Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u jedničky - bohatá výprava, krásně natočené interiéry i exteriéry, pěkná hudba - ale to je všechno. A to k úspěchu nestačí. Chybí pořádný děj a ztvárnění pohádkových postav. Ačkoli se ve filmu objeví kvalitní herci, dohromady při daném scénáři to ničemu nepomůže. Stejně jako u prvního dílu i zde je délka na škodu. 35%. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pane Troško, čekal jsem více. Možná jste si myslel, že když necháte hrát pana Gotta, tak přitáhnete lidi a pohádka se povede. Bohužel, je to pravý opak. Za moji osobu říkám, že jsem se nebavil a tento snímek je pro mě velikým zklamání a už ho nechci vidět. Gott má zpívat a nepokoušet se stát hercem:) ()

Reklama

neo101 

všechny recenze uživatele

uječený, trapný, zase děcko v uječený pohádce o tom co bylo když se vzali. Troška nepochopil, že kouzlo v pohádkových vztazích spočívá v závěrečné větě "a žili šťastně až do smti" totéž udělal u princezny ze mlejna. všimněte si, že nejlepší věci, které natočil maj jeden díl. Jasněnka a Melichar, zbytek je trága. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvíce se mi pokaždé líbí, když Troška při x-té repríze nezapomene v TV relaci Novy říci, že "Tyhle mé pohádky zůstanou intelektuály nepochopeny a přitom, já když jsem si procházel ty staré recenze, například na Pyšnou princeznu, nebo na Byl jednou jeden král a také byly velmi špatné a jaké jsou to dnes klasiky, že?"V jeho vlastní zdraví doufám, že tím chtěl naznačit, že intelektuálové tu byli i za bolševika, kdy se mu určitě žilo jako praseti v žitě, ale teď aby měl na uspokojování svého "lidového" ega musí točit jednu kravovinu za druhou a dětinsky si to s nimi vypořádávat.Jó, Troška je kumštýř nevkusu.Lidi mu to žerou a my zavšivení inťouši, které jeho filmy uráží máme být ticho.Ale je zajímavé, že tady na něho nadává takový vzorek lidí a stejně má každoročně nejsledovanější film... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pouhopouhé nastavování úspěchu za každou cenu. Nepovedlo se to u PRINCEZNY ZE MLEJNA a v případě Z PEKLA ŠTĚSTÍ už vůbec ne. Sice to Troška okořenil zlatou rybkou a sedmimílovými botami, které se do prvního dílu nevešly, jenže ten zbytek byla katastrofa. Celé je to postavené na zákeřné Doře, která si stále myslí na Honzu a je proto schopna zabít Markýtku s jejím dítětem. Opět se tu nachází podle mě nejhorší princezna českých pohádek - uřvaná a upištěná Laurinová. Ovšem nejhorší ze všeho byl Karel Gott v roli Boha. To byla absolutní tragédie. Naopak v roli Lucifera se mi líbil. [14830. hodnocení, 250. komentář, 21%, 137. nejhorší film] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Práva se prodala do 22 zemí. (M.B)
  • Bylo natočeno 35 km filmu, 144 obrazů a 1200 záběrů. (M.B)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama