Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 1
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 748)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, chlapci z logem na pláštích nikdy neměli k akci daleko a umí to roztočit, tak že ani Islamský slát tolik výbuchů neviděl. Hlavní postavy jsou celkem dobře napsaný. Superman mě nikdy nepřirostl k srdci, vždycky jsem ho vnímal, že je tak moc super, že už je skoro jako já. Tady sice má taky všechyn svoje "super", ale i přes to na mě působí jako bytost, která se rozhoduje na základě svýho rozumu, podvědomí a emocí. U Batmana jsem zase byl příjemně překvapen pojetím Bena Afflecka, tohle mě byl nejbližší Batman ze všech, postavou, jednáním, minimem keců, dobrý Bene. Akce je dobře udělaná, nechybí v ní nápady ani dynamika, vlastně celkově je vidět že tenhle film dělali profíci, má to ale jeden problém. Těžko se to popisuje, ale jako kdyby mezi mnou a tím filmem byla výloha, která mě bránila stát se součástí toho velkolepého dění. Ještě jsem nepochopil,(nejsem komiks znalec) kdo byla ta slečna co tam na konci rajtovala v tý minisukni, to byla Xena nebo Hillary Clintonová za mlada ? Osobně si myslím, že film si užijou spíš starší než mladší, ale to je jen taková minimyšlenka na závěr. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tříhodinová ULTIMATE EDITION___Definitivně dospělý komiks. S tímhle filmem se to má stejně jako s Nolanovým ´The Dark Knight Rises´. Je podobně autorsky ambiciózní, je vyprávěn ve velké epické šíři, chce toho hodně sdělit, takže mu běžná stopáž nestačí, prostě je tak rozmáchlý, že mu to možná škodí a že ho běžný divák nedocení, což je škoda. Podle ohlasů jsem se dopředu bál Eisenbergova přehrávaného Lexe Luthora - a zbytečně, bál jsem se, že Snyder ze sebe vyloupne své druhé já - tj. nevybouřeného puberťáka, náchylného k digibordelu a destrukcím všeho typu - zase zbytečně (těch cca 15 minut souboje s Doomsdayem bylo v pohodě stravitelných), takže výtky by byly jen malé, třeba usmíření Batmana a Supermana bylo příliš překotné, ale jinak to bylo fajn a v nesestříhané ultimaté verzi všechno dávalo smysl, vše do sebe zapadalo. Výsledek byl lepší (rozuměj - temnější, dospělejší), než většina přeplácané ´Marvel´ tvorby pro nenáročné teenagery. A zpětně doceňuji předchozí ´Man of Steel´, kde ale mé výtky k digitální přeplácanosti zůstávají. ___ PS: Vzkaz pro ty jedince, kteří si zde stěžují na "příliš tmavý obraz": nečumte na kinoripy, nebo nekvalitní dvd-ripy (1,5 GB a menší), hlupáci.... ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Mno, Zack to sfouknul zhruba podle očekávání, ale paradoxně mě to zase tolik netrápilo. Jsou to prostě (o třídu horší) Avengers 2 od DC, tedy složitá a temná podívaná bez začátku a konce, v níž se především plní geekovské sny. Řadovým divákům z toho půjde hlava kolem a asi se budou divit, kdy propásli 6 předcházejících filmů (ha, je akorát jeden!). Fandové si ale s klidem domyslí historii Batmana i Wonder Woman, zajásají nad veškerým budováním Justice League a budou se pravidelně radovat z toho, že Snyder prsknul na plátno tolik ikonických momentů z comicsů. Že všechno kolem často skřípe? To bez debat a Warneři z toho musejí být na prášky, tímhle přízeň mainstreamu vážně nezískají. Já jsem ale dostal nečekaně svižnou přehlídku komiksového blbnutí, jejíž přerod z civilního napínáku (úvod má Zack opět skvělý) v tradiční digifest vnímám smířlivěji, než bych čekal. Holt je to další totální geekařina. DCčkový nádech "Bohové a monstra" ale konečně dorazil v plné síle, takže se opatrně těším na nášup. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho koření v příliš malý misce polívky aneb jako kdyby Michael Bay a Christopher Nolan potají zplodili potomka, co se chce zavděčit oběma tatínkům. A to jsem z pěti sourozenců, takže nikdo nemá lepší předpoklady projevit pochopení pro nesmyslná rozhodnutí, nenadálé změny stran, bezdůvodná nepřátelství, jepičí spojenectví a přebornictví v bodání nože do zad. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No... Plus je, že na rozdíl od Muže z oceli jsem během finále z té úmornosti neusnul, ale jinak je to rozhodně ne-e. Většinu stopáže se scenáristé pokoušejí vehementně a tím neúspěšněji budovat přesvědčivý konflikt v tom šíleném přeplácaném guláši, aby se nakonec všichni prostě potkali a začali rubat. Jen tentokrát se pětkrát zdůrazní, že město je vyklizeno, aby nebyl faux pas jako minule. Superman je ale stejně plochý a Wonder Woman přesně tak nuceně a naprosto mimo kontext vecpaná, jak se všichni báli. A kapitola sama o sobě je čistá duše Ben Affleck, jehož Batman je postava mdlé inteligence (mírně řečeno) a emo attention whore. Jeho traumata, noční můry a hejt na Supermana jsou svou bezelstností opravdu legrační, ze zasmušilého rytíře je v podstatě urputný prosťáček s neustále stejným přihlouplým výrazem, který je ve všem nějak pozadu. A Lex Luthor, který nemá zřejmě žádný jiný cíl, než být evil maharádža, rozhodně není důstojným soupeřem a všechny proti sobě svede jen proto, že si postavy přečetly název filmu a rezignovaně směřují ke střetu, k němuž neexistuje uvěřitelný důvod. Když se pak pointa sporu dvou legend postaví na jisté shodě křestních jmen, můžete už se jen nahlas smát. A aby mi ta debilita nevadila, nesmělo by to tak moc stavět na depresi a nenávisti všech vůči všem - je to ještě mnohem méně odlehčené než Nolanovi Batmani, ale nic z toho. ()

Galerie (292)

Zajímavosti (116)

  • Ben Affleck kvůli roli Batmana 15 měsíců soustavě trénoval šest dní po sobě, pak dva dny odpočíval. Nabral na 104 kg při úrovni tělesného tuku 7,8 %. (Patr8ick)
  • Zack Snyder byl po ohlasech kritiků velmi zklamán a reagoval slovy: "Jsem velký fanoušek komiksů a snažil jsem se ten film udělat co nejlépe. Nevím jak jinak jsem to měl udělat." (Glouwer)

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama