Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

claudel 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem přítelkyní říkal, že je zajímavé, jak se některé hororové série točí už prakticky několik desetiletí, pořád recyklují a stále nacházejí své diváky. A já mezi ně patřím, i když se mi nějaké zpracování nebo nějaký díl nelíbí, tak jsem stejně zvědavý na to nejnovější zpracování. Tentokrát úplně nadšený nejsem. Sice oceňuji rukopis současného světa, nicméně příběh je absolutně slaboduchý. A mužský divák byl vždy zvyklý na výraznou ženskou postavu s notnou dávkou půvabu, což tady zatraceně schází. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie som náročný divák a užíval som si to. Inšpirácia Halloweenom je až príliš očividná. Ignorovanie predchádzajúcich filmov s výnimkou originálu z roku 1974, surové, brutálne a explicitné spracovanie, návrat známej postavy. To všetko zapracované medzi partiu mladých ľudí, u ktorých od prvých niekoľkých scén divák tuší, kto skončí v potoku krvi. Či chceme alebo nie, nemožno novému prírastku do série uprieť pozitíva - prevažne jeho zábavnosť. Medzery v príbehu zapĺňa rýchly dej, ktorý navyše v príjemne krátkej stopáži uplynie bez väčších zádrhelov. Samotný Leatherface už vekovo presahuje minimálne šesťdesiatku, s ústredným nástrojom sa oháňa stále ako zamlada a dokonca nám ako prvý v sérii poskytne skutočný hromadný masaker motorovou pílou. Vraždy idú síce spracovaním proti duchu originálu, gore efekty mu ale idú v ústrety - všetky sú fyzicky spracované, bez digitálnych úprav. (2.3.2022) ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Rovnou řeknu, že ze všech slasherů mám nejmíň nakoukanou zrovna sérii Texaskýho masakrku, kdy kromě artovýho originálu ze 70. let mám skouknutej jenom remake z roku 2003 a jeho pokračování s Alexandrou Dadario, který bylo takový meh. Když se oznámilo, že pokračování, který má navazovat rovnou na první film z roku 1974 zamíří rovnou na NETFLIX, tak jsem věděl, že to bude průser. Film teda sleduje skupinu namyšlenejch influencerů, který jedou do Texasu s úmyslem vdechnout polomrtvýmu městu nějakej život a samozřejmě se tim zviditelnit na sociálních sítích. Do toho se připlete i známej Leatherface, kterýmu se nový návštěvníci města vůbec nelíbí. Film se tu trochu snaží polidštit nebo se aspoň pokusit sympatizovat se známym kožoksichtem, což mu podle mě jde… ale jen kvůli tomu, že parta teenagerů jsou takový vymrdaný zkurvený čůráci, že si pro ně přejete pomalou a bolestivou smrt. Samozřejmě největší osina v zadnu byla ta zasraná namyšlená kráva s kudrnatejma vlasama u který jsem si nepřál nic jinýho než aby jí Leatherface uříznul tu její podělanou hlavu! No a to mě poser na mý holý záda. On to nakonec fakt udělal a díky tomu si ten film ude mě zasloužil jeden bod k dobru. Jinak jediná dobrá scéna, která stojí za zmíňku je masakr v autobuse, ale to si určitě najdete i na Youtube a nemusíte si zbytečně ubližovat sledováním tohohle braku. 2,5/10. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se těšil, ale tohle fakt ne, buď restart a nebo konec. Člověk musí neskutečně pospojovat všechny díly, a pak dostanu takový krvavý nepovedený příběh. Řezba mi přišla až nesmyslná, příběh hodně ale hodně slabý, a konec to malém pokazil totálně. Po autonehodě to šlo pomalu a pěkně do kytek. Škoda takový film má jméno na svém příběhu a tady tímhle se celkem hodně kazí jeho pověst. Pokud budoucnost chystá další, tak buď radši ne nebo hodně ale hodně napravit. Škoda krvavé skutečnosti. Slabá trojka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

50 let trvalo, aby Texaský masakr konečně obstál svého názvu.Z mého pohledu naprostá euforie a návrat 15 let zpět do doby kdy vznikaly pecky jako Haute Tension, Hranice smrti, Martyrs, Hills have Eyes apod. Explo/Hixplo je subžánr, který už pomalu v hororech mizí, ale tenhle comeback po snad 5 letech k žánru, který miluji naprosto vítám s otevřenou náručí.Kdo je pravý gore hound a má rád pořádnou chlapskou řežbu, tak nevěřím, že se při sledování neusmíval od ucha k uchu štěstím a radostí. LGBT komunita, intelektuální pozérové, vlhké teenky a nerdi omdlévající při první vraždě budou samozřejmě frfňat. protože po opětovném zhlédnutí Fathera jim na Netflixu automaticky načetl nejsledovanější film týdne a v domnění, že dostanou slow burn drama z Texasu o hnusném chlapovi prodávající motorovky v zapadlém krámě na konci města, chlastající pivo při západu slunce, při kterém bude vyslovovat filosofické úvahy o zániku světa a řešil každodenní dospělé překážky. Do toho se samozřejmě dozví, že má rakovinu a začínajícího Alzheimera a tudiž se nemůže nadále starat o své dva syny- autisty, tak všichni ti byli krutě vyvedeni z omylu, když se dozvěděli, že tohle nebude ten pravý film, který si pustí se svými prarodiči. Ták a teď konečně k filmu. Je to nádhernéj film! Excelentní módní přehlídka gore scén s bodycountem tak vysokým, že by si dokázal vytřít prdel s jakýmkoliv hororem za posledních 5 let po stránce Gore ( Zdravím Alvarézův Evil Dead) na nic jiného si nevzpomínám. Film má jen krátkých 80 minut a po 20 minutovém úvodu to začne. Leatherface nasadí svou nejvíc creepy masku ve své kariéře a jde to řezat hlava nehlava. Rozmašírované lebky, křupání kostí, mrzačení lidí na desítky způsobů, střeva, useklé hlavy, rozpůlené těla, useknuté končetiny. Kreativita a nápady v zabíjení lidí zde nemá žádné hranice, je to nekompromisní Rko-téměř NC17, což se dneska už prostě nenatáčí a já při sledování úplně OŽIL! Pochválit musím i kameru a hlavně soundtrack ( dojde i na pár jumpscarů a kdykoliv je Leatherface na scéně, tak je to intenzivní, syrové, evil, bezútěšné a chladné. Z postav jde cítit, jak jim vyhasíná život až hmatatelně a scéna v autobuse je už teď instant cult classic, která se za 10 let bude objevovat v různých Youtube videích.Je to hloupé, je to cheesy, postavy jsou nesympatické, ale je to kurva zábavné a tak moc brutální, že všechny tyhle nedostatky odpouštím s úsměvem na tváři. Tohle já můžu a kdo ne, tak dramat máte na skladě pořád dost. PS: Všichni, co dali 4 hvězdy mají mé sympatie a jsou zárukou, že true horror fans havenˇt died yet. Příběh 2/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 5/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8.5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)
  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama