Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $44,947,622Tržby Celosvetovo $80,509,622Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,969,455Tržby za predaj DVD v USA $2,908,233║ Môže byť. Takéto filmy z nejakou tou záludnosťou, premysleným plánom pri vykrádaní bánk zaujme, či už vo vážnejšej či aj miestami odľahčenej polohe. Butler konečne v takej normálnejšej úlohe, kde nie je príťaž, kde mu sedí jeho odvalení buranský prístup. Dejovo sa stále niečo deje, miestami niečo príjemne strhne, či pobaví a prestrelky majú grády. Takže troška zo súdka filmov ako Heat či The Town. /80%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní přestřelka byla parádní a když se na scéně objevil zlej policajtskej bastard Butler se svým týmem, dávalo to tušit drsnou akční jízdu. To se ale tak úplně nevyplnilo. Dost výraznou roli tu hraje motiv geniální loupeže. Nic proti tomu. Užil jsem si i tuhle linku, ale film to trochu zpomalilo. No a pak tu byly výjevy ze soukromí hlavního hrdiny, které asi měly ukázat, že to není jen tupá mlátička, ale také chlap se srdcem, co má rád svoje děti, ačkoliv do ideálního otce má daleko. Bez toho bych se obešel. V závěru se zase film vrátil na akční vlnu a to bylo jedině dobře. Jen mě už začíná vytáčet, jak se takřka všichni tvůrci snaží přijít na samotném konci s nějakým zvratem, který staví dosavadní děj na hlavu. Herecky pecka a vedle zmíněného Butlera řádí i Pablo Schreiber. Samozřejmě obešel bych se bez Padesátníka, ale to už je asi nutné zlo. 80% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No už bylo na čase, abych se na tenhle film podíval a jo těšil sem na něj. A začnu pozitivně, na celém filmu mně nejvíc bavil Gerard Butler, který zde hraje ukázkového zmrda a celá jeho linka, je o tom že je to hajzl, který se za celou dobu nepokusí o nápravu. A když film vytáhl jeho rodinu, tak sem si říkal že se to odehraje tím klasickým klišoidním stylem a to byl omyl, žádná duha, žádná šťastná rodina, jen bolest a vztek na sebe. No a pak je tady ten problém, kdy profesionální, vycvyčení a sehraní zloději, se projeví jako totálně nepoužitelní, kdy nechají svého mrtvého parťáka na zemi, což dovede policajty na stopu a spustí se ten řetez mačo předvádění mezi Butlerem a Schreiberem. Přitom ho stačilo naložit, do jedno z těch aut a Butler a jeho parta, by to měla ztížený a odehrálo by se asi nějaké skutečné vyšetřování a film, by byl asi tak kriminálkou. Protože film určitě neni kriminálka, film je z větší části o tom, že Butler soupeří s Schreiberem o to, kdo je větší mačo, takže je to víceméně o pubertálním a dosti nevyzrálým chováním, dvou jedinců. U Butlera ještě dejme tomu, jeho postava je taková a tak nějak to k němu sedne, ale od postavy kterou hraje Schreiber sem čekal něco jiného. O'Shea Jackson Jr. a jeho linka s plot twistem, byla být něco ve stylu Saw, kdy prostě vyje najevo pravda a jak to celé bylo, ale on a jeho příběh, tady nemají skoro žádný prostor takže ta údernost toho plot twistu tady sice je, ale nemá ten wow efekt. Nicméně takhle si představuji ve filmech, je jedno jestli je tam těch akčních scén deset a nebo sto, ale měly by mít tu údernost a tady ta údernost je. Film dobře utíkál a docela mně to i bavilo, ale čím víc sem nad tím přemýšlel, tak sem si říkal, jak hrozně hloupoučký to celý je. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vysokooktanová akční "no-brain" záležitost, která i navzdory průhlednému ději nabízí skvělou akci a svižný spád. Den of Thieves se může kromě skvělého hereckého obsazení rovněž pochlubit i perfektně zvládnutými přestřelkami, na něž je ve výsledku radost pohledět. Ve finále tedy zamrzí jenom lehce "přestřelená" stopáž, avšak i přesto jakožto nenáročná akční jednohubka funguje Den of Thieves více než dobře. Skvělá práce! „That's ok. I don't bring my cuffs anyway.“ ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Žerár vyměnil six pack za one pack, ale že mu pod lehkou vrstvou sádla pořád dřímaj pořádný svaly nezakreje ani kdyby chtěl (navíc nabral do role, tak si komenty, jak se vyžral strčte do prdele a radši kritizujte tu ubohou atrapu chlapa, co potkáváte ráno v zrcadle) a i když jeho vlasy a vousy jsou tak mastný, jako by se česal vepřovou kotletou, stejně je to pořád ukázkovej bad ass, kterýho prostě nechceš nasrat a když už se Ti to povede tak gratuluju, páč to bude asi to poslední co uděláš buď na svobodě či naživu. A jelikož má náš Žerár téměř zázračnou schopnost nasrat každýho v okruhu deseti metrů, je jasný, že několik padouchů to šeredně odskáče a jako bonus bude šikana nějakých těch bezúhonných. Parta zlodějů, co ho serou po dobu filmu ale taky nejsou zrovna ořezávátka, hlavně jejich jakože kápo, a tak tu máme ukázkový měření čůráků, kde každej milimetr hraje důležitou roli v honbě za největším Alfa samcem. Chrochtala jsem si, že v tomhle filmu to není žádný - Nevim koho honim - naopak, Žerár ví skoro hned proti komu stojí a v těch pár scénách, kdy se setkává s vůdcem zlodějů ksichtem v ksicht, doslova cáká tesťák a pohledy obou řvou hlasitý - Už brzo jeden z nás chcípne, zmrde !! Zároveň ale oba drsoni dokážou uznat, že soupeř má fakt koule a jelikož jedinej opravdovej klaďák ve filmu je to štěně, co tam nehraje, tak se na konci můžete těšit kterej z těch dvou zmetků zůstane stát a kterej skončí v kaluži krve. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Původně měl mít film kolem 160 minut a měl představovat jiný konec. (ČSFD)
  • Keď si Nick (Gerard Butler) pýta od kolegu Pepto, ten ho vyťahuje zo šuplíka, hoci je viditeľné na stole v zábere predtým aj počas toho, ako ho vyťahuje. (Real Tom Hardy)
  • Merrimen (Pablo Schreiber) na střelnici střílí z pistole SIG-Sauer P226, jinak používá pistoli Heckler & Koch HK45C, útočnou pušku Heckler & Koch HK416 D10RS a při přestřelce v koloně kulomet M249 SAW Paratrooper. (Maulincio)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama