Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Zajímavosti (18)

Smallville (2001) (seriál)

Smallville (2001) (seriál)

  • Matku Lois Laneové (Erica Durance) si zahrála Teri Hatcher, která ztvárnila roli Lois Laneové v televizním seriálu Superman (od r. 1993). (Shadowspark)

Smallville (2001) (seriál)

  • Zvuk doprovázející radiaci kryptonitu je stejný, jaký byl použitý v seriálu Superman (1993). (Redík)

Smallville (2001) (seriál)

  • Spoustu herců a hostů v seriálu si už někdy předtím zahrálo v seriálu či filmu s tématikou komiksu Superman: Christopher Reeve (Dr. Virgil Swann) a Margot Kidder (Bridgette Crosbyová) hráli Supermana a Lois Laneovou ve filmu Superman (1978) a jeho třech pokračováních; Terence Stamp (Jor-El) hrál obyvatele Zóny přízraku Zoda ve filmu Superman II (1980); Annette O'Toole (Martha Kent) hrála Lanu Langovou ve filmu Superman III (1983); Dean Cain (Dr. Curtis Knox) hrál Clarka Kenta v serálu Superman (1993); Lynda Carter (Moira Sullivan, matka Chloe) hrála Wonder Woman v seriálu Wonder Woman (1975); Jeannot Szwarc, který režíroval 9 epizod Smallvillu (do května 2008), také režíroval film Superdívka. Helen Slater, která hrála v 7. sérii zjevení Clarkovy (Tom Welling) matky, hrála podobnou roli i v podobně zaměřeném snímku, a to ve filmu z roku Superdívka (1984), kde právě ona vystupovala jako dcera Zor-Ela (Simon Ward) Kara. (Redík)

Show Jerryho Seinfelda - Umělá prsa (1993) (epizoda) (S04E19)

  • V saune sa Elaine pýta Sidry, či jej priateľ niekedy rozpráva o Supermanovi, čo jej Sidra potvrdí. Pol roka po odvysielaní tejto epizódy mal premiéru seriál Superman, v ktorom predstaviteľka Sidry Teri Hatcher hrá hlavnú ženskú postavu Lois Lane. (mijec)

Reklama

Reklama