Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Klidně tomu přidám nějaké body navíc za snahu vytvořit poctivou napodobeninu nedostižného Heatu. Člověk si samozřejmě řekne že Schreiber není DeNiro a Butler není Pacino, ale ruku na srdce koho podobné filmy o gansterech, kteří se snaží dostat policajtům na kobylku nebaví. Smekám před režisérskou prvotinou Gudegasta. Délka je sice vražedná, ale Butlet nehrál možná 5 let v ničem lepším. Některé scény parádní a akční stránka hodně povedená. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Poriadna chlapská akcia, ktorá sa sprvu tvári ako čistokrvný akčný biják v ktorom budú neustále lietať guľky okolo hláv, ale opak je pravdou. Druhú dejovú linku totiž tvorí príprava lúpeže a samotná lúpež z pohľadu "záporákov". Toto síce trochu brzdí tempo, ale za to snímka ponúkne novú tvár, ktorá celku dodá na atraktivite. Casting sa podaril na jedničku a konkrétne Butler si tu strihol jednu z najlepších rolí za posledné roky. Záverečná pol hodinka je úplne skvelá, ale nesmie sa u nej premýšľať. (Prestrelka v zápche). Nechýba kopa akcie, napätia, cool postavy, pekné lokácie, odolné tempo. 140 minút ma zo začiatku desilo, ale s blížiacim sa koncom som si hovoril, že by som ešte pár minút pridal. Za mňa teda spokojnosť a 90%. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl bejt zlej, tak řeknu, Den of Thieves ve vztahu k Heat je jako film Gridlock ve vztahu k Die Hard 2. Ale takové peklo to zase není. Problém je v tom, že DoT je opět produkt zhoubné "gym cinematography (c)", tedy trendu (zejména akčních) filmů, které vznikají setkáváním producentů, režisérů a herců v posilovnách a fitkách, narozdíl od let 80.-90., kde se potkávali zejména na kokainových večírcích. Až do omrzení se tu tak všichni ti nasvalení holohlaví hošani v tílkách plácaj neustále po ramenou, choděj s rukama metr od těla a pohybujou se houpáním. A jsou furt zpocený. Narozdíl od svého předobrazu se tu oba protagonisti nesnaží jeden druhého zas tak nějak přechytračit, ale místo toho si neustále porovnávaj péra. Úplně katastrofální jsou dějové odbočky k rodinám dvou členů proti sobě stojících stran, které se na dvou scénách snaží trapně vysvětlit, jaký vliv má jejich způsob života na jejich rodiny. Zejména u 50centa vidíme v první scéně jak vyhrožuje klukovi svý dcerky a později v další scéně, jak mu dcera říká, že ho má ráda a to je všechno! Nic víc. WTF? Co to trochu staví na nohy (krom mé tolerance k filmům, kde na sebe lidi střílej) je Pablo Schreiber, jehož minimalistický, uzavřený herecký výkon skutečně prodává iluzi, že v jeho hlavě probíhá nějaký velký plán. Co však naprosto selhává je machistická póza frackovitého Butlera, který zde hraje úplně neskutečně papírovýho pitomce, který nejspíš má být cool a gritty, ale chová se místo toho jak osmiletý dítě v kožený bundě. Scény, ve kterých ujídá koblihy z krvavé krabičky na místě činu, sám se vydá s páčidlem do banky, domněle obsazené lupiči s rukojmími či luxusní rozpoutání přestřelky v koloně aut plných civilistů, to jsou místa, kdy se celý ten koncept pohřbívá kompletně. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že Geraldovi museli kvůli fotce na plakát zlomit vaz, to možná i stálo. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi bude velmi špatně hodnotit. Těšil jsem se na něj, dlouho jsem otálel, nakonec jsem se u něj příjemně bavil. Problém není úplně ve filmu, ale v přehlcenosti trhu. Gerard Butler je pro tyhle roli drsnýho chlapa jak stvořený. I příběh, ač má velmi dlouho stopáž, tak baví od začátku do konce. Hudební podkres v pořádku. A akční pasaže přehledné a dobře natočené. Vidíte, já říkal, že není lehké tento film hodnotit. Zkrátka v tom, o čem film vypráví a jak ho vypráví, tak to dělá velmi dobře. Problém nastane ve chvíli, kdy si uvědomím, že jsme tohle už jednou, dvakrát, mockrát viděl. Den of Thieves je super akční thriller, který sleduje policejní jednotku na stopě zlodějů peněz. Ovšem těchto variant jsem viděl již tolik, že ač mě film bavil, tak mě nezaujal natolik, abych si ho pustil opakovaně a nebo z něj byl nadšený. Líbil se mi, po filmařské stránce je to dobře odvedená práce. Pro mě ale stále nyní nadprůměr. V porovnání s odlehčenější popcornovou zábavou ve stylu Fast Five (2011) nebo naopak drsnější Triple 9 (2016), to v mých očích ztrácí. [Special Edition] (70 %) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na další variaci mého oblíbeného "Nelítostného souboje" jsem se docela těšil a přestože výsledek není takový, jak jsem čekal, akční klasice vyloženou ostudu nedělá. Již zmíněný film je připomenut hned na začátku, kdy dojde k přepadení transportu a film se po celou dobu pokouší o reálnější pojetí filmu o policajtech a zlodějích, ale ve výsledku se mu to daří pouze v tom minimu akčních scén, které nabízí. Zbytek filmu už kladné body nezískává, ať už se jedná o nevýrazný příběh, postavy bez špetky charizmatu (i Butler je pouze klasickou figurkou macho policajta) nebo přepálenou stopáž okusující dvě a půl hodiny. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Scénář k filmu byl napsán už v polovině roku 2000 a film byl ve vývoji zhruba 14 let, než se jej podařilo zrealizovat. (griph)
  • Bez ohledu na obsazení herců zůstala většina postav stejná. Pouze postava Donnieho Wilsona (O'Shea Jackson) musela být kvůli věkovému rozdílu trochu přepsána, protože představitel Donnieho byl mladší než skutečný Donnie. (griph)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama