Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Recenze (503)

teltri 

všechny recenze uživatele

Nebol to zlý film, ale strašne depkoidný. Oslava smrti, konca a skazy. Tie ženské by som nechal uvariť v centre vybuchujúcej supernovy. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Tak nevím nevím jestli se u téhle komedie někdo zasmál, protože dle mého názoru tu nebyl žádný moment ani k lehkému pousmání. Celkově se z toho témata tak nějak málo vyždímalo a abych pravdu řekl tak tohle byl pro mě takový ten klasický film, co mi vůbec nic nepřinesl a nic ve mně nezanechal. Nebyly zde ani nějaké skvělé herecké výkony a za zmínku stojí snad jen vizuální efekty chodících mrtvol a jedna písnička jak z hororu. ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Originální, bláznivá komedie, který se v době jejího vzniku snad ani nedalo vyhnout, protože jí všechny (dva nebo tři?) kanály opakovaly častěji než televizní zprávy...a zřejmě taky poslední film, kterej slušel ošklivce Goldie Hawn. Přestože komediálního talentu má bez diskuse na rozdávání, poslední dvě dekády neměla na filmy štěstí. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Hodně šílená originální jízda, během které se pokaždé děj posune jinak než by jste to zrovna čekali. Celkově to bylo hodně divný, ale tak neskutečně vtipný a originální s velkou dávkou černého humoru. Určitě pěkné dílko Roberta Zmeckise, navíc bylo legrační vidět Willise s knírkem a brýlemi. Hodně mi to připomíná Burtnovi Temné stíny, neboť téma je hodně podobné. ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající obsazení (85%), nápad zvláštní (50%) a humor (55%) .. Ale jako celek mě tento film moc nepotěšil (45%). Věřím, že dříve tento film měl své "kouzlo", ale teď pro mě 58,75%. Tedy pouhé 3 hvězdy.! ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Superčerná komedie, jenž si utahuje z manželství, ze smrti i z přátelství a přesto jí Smrt sluší. Kníratý, brýlatý a docela vlasatý Bruce Willis, skvěle ztvárňující muže mezi dvěma ženami, z nichž platinová Meryl Streep hraje opět velmi kvalitně a zastiňuje, jako obvykle, třetí v pořadí, Goldie Hawn. Na opravdu dlouhé době, padesáti jedna let, se odehrávající fantasy komedie je skvělou možností k pobavení a také důkazem toho, že Robert Zemeckis opravdu byl v osmdesátých a devadesátých letech na špici toho, co nám Hollywood mohl nabídnout. Jeho vliv byl dokonce tak obrovský, že dokázal přitáhnout i dávno mrtvé, například Elvise, Andy Warhola či snad Jamese Deana. ()

Benjik 

všechny recenze uživatele

Na co žít věčně? Proč? Je to dar, nebo prokletí? Viceméně depresivní film, aspoň pro mě. A je to zároveň sranda. Jestli je Meryl skvělá, tak je drsňák Bruce dokonalý, zajímavé vidět borce ze Smrtonosné pasti jak trosku, pardon, podpantofláka. A plastického chirurga samozřejmě. Některé nápady byly neskutečné a já se bavil, navíc se i šťastně usmál na úplném "pohřebním" konci. "Je v márnici. Je nám to líto." "Ach ne. Vy ste ji dali do márnice. Bude zuřit." ()

subic 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis (tehdy 37) mezi Meryl Streep (tehdy 42)a Goldie Hawn (tehdy 46) a navíc tohle jsem viděl v kině, když mi bylo tak 16 a byla to ohromná šleha. A i po letech je to můj velmi oblíbený film, protože to je taková blbost, až je to skvělé. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Jelikož málo kdy vidím Bruce Willise v komediálním film, ale spíše v akčních, musím uznat, že přitupělého manžela hraje skvěle, Meryl Streep a Goldie Hawn hrají také skvěle a Oscara za efekty si film, rozhodně zaslouží. Fajn komedie 75% ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená i zahraná ústřední trojka, slušný a originální scénář a dost průlomové vizuální efekty. Asi bych měl být spokojený, ale bohužel nejsem. Vlastně ani nevím proč, ale tenhle film je mi prostě nesympatický. 55%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film si zaslouží rozhodně ocenění za efekty. Na rok 1992 byly obdivuhodné. Nicméně i přes několik úsměvných momentů lze pak už jen ocenit herecké výkony tří hlavních představitelů. Samotný film mě osobně nijak zvlášť nezaujal. Nedokážu přesně říct, že by mi něco vadilo či nesedlo, ale film pro mě osobně postrádal tu pravou šťávu. Závěr by měl být asi poučný především pro majitelky umělých doplňků na svém tělě, které vytvářeli plastičtí chirurgové. Každopádně už kvůli efektům a třem hlavním protagonistům snímek stojí za to vidět. Výčet věcí, které mě na tomto snímku zaujaly, tím ale končí. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Sice celkem originální téma komedie, ale bohužel vyznívá zcela průměrně a tento film mě moc neoslovil a nakonec ani moc nepobavil. A to i přes výborné herecké obsazení a režii Zemeckise……. ()

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama