Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Už som tu raz napísal, že Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som ku jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade rozprávky "Z pekla šťastie", ktorú pán Troška natočil v roku 1999. A keďže netrpím predsudkami voči tomuto filmárovi, tak som ochotný si pozrieť aj pokračovania jeho titulov, ktoré ma ničím nezaujali. Tým pádom som sa odhodlal si kuknúť "Z pekla šťastie 2" z roku 2001. No to bolo ešte horšie ako pôvodný jedno hviezdičkový film. Toto už bol fakt odpad! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak jasně ,je to Troška, tak se tady dá očekávat kopa nesnášenlivosti a demonstrace vytříbrného vkusu. Já to opět tak tragicky nevidím. Zdeněk bohužel dělá jednu chybu stále dokola vybírá si do svých herců mediálně známé tváře a ne herce. Mě tohle prostě vadí, Gotta ještě zkousnu měl tam několik minut, ale takovej Hůlka to byla fakt parodie. Míša Kuklová není moc typ princezna, nejspíš proto, že není moc typ herečka. Zkrátka casting to tady fakt dost posírá, pak bych měl ještě výhradu, že pohádka obsahoval příliš mnoho dějových linek takže celkově to moc nedrží při sobě. Do salátu se taky neháže všechno, aby byl víc salátovější. Příjemná byla pohádková atmosféra, tady je třeba pochválit práci kameramana a exteriéry a pohádkový postavy byly napsaný taky dobře, působily roztomile. Příjemně překvapila Dana Morávková já jí měl zafixovanou jako pipinu z Novy, ale tady předvedla docela vyzrálý herecký výkon. Z pekla štěstí sice není pohádková lahůdka, ale po její konzumaci mě rozhodně špatně nebylo. ()

Reklama

Diamant 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že rozprávka je zavádzajúca ohľadom pekla a čertov, ktorých skôr predstavuje ako neškodných, milých, priateľských, pritom realita je taká, že sú našimi najväčšími nepriateľmi (aj keď, samozrejme, sa tak navonok tváriť nemusia). Nešťastným riešením bolo aj to, že Lucifera a Pána Boha hral ten istý herec. Podobne peklo je v skutočnosti nepredstaviteľná hrôza, no to v rozprávke je skôr na smiech. Naozaj škoda, lebo bez tohto bludu to mohla byť veľmi pekná rozprávka. Pochváliť treba napríklad veľmi vydarených drakov, aj záverečnú pieseň. Vo filme zaznela aj krásna myšlienka, že láska sa nedá kúpiť. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Čím som starší tým viac ma udivuje, ako som sa na tieto veci ako decko mohol každé sviatky pozerať a byť z toho taký unesený. Ako dieťa by som tomu dal asi aj 4 hviezdy. Ale dnes keď vidím tie otrasné herecké výkony, nudné a zbytočné dialógy a idiotské vizuálne prevedenie je mi do plaču. Všetko je dopredu jasné a pomerne drastické zabitie princeznej a aj bábätka sa nakoniec porieši hodením do pekla z ktorého sa dá poľahky zdrhnúť vďaka sedem míľovým topánkam tak sa vytráca všetko napätie. Ale na Bucifálka sa nedá hnevať a tak si tento filmový počin zaslúži aspoň jednu hviezdu za to že ma previedol vianočnými sviatkami ako malé decko. 18% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už bylo vyloženě z Pekla neštěstí. Trapnost nad trapnost, které stlouká rakev dlouhým těžkými hřeby nejen obsazení (Hůlka, Gott), výkony herců (Laurinová,, Kuklová, Brabec) ale také podivně splácaný natahovaný scénář s trapnými dialogy a zcela nezvládnutá režie, která Troškovi hned v úvodu vyklouzla z rukou a už se mu ji nepodařilo chytit. Nemám averzi vůči Troškovi jako takovému, některé jeho starší věci se mi líbí, ale od druhého "sluncesena", kde je jasně patrný ten zlom (první polovina výborná druhá výrazně špatná), jsou jeho filmy čím dál horší a tohle utrpení bylo fakt pekelné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Filmovalo se v Adršpašských skalách(jezero), na zámku Telč a hradu Gutštejn. (M.B)
  • Na 1. MFF pro dětské filmy NADĚJE v Petrohradě (2003) získal snímek obě hlavní ceny festivalu - Grand prix a 1. cenu dětské poroty. (hippyman)
  • Bylo natočeno 35 km filmu, 144 obrazů a 1200 záběrů. (M.B)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama