Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

castor 

všechny recenze uživatele

Račte vstoupit. Ben Affleck ve velkém potvrzuje, že má psaní scénářů v krvi. A že mu režie svědčí. V jeho druhé snaze (první jsem, přiznám, trochu kriticky sjel) prorazit mezi režiséry diváka opět zavádí do rodného Bostonu, konkrétně nechvalně proslulé čtvrti Charlestown, která je známá koncentrací zločinu. Neuspěchaný děj představuje čtyři kamarády, kteří do tohohle řemesla předávaného z generace na generaci taky fušují. Při svém posledním přepadení banky jsou ale nucení vzít rukojmí, bankovní manažerku Claire. Po propuštění zjistí, že sličná bankovnice bydlí nedaleko jejich domovů a pro jistotu ji jeden z nich, hlavní kápo, chytrý a v podstatě dobrosrdečný Doug, sleduje. Jenže chvilka v prádelně udělá své a Affleck (stejně jako mnohokrát jinde vzpomínaný Clint Eastwood) začíná tavit klišé v životní pravdy. A mně tahle soustředěná filmařina s údernými akčními sekvencemi jednoduše sedla. Jasně, uvítal bych ostřejší hrany a nějakou tu minutu pro rozvíjení dalších charakterů navíc, nicméně příběh dokáže strhnout a skvěle drží pohromadě. Každý tu blábolí, že snímku škodí strojenost a vypočítavost nebo tendence pokoukávat po nějakých filmových cenách. Kašlu na to. Jasně, z Douga nečiší ona suverénní osudová zamilovanost, snímek nenabízí stoprocentně košatou a vrstevnatou látku ve stylu nedostižného Nelítostného souboje, ale svůj emocionální dopad rozhodně má. Má i neuvěřitelně půvabnou Rebeccu Hall, výborného Jeremyho Rennera nebo Peta Postlethwaita a rozhodně i Afflecka. Není to Kevin Spacey, ale takové ty zatracované řeči o jeho herectví neberu (stačí si vzpomenout na jeho spolupráci s Kevinem Smithem). Má taky akční scény, které by divák očekával od trochu „zkušenějších“ mistrů. Nabízí tak třeba výbornou automobilovou honičku nebo finální epickou přestřelku, u které by si měl Michael Mann dělat poznámky a rychle si vzpomenout na své starší filmy. Tenhle film prostě dýchá a tepe životem.. Sežral jsem mu i ta klišé. A rozhodně se těším na příště - ve Městě i jinde!! Tohle bude zrát.. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Parádně zrežírované! Až Affleck dostane do ruky opravdu vypulírovanou látku, prostou kompromisů a příliš uhlazených emocí, bude to mistrovské dílo. I když je tahle story příliš jemná, tak jako její zidealizovaný hrdina, díky řemeslné jistotě, zarputilým hercům, skvostné akci a přesně zachycené atmosféře bostonských ulic se počítá mezi žánrovou špičku. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Patnáct let jsem musel čekal, než se po filmu Nelítostný souboj objevil další pořádný kriminální thriller plný akčních scén a honiček při kterých vám tuhne krev. Ben Affleck potvrzuje svoje režijní kvality a ukazuje, že umí i hrát. Jen doufám, že Benova kvalita dalších filmů nebude klesat. Jedno musím Affleckovi nechat. A to je výběr námětů k jeho filmům. Ma dobrý vkus. Krimi mu jde, schválně jestli zkusí i jiný žánr. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná, ale pár podivných nelogičností (hrdina se nikdy sám nedozvěděl, co se stalo s jeho matkou), klišé a až příliš pohádkový konec jí v mých očích poněkud uškodilo. Gone Baby Gone se mi zkrátka líbilo mnohem víc a především to byl film, o němž jsem musel dlouho přemýšlet. Město takový dopad nemá ani zdaleka. Ale Ben Affleck je opravdu dobrý režisér, obzvlášť když dojde na akci odvádí profesionální práci. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Familiární příběh o gangsterovi s lidskou tváří, resp. o lidské tváři, z níž ulice udělala gangstera. Inspirace Mannem je zde citelná, nejen, co do konfrontace profesionálního zločince se špičkovým policistou, ale i co se práce se vztahy týče. Postava Claire je zde esenciální, neboť představuje cestu za nápravou a vykoupením pro hlavní postavu - "dělá ho lepším člověkem". Oproti tomu bratr, ztvárněný excelujícím Rennerem, táhne Douga ke kořenům. Je to životní dilema, které však může skončit jen jedniným způsobem - je škoda, že Affleckovi se těmto klišé nedaří vyhnout. Ovšem jakkoliv tento příběh zní ohraně, přístup k látce je překvapivě osobitý. The Town tedy nakonec není jen o systému Bostonských ulic, ale kombinuje atraktivní thriller s procítěnou studií charakterů... Z režisérského hlediska kvalitně natočeno, avšak Mann s Greengrassem (akce) mají stále znatelně navrch. 8/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Zbraně Dougieho (Ben Affleck): H&K HK416, H&K UMP, Glock 17. Zbraně Jema (Jeremy Renner): AKMS, AKMSU, H&K 416, M4A1, H&K USP Compact, Ruger P-Series, Intratec Tec 9. Zbraně používané Adamem Frawleym (Jon Hamm): Remington 870, Glock 17. (Cocacolix)
  • Adam Frawley (Jon Hamm) nosí hodinky značky Rolex GMT Master. (dyfur)
  • Scéna, kde policista odvrátí zrak od bankovních lupičů, byla do scénáře dopsána dodatečně poté, co režisér Ben Affleck (Doug MacRay) mluvil ve vězení s jedním skutečným bankovním lupičem, který mu tuto situaci popsal. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama