Reklama

Reklama

Vlak dětství a naděje

(seriál)
  • angličtina The Train of Childhood and Expectation (více)
všechny plakáty
TV spot 3
Československo, 1985, 6 h (Minutáž: 60 min)

Režie:

Karel Kachyňa

Předloha:

Věra Sládková (kniha)

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Stanislav Zindulka, Helena Růžičková, Žaneta Fuchsová, Tereza Brodská, Gabriela Wilhelmová, Alena Vránová, Eva Svobodová, Blanka Lormanová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

"Nic ty se neboj! Na tragickej život jsem já pes!"  Tímto okřídleným úslovím si bývalá lázeňská kuchařka I. třídy Anna Urbanová, jinak bodrá a upřímná ženská košaté postavy s něžným a citlivým srdcem, často dodává odvahy. Sobě, ale ještě víc malé Věrce. Děvčátku, které přijala za vlastní, a také jejímu otci, svému životnímu druhovi, jinak poštovnímu zřízenci sice subtilního vzrůstu, leč rozměrného a statečného ducha, Josefu Pumplmě. Je toho opravdu třeba, neboť se píší léta 1937-1939 a nad Evropou se stahují mračna válečná a v místě, kde rodina žije, se ocelové kleště nacismu snaží zardousit už tak okleštěnou republiku a vyrvat jí to nejcennější - domov. A tak donuceni opustit domovinu v severomoravském pohraničí, odjíždějí hrdinové seriálu posledním vlakem z Frývaldova, vlakem, pro nějž už není návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

kozloid

kozloid (hodnocení, recenze)

Octanboy

Máte pravdu, to nebyl dobrý tah , ji obsadit . Fuchsová naprosto skvělá a když dívka té role jako zestárla , stala se nejednou nemožnou . Což ale nebylo ve scénáři , tady pochybila produkce potažmo pan režisér .

Uživatel robert8 smazal svůj příspěvek.

kozloid

kozloid (hodnocení, recenze)

Pan Zindulka za to nemůže , je to scénářem a rolí, ale úplně se mi znechutil tím, jak se rozplýval z bratříčků Rusáků .

V jeho podání to bylo tak věrohodné . Obdiv k CCCP . Ovšem ten já nemám -přesně naopak.

Josko

Josko (hodnocení, recenze)

pavol.g

Nevím jestli tam někde byly vlajky bez hákového kříže, ale nacistů s páskami s hákovým křížem na paži tam bylo dost. Hodně dobrý seriál, ani si netroufám srovnávat ho s dnešní tvorbou.

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

proč v seriálu Vlak dětství a naděje nebyl na vlajce tŕetí říše hákový kříž? cenzura?

na příspěvěk reagoval Josko

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Zindulka skvělý, Fuchsová to snad ani špatně neumí - ovšem královna Růžičková. Ta ženská byla (bohužel) naprosto úžasná. Ať se objevila kdekoliv - vždy skvělá a vždy zvedla úroveň o několik stupínků nahoru - jak to sakra dělala? V Popelce stačilo pár minut - a Droběna se mi tak zaryla do paměti, že je vždy první, na co si vzpomenu, když někde vidím Tři oříšky...... A když někde narazím na Angeliku - první myšlenka na popotahující Helenu přilepenou u obrazovky a ten pohled na manžela chrápajícího vedle na gauči - to se nezapomíná :-) 

Machine

Machine (hodnocení, recenze)

Ta komančská propaganda je ukázka té doby, nicméně každá doba má svou propagandu jak za Rakouska tak za Heydricha za socanů a dokonce i dnes máme lži, polopravdy a vymývání mozků ze stran zmanipulovaných médií tak co...
P.S. možná že to pro některé pan Zindulka zahrál špatně ale zahrál to, kdežto dnešní '' rádoby umělci '' nehrají vůbec, jen před kamerou hibernují.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Tenhle seriál se musí zakázat! Je v něm evidentní klamání spotřebitele! Hovězí guláš z koniny!!!!!  (Myšleno samozřejmě ironicky) :-) :-) :-)

Octanboy

Octanboy (hodnocení, recenze)

akicita

Hmm, taky mi přišla Tereza naprosto příšerná, ale snad jí obsadili jen kvůli mámě a tátovi, jinak to nechápu:-/?

na příspěvěk reagoval kozloid

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Vynikající seriál, skvělé výkony především Zindulka s Růžičkovou, souhlasím i s názorem, že od momentu, kdy je Žaneta Fuchsová nahrazena Terezou Brdoskou seriál celkově ztrácí šmrnc a to nejen herecky, ale i dějově. Přesto rozhodně jeden z nejkvalitnějších českých seriálů.

redfoxik

redfoxik (hodnocení, recenze)

Začíná to dobře, citlivě vykreslené chápání okolního světa malé dívky v pohnuté době, které se před koncem války mění v nudné schematické vyprávění o čekání na konec války a skoro až trapně zahrané vítání Rudé armády.

akicita

akicita (hodnocení, recenze)

Jediné slabé místo(které bohužel zůstalo) je tehdy, když je Žaneta Fuchsová nahrazena Terezou Brodskou. Pak to působí jako docela jiný film.

na příspěvěk reagoval Octanboy

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama