Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice lepší, než Voyager a i těch kiksů je tam méně, zápletky bývají i zajímavé a hlavní postavy jsou ve směs sympatické, ale nějak tomu chybí něco, co by mě u toho udrželo a donutilo mě to dokoukat do konce. Uvidíme, možná až dojdou ostatní seriály. BTW: na znělku jsem si nakonec oblíbil a ačkoli nejsem fanouškem zpívaných znělek, tak ta písnička je vskutku dobrá. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Naskočila jsem sice až v půlce třetí série - ale docela mě to baví (z rozhovoru admirála Forresta s vulkánským velvyslancem Sovalem - S.: "Nevíme přesně, co si s lidmi počít. Z druhů, se kterými jsme navázali kontakt, jste jediní, koho neumíme zařadit. Máte aroganci Andorianů, přehnanou hrdost Tellaritů, v jednu chvíli jste vznětliví jako Klingoni a chvíli nato nás překvapíte bezchybnou logikou..."). Posádka se skládá ze samých sympaťáků a -ček (komu se ve Voyageru líbila sošná exborg Sedmá, jistě zaplesá i při pohledu na půvabnou vulkánku T-Pol, která se taky nikdy neusměje). Zásadní výtku mám pouze k naprosto otřesné antistartrek titulní písni (která ovšem doprovází docela dobrou obrazovou koláž /H.M.S. ENTERPRIZE/), jinak scénická hudba je slušná. Snad se nedopustím spoileru, když prozradím jednu zajímavost z minulého dílu - představte si, milé trekkies, že Datův budoucí tatínek je levák! ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro až zvrácená je myšlenka,že bych se někdy pokusil dokoukat byť jen jedinej díl,týhle scénáristický zhovadilosti.Všeho všudy jsem viděl asi 70% stopáže tak 15ti dílů a naprosto mi stačí,abych mohl tenhle seriál označit za nejpříšernější sračku všech dob,nejenže nenávist ke Star Treku je ve mě hluboce zakořeněná,ale tenhle seriál jí dokonale umocnil.Stupidní dialogy,při kterých každý člověk kterému ještě zbylo kousek mozku,musí prskat záchvaty smíchu,tupý herci,trapné efekty,vymaštěný scénář,výkony gumové koblihy a věty typu přes kalibraci transoprdéru a do mezi molekulární ho extraktu kvantových vln,sem přes hloubku mizotopů završil kalibraci hmotné vlny....co to kurva je? :D Upřímně z fanoušků Star Wars si dělám občas legraci,nad demencí těch Startrekových přímo umírám ;) odpad tak čistý,že by se z něj dalo žrát. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na Novou generaci to nemá, ale snaha ukázat jak to bylo před původní první sérií je příjemná. Enterprise byla první, a ne jako u všech ostatních sérií, JEN nejlepší lodí flotily. Trochu mě vyděsilo ukončení série, které je lehce šílené a cestování časem tu opravdu dlouho nebylo. Pro fanoušky ST naprostá nutnost, ale pro ostatní a už vůbec pro neznalé základů Star treku bych seriál nedoporučoval. Pár odkazů a vcelku příjemný návrat k né tolik akční náplni dílů vsunuje tuto sérii kvalitativně mezi slabý Deep space 9 a nejlepší Novou generaci. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

První a čtvrtá série naprosto děsivé, druhá průměrná a třetí dobrá. Kdo se podívá jen na tu třetí tak asi udělá nejlíp. edit 2023 Po takřka dvou dekádách znásilňování Star Treku Kurtzmanem a Abramsem mi konečně došlo jak moc se budu muset do smrti Bermanovi a Bragovi omlouvat za mé absolutní nepochopení toho o co se s Enterprise snažili ()

Galerie (642)

Zajímavosti (36)

  • Vzhled lodi navrhli výtvarníci společnosti Paramount Pictures John Evans a Doug Drexler, kteří se inspirovali letounem Lockheed P-38 Lightning z období 2. světové války. (Illuminare)
  • Svým způsobem je Enterprise jediná hraná série ze Star Trek univerza, na jejímž režírování se nepodílel nikdo z jejich hlavních herců. V původním seriálu z roku 1966 sice nikdo z herců také nerežíroval žádný díl, ale William Shatner (Kirk) a Leonard Nimoy (Spock) režírovali některé z navazujících filmů s původní posádkou. Na natáčení se nicméně podílelo mnoho herců z předchozích Star Trek seriálů. Z Nové generace to byl LeVar Burton (Geordi LaForge - 9 epizod) a Michael Dorn (Worf - 1 epizoda), Z Voyageru to byla Roxann Dawson (B'Elanna Torres - 10 epizod) a Robert Duncan McNeill (Tom Paris - 4 epizody). (mirliflore)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama