Reklama

Reklama

Gotham

(seriál)
Trailer 11
USA, (2014–2019), 72 h 58 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Camren Bicondova, Robin Lord Taylor, Andrew Stewart-Jones, John Doman, Cory Michael Smith, Sean Pertwee (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Dlouho předtím, než se stane komisařem, se policejní zelenáč James Gordon postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna. (Netflix)

Videa (169)

Trailer 11

Recenze (310)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak nám Foxové Batmana vrátili zpátky na televizní obrazovky !! Konečně, chtělo by se říct.. Nicméně nabízí se zásadní otázka, zda má vůbec šanci Batman bez Batmana, byť jako prequel zodpovídá v rámci mytologie komiksu poměrně dost zajímavých otázek, v té dnešní neskutečné konkurenci uspět.. První řada nakonec spíš vyznívá jako zklamání tomu rozkošnému bladerunnerovskému vizuálu a výtečnému Alfredovi Seana Pertweeho navzdory, tak přemýšlím, zda se dál ještě nechám překvapit.. Jako varovný vztyčený prostředník se však jeví především jméno režiséra Dannyho Cannona, který už jednoho komiksového hrdinu pěkně zprznil, o čemž by Soudce Dredd mohl vyprávět.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruno Heller / Postavy: DC Comics | Hudba: Graeme Revell, David E. Russo | Distribúcia: Warner Bros. Television Distribution | Štúdio: DC Entertainment, Primrose Hill Productions, Warner Bros. Television || V tomto prípade budem hodnotit už po pilotnom diely, lebo vlastne prečo nie? Že ucelený dojem z celej série? Preto dávam percentuálne hodnotenia po jednotlivých fázach, buď po epizódach alebo sériách... 42 minút stačí hádam k objektívnemu hodnoteniu úrovne základnej formálnej stránky a obsahu. To by na čsfd nemalo byť 100 stránok pre jednotlivé diely Pat&Mat (A je to), tam je to asi inak že? :D --- Takže. Nový Gotham sa úspešne vyhol kopírovaniu niektorých zásadných scén z všetkých predošlíých Batmanoviek (Burton, Schumacher, Nolan), a tým dal hneď na začiatku najavo, že si bude raziť vlastnú cestu. Mnoho fanušíkov hlavne Nolanovej ságy určite tajne dúfalo, že to bude naopak čo najbližšie k trilógii z doby 2005-2012, a že sa vymenia len tváre hercov. O to viac by ale boli sklamaný v priebehu vyvýjania sa deja seriálu, kde sa už nový počin nebude schopný držať zákonitostí a pevne určených charakterov z Nolanovho sveta. Takže vlastnú cestu Gothamu považujem za pozitívne pojatie, i keď je silne možné, že tvorca Bruno Heller bol DC arzenálom nariadený k vytvoreniu prequel scén k nadchádzajúcemu Batmanovi so Supermanom, čo ale zistíme až po jeho premiére 24.3.2016. --- Casting je naozaj podarený, je až neuveriteľné, jak charakteristické postavy vedeli autori do projektu nájsť. O to slabšie je obrazové prevedenie, z ktorého kôli komixovým scenériám v pozadiach často cítiť na dnešnú dobu lacnejšie digitálne plátno, čo je dosť prekvapujúce, nakoľko interiéry sú bravúrne a naozaj dobové. Dej zatial trpel introdukčnou horúčkou postáv, ale 2. epizóda nám prezradí o schopnosti staronového Gothamu rozpávať príbeh v oveľa intenzívnejšej miere. Najväčšia miera spokojnosti prúdi určite u všetkých fanušíkov z faktu, že môžu vidieť svoje obľúbené postavy v novom, pravdepodobne obsiahlom počine, a tak je úspech nie zaručený, ale silne podporený. Pilot: 75% | 25.9.2014, 1080p, THX, EN DTS | Update: Po niekoľkých ďaľších epizódach seriál opúšťam, nakoľko mi nechutí jeho stavba a dosť často nevysvetliteľný vývoj postáv. Možno sa to vysvetlí časom, ale ja na to čakať nebudem. S01-05: 55% ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádnej velkej fanoušek Batmana, ale seriál kolem města zločinu a zrodu Batmana by mě prej mohl bavit. Zezačátku nic extra, spíš se v tom najdou právě komiksoví fanoušci, ale nešlo si hned neoblíbit "známou" postavu Penguina, kterej se od podržtašky dostal řekněme na vrchol. Kolem něj dva největší gang rivalové, který se přetahovali o nadvládu. Pak nějaká Fish, kterou sem nemohl vystát žádnej díl, takže buďme rádi za to jak to dopadlo. Detektiv Jim Gordon, hlavní postava, typ člověka kterej se stará o dobro lidstva, ačkoli ho to může stát život. Nějakej Nygma, pošuk, hádankář. Přiběh Catwoman, ne až tak vymakanej. A nakonec asi nejlepší linka malej Bruce Wayne, jako budoucí Batman spolu s komorníkem Alfredem a jeho cesta za spravedlností. Celkově tam horší díl střidal lepší, nebylo tam nic až tak moc luxus. Možná finále vzhledem k tý sérii toho dost vyřešilo, ale tak to se čeká. V pohodě oddychovka, žádnej kultovní seriál, kterej bych doporučoval. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný, ale stále obstojný seriál. Je to spíš kriminálka s komiksovým pozadím, která si některé momenty DC universa vykládá po svém. Což nemusí být na škodu, ale záleží na vkusu. Co mě na seriálu mrzí, je postava Bruce, kterého tam prostě mít nechci a jeho participace na vyšetřování a bratříčkování se s malou Catwoman mě točí. Seriál má na druhou stranu zapamatovatelné postavy (ani jedna ženská není sympatická) a náměty některých dílů jsou příjemně originální. Není to ale v mém případě horečně očekávaný seriál a proto dávám 50%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dle názvu a slibů tvůrců jsem čekal drsnou kriminálku stavící na genius loci Gothamu, která jen tak mimoděk někde v druhém plánu bude i o batmanovském mytosu, ale která v první řadě obstojí sama o sobě jako špinavá kriminálka s nosnou dospěle nesuperhrdinskou komiksovou nadstavbou. Pravý opak je však pravdou. Zrod Batmanových (ne)přátel hraje prim a Gotham i kriminální aspekty jsou tak nějak na druhé koleji; a přitom právě tyto pasáže jsou tím nejlepším, co seriál nabízí. Obě ty roviny si navzájem brání v rozletu. Kriminální pasáže sráží to, že úplně každý s kým přijde Gordon do styku je/bude "ten či onen z DC Universa" a osudy jednotlivých velkých hráčů zase sráží násilné naroubování na Gordonovu linii; to neplatí jedině o té mafiánské. Zároveň tu jsou silně stylizované postavy jak ze šestákových komiksů či seriálového Batmana z let šedesátých a vedle nich seriózní dospělá linka, která je brána zase echt vážně, dospěle a bez nadsázky. Snažící se to prostě honit příliš zajíců skrze navzájem si odporující styly a navíc je to po okraj přeplněné narážkami na DC postavy snad v každé větě; což není klad, protože něco tak nerafinovaně a debilně zakomponovaného se vidí málokdy (přitom Arrow/Flash tohle jako jednu z mála věcí umí s noblesou). Ovšem nedá se popřít, že se na to dá s vypnutým mozkem celkem i obstojně koukat, ale to je tak nějak vše. Což je při současném přetlaku kvalitních sérií (a to klidně i jen těch komiksových) naprosto nedostačující. ()

Galerie (1 391)

Zajímavosti (123)

  • Mr. Freeze ve 12. díle 2. série "Mr. Freeze" používá při svých pokusech skutečně existující teploměr Cooper Instrument Corporation model SH66A a můžeme na něm vidět teplotu -162°. Ve skutečnosti však tento teploměr měří pouze do -40° (shodně °C i °F). (Tony-Z)
  • Když Jim (Ben McKenzie) vyhodí prvního muže oknem, tak jasně vidíme, že je okno rozbité, avšak v dalším záběru je okno v pořádku. (G....)

Související novinky

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

08.12.2021

Obvykle je zvykem nejprve uvést film, v tomhle případě komiksový reboot Batmana od Matta Reevese (Válka o planetu opic) čistě pojmenovaný The Batman, počkat si, jestli bude úspěšný a fanoušci s vizí… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

20.04.2021

A teď jedna špatná zpráva pro fanoušky oceňovaného komiksu Gotham Central. Před pár měsíci jsme informovali o tom, že se chystaný komiksový snímek The Batman s Robertem Pattinsonem dočká seriálového… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama