorát zbytečně zklamán. Každopádně 60% za Fassbendera a fakt, že je to pořád jeden z nejlepších filmů podle hry, pokud nepočítám Warcraft, který asi opravdu jen tak něco nepřekoná. ()

lksvcr 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem očekával už od doby, kdy byl ohlášen a to s velkou netrpělivostí. Byl jsem přímo natěšený a vůbec mě to nezklamalo. Hra Assassin´s Creed je především o akčních soubojích a parkouru. Toho se nám dostalo ve skvělé kvalitě. Každý známý pohyb ze hry, každý známý bojový chvat, který jsem sám ve hře použil mě neskutečně potěšil. Pro fanoušky splněný sen. Moc se mi také líbila zrcadlová zápletka matky Caulla a hlavní assassínky, to byl takový asi největší zvrat, což sice tolik není, ale bylo mi to milé. Jo a hudba, ta hudba, všechny akční sekvence byly doprovázeny napumpovanou skladbou, která podtrhovala ten akční nářez. To co mě zamrzelo nejvíce, bylo to, že je ten film tak krátký, protože by se tam toho dalo natočit ještě tolik! Pevně doufám v pokračování a hodnotím to velice kladně. ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální filmové blaho, zejména zásluhou tria Kurzel-Arkapaw-Kurzel (kamera a hudba jsou stejně jako u Macbetha opět famózní). Casting je rovněž výborný, byť herci nemají moc co hrát. Hlavní myšlenky a principy herní série zachovány, odkazů víc než dost (pokud hru neznáte, asi to dost dobře nedoceníte/nepochopíte). K plnému docenění by to nicméně potřebovalo dvě věci. Za prvé režisérský sestřih, který by tomu dodal větší kompaktnost, zejména pak v poněkud rozporuplném (leč zcela smysluplném - "Sophiina volba" jako protipól Calova přijetí asasínského původu; formální naplnění kréda "We work in the dark to serve the light") londýnském finále. Nic dramatického - stačila by scénka sem, dialog tam, možná poupravit nějaký ten střih, přidat krvavé efekty.. Je totiž vidět, že toho dost zůstalo na podlaze střižny. A za druhé jedno či dvě pokračování, aby měl tenhle film vůbec "smysl", a kde by hrála prim historická linka (prý se pohrává s myšlenkou na pokračování v době studené války - jsem pro všemi deseti). Kurzel totiž AC pojal jako klasický "origin story" o tom, kterak "ztracený" hrdina prostřednictvím vzpomínek svých předků zjišťuje, kým vlastně je a kam patří. S tím souvisí i volba věnovat větší prostor současnosti. Historické pasáže tvoří cca třetinu filmu a jsou koncipované primárně jako akční vsuvky, takže je tvoří hlavně honičky, parkour a bitky. Podle mě je to i jistá ochcávka, aby se Fassy nemusel moc trápit se španělštinou (on taky Aguilar pronese za celý film všehovšudy 10 replik...), jejímuž použití jinak tleskám. Zároveň to ale znamená, že se se španělskými asasíny moc neztotožníte. I proto bych bral pokračování, kde by figurovala větší měrou historická linka jako ve hrách. Suma sumárum, funguje to, a to tak že dokonce výborně (v některých momentech přímo skvěle - viz finále v Abstergu), ale stále to na pár místech znatelně drhne (byť na plynulost filmu to vliv nemá - uteče jak voda). Pátou hvězdu, kterou bych rád přihodil, si proto pošetřím na případný režisérský sestřih, který by to vypiloval (nebo jí tomu fláknu po třetí projekci, prostě proto že mě ten film baví). I tak je to ale suverénně nejlepší filmová adaptace hry a pro mě i (minimálně co se technické stránky týče) jeden z nejlepších filmů loňského roku. ()

Joha8 

všechny recenze uživatele

Urcite jeden z najlepsich filmov podla hernej predlohy. Perfektny soundtrack, stylova vyprava a super obsadenie. Co by som tomuto filmu ale vytkol je malo zaberov z minulosti a koniec, ktory nas pripravil na pokracovanie (co vobec nie je iste vzhladom na hodnotenia kritikov a trzby). Ak by som to mal zhrnut tak ide o prijemny celovecerny film, ci uz ste hry hrali alebo nie. 8/10 ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Přestože akce byla pojata "realisticky", žádný "bournův syndrom" se naštěstí nedostavil, připadala mi správně dynamická a docela přehledná a vůbec celý film příjemně klouzavý. Dokud znenadání neskončil, to jsem si říkal, zda Kurzel nenechal svůj příběh v mlze a kouři až příliš :) Taková dvouhodinová expozice k... vlastně nevím pořádně k čemu :) I když, proč Fassbenderův otec zabil jeho matku, jsem možná pochopit měl... :)) Při srovnání s jinými bláznivými rádoby epickými béčky typu Resident Evil, Blade nebo Underworld, ty kupodivu působí jako větší bláboly a přitom zůstávají v průměru tak 14x nudnější ve všech směrech. Asasín je sympatický počin, který rafinovaně využívá propriety předlohy, leč co naplat, když většinu diváků to nebaví... ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Protože jsem velkej fanda herní serie, na film jsem se těšil už od jeho ohlášení někdy před pěti, šesti rokama. Takže bylo docela těžký nejít do kina s přehnanejma nárokama. Docela tomu pomohlo rozporuplný hodnocení některejch uživatelů tady. Ale co, říkal jsem si, nenechám si to zkazit. A nenechal. Jak už někteří psali, scénář má spoustu děr a možná bych ubral s prostřihy do současnosti, ale jinak to byla suprová akční podívaná s podmanivým soundtrackem a skvělejma hereckejma výkonama. Podle mě hodně povedený, tak šup všichni do kina, ať se dočkáme dvojky. ;) ()

Domis93 

všechny recenze uživatele

Jelikož je mi tato série velice známá a i oblíbená, byla jsem zvědavá, jak se toho ujmou na filmovém platně. Trochu jsem se bála provaru, jak to tak bývá u takových záležitostí, ale až na pár nelogičností to šlo. Zpětně si však uvědomuji, že se Ubisoft vydal směrem úplně jiným, kdy bude samozřejmě naprosto neznámý příběh, nebude nijak podobný tomu ze světa her, protože nesledujeme předky Desmonda - který se obětoval pro lidstvo pár let zpátky, nýbrž Cala. Snažila jsem se celý film rozklíčovat, kdo má být kdo a nijak jsem ty postavy nenacházela a toto může být ono vysvětlení. Což je tedy naprosto briliantní, protože ani fanoušci, co maj AC nastudovanýho od A do Z nemůžou vědět, kam to spěje. Poslední díly série, co Desmond umřel, tak člověk nemá moc narrátora, co by dával řád příběhu současnosti, a tak nám dali film jako doplněk. Těším se tedy na další díl, který nám odhalí zase něco víc o soudobém konfliktu. ()

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Pro mě - jakožto fanynku, která hrála všechny díly AC - byl tohle hodně slabej průměr. A to jsem se na film těšila! A to zjištění, že se tam má objevit Fassy, ach! Nemohla jsem se dočkat. Zapadal mi do role Ezia, o to horší bylo zjištění, že film vůbec nebude o Eziovi jak dřív kolovalo internetem, ale že se ve filmu objeví naprosto nová postava a nová zápletka. Když vyšel první trailer se songem od Kanyeho Westa, začala jsem být docela dost skeptická a měla pocit, že film nezachrání ani Fassbender. A moje očekávání se naplnilo. Byla jsem spíš zklamaná. Z celýho filmu jsem měla husí kůži jen jedenkrát - a to když se zdrhalo během inkvizice skrz město á la parkour, a pak samozřejmě ze skoku, který mají všichni fanoušci nejradši. To ale nezachránilo zbytek filmu, a já se tak perfektně nudila. Škoda. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Na skoro dvou hodinový film o assassinech je poměrně smutné, že dostali prostor 2,5 minuty a zbytek filmu byl zablemcanej keci o víře. I celková zapletka najít jablko, ve kterém je ukryta svobodná vůle je řekneme dost pohádková na snímek s tak velkým potenciálem.. Nevím jak se na to bude koukat divák, který nezna herní předlohu, ale myslím že my "hráči" jsme od toho čekali úplně ale úplně něco jineho... ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Assassin bola jedna z posledných nových hier čo som hrával. V tej dobe koncept boja, parkúru, temných zabijakov a zápletka okolo DNA pamäte bola super. Predloha pre film teda špiková. No tvorcovia zase raz skvelý námet nevyužili ako by som si predstavoval. Herci boli vybraní dobre. Bojové scény boli vymakané, občas trochu prehnané, no čerpalo sa hodne s predlohy. Ten koniec bol ale tak nejak scenáristicky nedobrý, nezanechal vo mne koniec pocit na 4*. Prepadák to ale rozhodne nebol. ()

snek888 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená citace z filmu a potažmo ze hry: "Tam, kde ostatní slepě následují pravdu, ty pamatuj... Nic není pravda. Tam, kde jsou ostatní omezeni morálkou nebo zákonem, ty pamatuj... Vše je povoleno. Pracujeme v temnotě, abychom sloužili světlu. Jsme asasíni. ........ Pokud se člověku líbí myšlenka, formou zpracování nepohrdne. ()

Fowl 

všechny recenze uživatele

Ubosift to dovolil opět a zase. Úpně stejně jako Prince of Persia: písky času, tak i Assassin´s creed je vykostěná verze úžasného příběhu, bez vysvětlení, nacpaného zbytečnou akcí až působí amatérsky. U něčeho takového bych klidně očekával rozvážnější trilogii. Místo toho se napěchuje všechno do jednoho rychle odsypaného filmu, kde si nevytvoříte jakoukoliv vazbu s postavami, takže je to vlastně úplně jedno, kdo zemře a kdo ne, nemluvě o rádoby románku mezi asasíny. Vcelku by se to dalo udlat v pěti minutách, zavřete Fassbendera - nespolupracuje - vysvětlete mu to - spolupracuje - zeberete mu artefakt - nespolupracuje - vezme si artefakt zpět. Ta dá, všechno okolo zbytečný. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Rozpačité. Žádná krev a minimální brutalita tomu dost ubližuje, vždyť ve hrách hezky cáká na zem a v cut scénách je občas zajímavej kill, tady vůbec nic. Příběh je takový nijaký, nejzajímavější část v historii dost upozaděná a konec uspěchaný a bez nějakého definitivního závěru, snad kvůli naději producentů, že z toho udělaj frančízu z mraky pokračování jako u hry. Závěrečné titulky pak pobavily délkou, která je nějakých 15 minut (nekoukal jsem na ně), jakoby Ubisoft zapomněl, že tohle není další hra, kde si můžou dovolit své půlhodinové titulky s děkovačkami příbuzným a výčtem narozených dětí během produkce. Natočené je to ale hezky, herci neuvěřitelně kvalitní a hvězdní na adaptaci videohry (je jich tu celkem škoda, nemají moc prostoru na předvádění) a efekty ucházející. Znovu už to ale vidět nemusím. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být hit ve stylu Matrixu, látka na to byla jako dělaná, ale stala se z toho jen průměrná herni adaptace s mnoha akčními scénami, které nijak zvlášť nenadchnou. ()

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama