Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 3
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Můžu vůbec jinak než dát plný počet? Nemyslím si! Tohle je ta největší srdcovka,která letos vstoupila do kin,teda vlastně ještě s Jurským parkem,ale ten mě o svých kvalitách nějak nepřesvědčil,zatímco SW mě velice potěšily a naplnily ve mě tu prázdnotu,která za ty léta čekání vznikla. Jestli bych měl hledat něco co mě nasralo,tak by to byla záležitost s Hanem Solo. Tohle se mnou opravdu zacloumalo. Taky mi trochu vadilo,že do hlavní role zasadili toho černouška. Jinak maximální spokojenost. ()

mirra_cze 

všechny recenze uživatele

Co na to víc říct? Film naplno využívá dnešních trikových možností a již díky JJTrekům z let 2009 a 2013 člověk ví, jak "hluboký" filmový příběh může očekávat, neměl by tedy být zklamán. Jar Jar Abrams nám opět přinesl film dle svého oblíbeného receptu. Nechybí spektakulární vesmírné lodě, postavy, reálie a jejich pozměněné varianty z původních verzí univers. Takže tady máme zábavného robota z Epizody 4, jen to není on, máme tady oživení starých jmen, aby fanoušci měli pro koho uronit nostalgickou slzu, máme tady spoustu drobných mrknutí na pamětníky, například v podobě gigantických Star Destroyerů (a jejich vraků). Nová "Hvězda smrti" o velikosti planety třídy M ;-) ... v Epizodě 9 by to asi mělo být něco na úrovni Jupitera. Samozřejmě Abrams musí zničit nějakou ikonu, aby nám ukázal svaly, jak posunuje franšízu dál (a jak ji přibližuje vkusu dnešních dvanáctiletých holek)... Pak likvidace ikon: takže tady máme třeba "zničení Vulkánu na mostě", pak naprostou dehonestaci výjimečnosti a kultu Hvězdné flo....teda rytířů Jedi v podobě holky, která porazí pokročilého padawana/sitha, ačkoliv to s mečem umí zhruba tak, že by ji rozsekala i ta Jedijská děcka, co se mihnula v Epizodě 2.... Absolutní logické nesmysly v příběhu nebudu komentovat, ty za to ani nestojí. Ve zkratce: je to solidně natočený průměrný snímek, který přináší uspokojení z pomsty každému fandovi Star Treku. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Před dávnými časy, v předaleké galaxii... se všichni snaží získat jistého droida, ale především se představit a rozdat karty pro spoustu dalších pokračování. Jsou to prostě Star Wars ala Disney, tom dobré i zlém (hezky podle genderové tabulky :) Hudba hubí, kamera kamenuje, někteří herci hrají, triky trikují, konec je naprd. Film je fajn, ale to co se mi nelíbilo se přímo vztahuje k ději, takže nebudu spoilerovat. Já bych ideálně chtěl něco nápaditějšího a trochu riskantnějšího. P.S. pokud vezmeme v potaz vizuál rodičů záporáka, tak nelze než konstatovat, že genetika totálně selhala, stejně jako síla. (2D titulky) Rozpočet: $200 miliónů, Tržby: $1 390 625 miliónů. ()

Trev Chud 

všechny recenze uživatele

Správný pokračování... všechno už tu jednou bylo, všechno sme viděli, tady je to akorát zas přepálenější, s černochem a džedájkou aby to odpovídalo požadavkům doby... Ale Žvejk je beztak furt nejlepší! ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Nie som žiadny skalný fanúšik Star Wars, no predchádzajúce časti sa mi páčili. Toto však bola jedným slovom nuda. Tie dve a pol* sú za Daisy Ridley a hlavne všetky staré tváre, ktoré sa vrátili na plátno. Bohužiaľ, toto mne na dobrý film nestačí. 2,5* ()

ElFifo 

všechny recenze uživatele

Těžkej recyklát Epizody IV. Bohužel mu narozdíl od originálu chybí nový sympatičtí hrdinové světlé strany síly, respekt nahánějicí představitelé temné strany síly a především momenty hodné zapamatování. Jestli fanouškům SW stačí úvodní titulky, aby si pocintali textil, tak mne tedy ne DžejDžeji. ()

lomikarus 

všechny recenze uživatele

Nové SW jsou přesně tam, kde jsem doufal, že budou. Kinetické i přehledné v akčních scénách, nostalgické nad starými postavami i přesné v představování postav nových, které jsou mimojiné skvěle zahrané, trikově opulentní i dramatické v intimních momentech. Abrams to dokázal po Star Treku i s Hvězdnými válkami, byť zde se více držel vyjetých kolejí. Jenom to mohl být celé tak o deset minut delší, zejména by se hodilo vysvětlené politické situace - v epizodě VIII na to již pravděpodobně prostor moc nebude. ()

Jirka.Valent 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem z kina odcházel zklamaný a rozčarovaný. Člověk tam sedí poměrně dlouhou dobu, ale v podstatě se na plátně nic moc neděje! Při modlitbě ke strýčkovi Vaderovi jsem se musel smát. Konec mě dorazil. Tak jsem zvědavý, co bude dál. ()

cortez 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hvězdu nedám jen proto, že si myslím, že s tou nostalgii a se snahou zachovat hodnoty původní trilogie šli tak daleko až téměř skopirovali epizodu IV - jen ji dali novy grafický kabatek a nějaké nové postavy. Scénář jak by z oka vypadl. Jinak nemůžu nic vytknout. Pěkná podívaná. A dle toho jak to skoncilo to vypadá, že děj pro další epizody ma potenciál, tak doufám že to zpracujou lepe a že to nebude kopie epizody V:) ()

XI-XAO 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím… Mohl to být úžasný start naprosto nové ságy jedné z největších legend a namísto toho se konala nostalgická vykrádačka předešlých dílů. Nic proti nostalgii, když jsem viděl na plátně staré dobré postavy, má srdce plesalo (tedy až na moment, kdy mě rodinná rozepře připravila Hana Sola). Nicméně by si tvůrci mohli dát záležet alespoň se záporňákem, který měl vlastně svůj životní příběh hozený přes kopírák od svého dědečka. Máme tu taky něco jako Hvězdu smrti, kterou mohou povstalci sundat pouze přesnou střelou do škvírky – to už jsem taky někde viděl. R2D2 byl nahrazen postavičkou co utekla z Mimoňů a abychom splnili všechny standardy 21. století, hlavními hrdiny jsou Afroameričan a mladá dívka z chudých poměrů. Jo a co ten meč, nebyl ten Lukovo náhodou zelený? Když se ale oprostím od toho všeho, byl to fajn film, co mě přitáhl do kina a i kdybych nadával celé hodiny a sepsul to jako většina fandů, stejně půjdu do kina na další pokračování se stádem ostatních ovcí. Mají nás zkrátka v hrsti, a proto se SW VII staly prvním filmem v historii, co vydělal za jeden den přes 100 miliónů doláčů. Jen doufám, že v osmičce bude mít Lukas lepší pasáž, než minutový kukuč čuchače toulenu do kamery. ()

S.A.D. 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - EPIC! Sedmá epizoda je další úžasnou dobrodružnou jízdou z daleké galaxie, zachovávajíc všechno staré dobré s příměsí nového neokoukaného. Skvělé vyvážení vtipu, akce a dojemných scén, výkony herců (Rey, Finn!), typická SW atmosféra a hudba, Han Solo a BB8 a jsme na 9/10. ()

R.R.R.Remeck 

všechny recenze uživatele

Celkovo film je na 50% odkopírovaný od epizódy 4, k ničomu novému sa neposunul a to je veľká škoda. Ale keďže som veľký fanúšik star wars moje hodnotenie sú 4 hviezdičky :D ()

Simir79 

všechny recenze uživatele

Obléknu si své nejlepší kalhoty, co jsem nosil před patnácti lety, k tomu triko, co jsem dostal k 15. narozeninám a budu si říkal jakej jsem frajer..... při tom budu akorát za pěknýho trapáka.... ti co žrali starý SW, zejména IV, V a VI díl ví, o čem mluvím.... Scénáristy bych za tenhle paskvil pověsil za koule do průvanu.... klávesovou zkratku CTRL+C a CTRL+V mají zmáklou dokonale...... ()

Pjotrik 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy pro Star Wars - to je jako 2 hvězdy pro jakýkoliv jiný film. Pokračování něčeho takto velikého a úspěšného musí být něco extra a musí to být silné, atmosferické, uchvacující a kvalitní:) Což jsem v kině absolutně neviděl. Viděl jsem jen další blockbuster, další Star Trek, dalšího Terminatora Genysis, Další Hunger Games a Diversity. Tahleta snaha být cool pro mladé a všemožnými lacinými vtípky jim lézt do zadelí neuvěřitelně ničí staré klasiky. Ale co je opravdovým zklamáním je prezentace umění Jedi/SIth a hlavní záporáci. Kylo Ren - jakou hrozbou má být tento nevyrovnaný Twilight usmrkanec? Jakou autoritou má být pro posádku obrovského křížníku? A co se děje s uměním ovládat sílu?! Tuhle problematiku George Lucas neuvěřitelně vypiplal a a kvalitně uchopil a prezentoval ve všech předchozích dílech Star Wars. Ve všech dílech vidíte jak komplikované a složité je ovládat Sílu. Umí to jen ti co prošli dlouhým a intenzivním tréninkem....ale od nového dílu už může prakticky každý máchat světelným mečem a ovládat cizí mysl jen pomocí nějaké improvizace či co. Dost ubohé. Naprosto odfláknuté. Co mi nejde do hlavy jsou charaktery těchto moderních Teenage postav - opravdu se chtějí dnešní mladí koukat na další mlaďochy, vpasované do role, na kterou očividně nejsou dostatečně vyspělí? Uřvaní, přecitlivělí, nemajíce sami sebe pod kontrolou? Tyhle postavy jsou tak zaujaty a uvězneny sami sebou, že nevyzařují ven z plátna absolutně nic silného, věrohodného a nelze je brát vážně. Takové postavy vás nevtáhnou do děje, protože jim nevěříte. Nevěříte ani samotnému filmu a ten už vás tuplem nevtáhne. Jen sedíte v křesle a koukáte, protože tohle dnes frčí v Hoolywoodu. Na co díváky a fanoušky? Stačí jenom lidi v křeslech co koukají na obrazovku. ()

Vendys958 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem málo, ale tohle je nic. Příběh se mi nelíbil, myslím že z takové koncepce jako Star Wars se dal vymyslet mnohem lepší začátek než jen smutné kopírování ze čtyřky (pocta filmu se dá vyjádřit i jinak). Postavy už byli lepší, ačkoliv mi tam kromě Hana chyběl vyloženě někdo komu bych ze srdce fandil. Záporáci naprostá katastrofa- ten velkej týpek z Marvelu - WTF?? Na Star Wars až moc vtipné, sorry - ten krásný příběh Darth Vadera si zasloužil lepší pokračování než je tohle...Nemělo se to natočit. Jak se říká, v nejlepším skončit. Spíš to teď připadá, že se z mé milované ságy stalo něco jako X-Men série, každý rok nový film, jeden za čas se i víceméně vydaří...jenže to je špatně. Lucasi, chápu že jsi nasranej. ()

koudak88 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si to nechal přes svátky pěkně proležet v hlavě a hodnocení neměním! Za tu dobu jsem si přečetl spoustu recenzí a musím souhlasit s tím, že to byl víceméně remake čtvrté epizody v novém kabátě a s novými hrdiny. Ale i přesto, když se objevilo logo Lucasfilm a po něm ,,Long time ago in a galaxy far far away", tak jsem zapadl hluboko do sedačky a užil jsem si každou vteřinu nového dílu. Nástup starých známých hrdinů byl sice předvídatelný, ale o to více jsem se na to těšil a na seznámení se s novými taktéž. Navíc nová trojce hrdinů byla bezvadně sehraná a vtipná od začátku do konce! Jedinou vadou na kráse byl záporák, byť v úvodní scéně z něj seš respekt, tak po sundání masky a prvním promluvení už nikoli. Tak uvidíme co bude dál.. Celkový dojem ze sedmé epizody můžu přirovnat k dojmu, který měli hrdinové na konci dílu The Big Bang Theory, věnovaný právě poslednímu dílu StarWars :) Za mě 5* a super rozjezd do nové trilogie! ()

homer91 

všechny recenze uživatele

Na mou otázku, proč dal můj kamarád tomuto filmu čtyři hvězdy, přestože tvrdil že se mu film tolik nelíbil, odpověděl "Vždyť je to přeci Star Wars". Já jsem si tento díl, stejně jako každý kdo předchozí kultovní sérii viděl, nenechal ujít a navštívil jsem kino. Je pravda, že ačkoliv se snímek snaží zajet do starých, osvědčených kolejí, stále tomu soci chybělo. Han Solo (Harrison Ford) působí příjemně nostalgicky, takže zde není pocit zcela vymyšleného konceptu, který s původními díly nemá co společného. Na druhou stranu mi chybělo více - pro Star Wars charakteristických - soubojů se světelnými meči a celkově trochu nový a originálnější nápad, než úvodní planeta s pískem, odvrátit zničení světa a ještě stihnout vyřešit rodinné trable s černými ovcemi rodiny... I přes to všechno dávám snímku 4 hvězdy, ne proto, protože je to značka Star Wars, ale protože mě snímek bavil a těším se na další pokračování nové trilogie. ()

Themyth 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku, t.j. od roku 1977 bolo zrejmé, že Star wars nie sú prípadom Ad Hoc. Pokračovanie bolo za dverami a prvá časť s poradovým číslom 4 nám jasne pripomínala, že sa ešte raz dozvieme čo bolo pred tým všetkým. Nakoniec výsledok z roku 1999 veľmi nepotešil, ani jeho pokračovanie. Až trojka z roku 2005 je dôstojným doplnkom série. Kvalitatívne sa vyrovná Návratu Jediho a mierne uspokojil hlad po rovnocenných súrodencoch vesmírnej ságy. Po týchto skúsenostiach som už ani veľmi neveril, že sa raz podarí splniť tieto očakávania. A čuduj sa svete,,, stalo sa. Sila sa prebúdza je nielenže návratom do starej formy, ale zároveň návratom doslova a do písmena. To som nečakal. Na scénu sa vracia komplet celá eskadra z Novej nádeje. Herci, dnes už sedemdesiatnici, plus komplet všetky roboty. Je to poklona starým časom či už vo voľbe hercov, samozrejme v spojení s novými mladými tvárami, alebo v príbehu, ktorý je natočený klasickým dobrodružným štýlom. Abrams natočil Back to the roots movie s novými prvkami, ktoré účinkujú. Nešiel som do kolien, ale na silné 4 hviezdy to s prehľadom vystačí. Otvorený koniec nám odkazuje, že sa máme v blízkej budúcnosti na čo tešiť. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejočekávanější snímek dekády...bohužel nadšený jsem nebyl. Je pravda, že jsem se nenudil a těším se na pokračování. Tento fenomén měl daleko lepší potenciál a čekal jsem, že toho Abrams využije lépe. (podobně jako u Star Treku). Na jednu stranu ostudná vykradačka starých epizod kde to bylo zbytečné a pak přidání nových věcí do universa o které nikdo nestojí=( Hlavně že tam nacpou genderovou a rasovou vyváženost. Adam Driver mě lezl na nervy. Vtipná, trošku přehnaná ale super recenze na film je na webu nolly ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama