Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Gerald Butler působí celou dobu až zbytečně moc afektovaně je asi největší mínus. Zbytek je poctivá, pouze chlapská jízda, plná testosteronu, kde se nehraje na žádné policejní oficiality, ale jde se rovnou na věc. Drsní policajti proti drsným zločincům v honbě za pořádaným balíkem dolarů. A jak to tak většinou bývá, když se dva samci perou, přijde nakonec někdo, kdo se pobaví na jejích účet. Ale to až po (ne)čekaném konci. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Občas človek z kalných vôd vyloví klenot. Partia béčkových hercov sa ocitla v dobre vymyslenom, dobre napísanom a perfektne natočenom áčkovom filme a snaží sa hrať ako Pacino a De Niro, čo sa darí najmä strašidelne spuchnutému Butlerovi, ktorý tu v úlohe hajzlovského, ale nie celkom nesympatického poliša podáva možno najlepší výkon svojej kariéry. Toto som si vychrochtal a chvíľu som uvažoval aj o plnom hodnotení. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat divácky nenáročný akční film. Stačí k tomu dostatek akce, divácky zajímavý příběh, pár sympatických pánů a další akce. Poprvé jsem si mohl vychutnat Gerarda v roli, ve které mě neskutečně sral. Také jsem si nemohl nepovšimnout, že šílenou rychlostí ztrácí své mužské kouzlo a tloustne. Pokud rádi fandíte těm zlým, tak toto je přesně film dle vašeho gusta. Máte totiž zaručeno, že budete v závěru spokojení. Rozdávají si to spolu totiž zlí s ještě zlejšími. Více takových filmů. Není to tak těžké, stačí do toho necpat hromadu sraček. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VY NEJSTE TI ZLÍ. TO MY!…“ /// Není loupež (přepadení banky) jako loupež (přepadení banky). A když už musíš loupit (přepadávat), tak bacha, aby po tobě nešel policejní gang G. Buttlera… Bankovní loupež orámovaná úvodní a závěrečnou přestřelkou s pokusem o fajn pointu. To uprostřed – takže plánování loupeže vs. (nestandardní) policejní práce je zajímavý, ale i celkem dlouhý… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju policejní drsňáky. 2.) Chystám se udělat banku. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Loupeživý nájezd do několika starších snímků na spřízněné téma se dá velkoryse prominout, neb film disponuje technicky vyspělou režií, kvalitními hereckými výkony a neutápí se ve vražedné dvouhodinové stopáži, kterou je opatřen. Nutno přiznat, že scenáristicky občas klopýtá o schematičnost postav a rozjíždí se pozvolna. Pro diváka to znamená, že akce přijde na řadu více ve druhé polovině filmu, přičemž ta první je sice povídavá, určitě je ale zajímavé, jak se v ní postavy slučují, režijní záměr nabírá celistvý tvar a vše postupně (napínavě) graduje. Jednou z hlavních veličin je skvělý Gerard Butler, to je prostě maník, který umí množství hereckých poloh, přičemž hravě poráží úskalí scénáře být jednostrunným a klišoidním charakterem, který chlastá, pěstuje štětky (ne ty záchodové), rozvádí se s manželkou a navrch pronásleduje se speciální policejní jednotkou bandu bankovních lupičů, kteří mají spadeno na nedobytnou banku v L.A, a rozhodně to není žádný ctnostný polda. Když se zaměřím na partu kriminálníků, je to v ní samý zločinecký typ, takže radost pohledět, načež i umějí hrát. Samotné provedení loupeže je příjemně napínavé, přestřelky jsou dynamické i drsné. Oproti tomu se film nemusel zabývat soukromím/rodinným zázemím vyšetřovatele, ty rozvodové tahanice o píču byly na píču a působily jak z jiného filmu. Takže až na pár povědomých motivů, které už byly k vidění v jiných filmech na dané téma, se jedná o exkluzivní snímeček, jemuž český distributor nedovolil vstup do českých kin, aby jiným kravinám byl dán prostor. A to se chystá i pokračování. Takže Gerard jede! 8/10 ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Film nemusí být celý dle skutečných událostí, ale obsahuje prvky z četných pravdivých příběhů, které Gudegast slyšel nebo prožil. (griph)
  • Pro autentičtější záběry byly skupiny herců, jenž hrály zloděje či policisty, různě vyškoleny vojenským konzultantem Paulem Maurichem. (Fildas)
  • Scénář k filmu byl napsán už v polovině roku 2000 a film byl ve vývoji zhruba 14 let, než se jej podařilo zrealizovat. (griph)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama