Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Problém filmu vidím v tom že přestože se Clooney opět snaží seč mu síly stačí, tak nějak ta dramatická rovina filmu působí malinko nevěrohodně. Určitě je škoda, že scénáristům pomalinku začnou docházet nápady a tak se musí chtě nechtě do ulic, aby byl hlavní padouch náležitě potrestán. Julia Roberts má kariéru vlastně za sebou a ještě před 15 rokama by divák byl za film s duem Roberts/Clooney vděčný. Dnes kolem nás jen tak prošumí. Studio Sony má prostě i nadále smůlu na velké bijáky. 60% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster už se asi nadobro rozhodla opustit hereckou kariéru a vrhnout se na tu režisérskou. A tímhle snímkem se jí to daří. Film je od začátku až do konce napínavý, navíc je podložen výbornými hereckými výkony George Clooneyho, Julii Roberts a Jacka O'Connella. Opravdu jeden z nejlepších filmů svého žánru. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Thriller v devätdesiatkovom style s nejakou tou myslienkou na koniec. Vdaka solidnemu traileru a hviezdnemu obsadeniu som sa na to tesil. Ale vysledok mi v kazdom ohlade pripada priemerny a na pecky typu Vyjednavac, Mesto sialencov alebo Vykupne sa to absolutne nechyta. Asi najväcsi problem vidim v postave unoscu, ktore je neschopny hlupak. A jeho predstavitel je uplne nevyrazny. Dialogy medzi nim a Clooneym mali zbesilo a napinavo pohanat cely film. Ale to sa nekona. Clooney tiez prilis nenadchne. Polovicu filmu je zarazeny a len obcas sa konecne rozohni az to ma poriadne grady. Ale kedze nema adekvatneho partnera/protivnika, tak je to len jednostranny dialog. Julia Roberts je cely cas v pozadi a pripadala mi viacmenej zbytocna. Z ostatnych postav zaujme uz len sympaticky kameraman Lenny Venito. Samotna pointa, kvôli ktorej tento film vznikol je sice pekna ale nijak objavna. Predsa len by si ale zasluzila lepsi film ako tento tuctovy priemer na jedno pozretie. 5/10. P.S: Napadol ma namez na podobny film, ktory by vznikol u nas. Nejaka nestastna babicka by vtrhla do jednej z tych relacii v ktorych môzete vyhrat peniaze, ked vylustite uplne primitivnu tajnicku, ale nikdy vas neprepoja do studia. S bombou by vyzadovala, aby sa dostavil ten podvodnik zo zahranicia, ktory to okradanie priamo v TV prevadzkuje, dalej sef televizie, aby sa vyjadril ci mu nevadi vysielat podvodne relacie a nakoniec aj policia a nasi politici, ci im nevadi, ze sa deje zlocin v priamom prenose. Nakoniec by sa aj tak nic nezmenilo, ale snad by to bol lepsi film ako Money Monster a nasi dôchodcovia by sa uz snad nenechali oblafnut tymito podvodnikmi. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster bych tedy rozhodně netipl na přesměrování na režisérskou kariéru, ale ejhle, podařilo se jí to a její premiéra dopadla doopravdy nadmíru dobře. Neočekávejte film, který bude odsýpat, tady se na to jde jinak. Herecké duo Clooney a Roberts ztvárňující hlavní role zafungovalo jako jistý způsob záruky, protože je to herecká extratřída. No a také bych neměl zapomenout na O'Connella, který dlouho nepodal tak přesvědčivý výkon jako tady (a samozřejmě v Jezeru smrti, kde kraloval). Filmy pohybující se kolem nejistých obchodů a akciemi a také kolem investování do různých firem moc nenajdete, když k tomu připočtu tu napínavou stránku, tak by člověk neměl nic řešit a ihned si film pustit. Vždy mě fascinovaly filmy, které se v zásadě odehrávaly na jednom místě, zde se musíte opřít o herce a jejich důvěryhodné podání svých replik, protože z nich divák nespouští moc oči. Mělo to pár hlušších míst, ale vše směřovalo k finále, které jsem ihned odhadl, ale vůbec mi to nevadilo. Někdy ta přímočarost není na škodu. Za mě dávám 77 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Wall Street je casino, kde hrají s Vašimi penězi." Proto plně důvěřuju kapitálovému trhu a až budu mít touhu udělat ze svých miliard obyčejné milióny, tak začnu obchodovat s akciemi. Zatím mám alespoň čtyři z pěti pohromadě, takže dle mluvy Lee Gatese neztrácím kontrolu nad svým svěračem a nabídkám bank na to, aby si mohly s mým kapitálem zahrát na burze, zasílám fotky se zdviženým prostředníčkem. Jenže Kyle nechal se svými penězi pracovat "odborníky", kteří mu z peněz vyrobili velké NIC a tak se nedivme, že si šel do televize užít svých pár minut slávy s pistoli a výbušninou. A mě to hodně bavilo, protože jsem tvor hravý a tak jsem si užil to hledání peněz zakutálených do švýcarských, jihoafrických či kdovíjakých dolů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Scénář k filmu figuroval v roce 2014 na černé listině nejpovedenějších nezrealizovaných scénářů. (filmsim)
  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)

Reklama

Reklama