Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (345)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Co si budem namlouvat, distribuce nijak neškudlila se slogany typu "poprvé na plátně", "originální prolínání kresleného a hraného filmu" atd., zatímco u nás v Česku víme, že prakticky všechny nápady a postupy, se kterými Zemeckis přišel, se už v české kinematografii objevily, v některých případech dokonce mnoho desítek let před králíkem Rogerem. Na druhou stranu, v žádném z těchhle filmů se neobjevil v hlavní roli Bob Hoskins, nemělo to tak divácky vděčný, gagy nabušený scénář a vůbec nebylo to celé zabalené do toho příjemného hollywoodského popkulturního obalu. Falešná hra je příjemný komediální snímek, který nicméně z mého pohledu nemá až tak silný scénář, aby mě dostal do kolen. Možná je to i tím, že mě neoslovují filmy, ze kterých námětově čerpá a které částečně paroduje. Celkový dojem: 65 %. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film viděl o 10 let dříve, tak bych se dost nasmál a pravděpodobně by se z tohoto snímku stal jeden z mých oblíbených. Bohužel jsem ho viděl až teď a i když oceňuju něco, co bych tenkrát pravděpodobně neocenil (atmosféru, poctu noirovým filmům) tak jsem si tento snímek užil méně. Možná proto, že mě čekala noční, možná proto, že jsem ho viděl s dabingem, nevím. Zatím zde nechám 70 % s příslibem, že se jednou na tento film mrknu s titulky. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Mám rád Zemeckisa pre jeho čuch na dobré látky a chuť experimentovať. Mix hraného a kresleného môže odradiť, ale pod taktovkou schopného filmára nie je priestor na obavy. Okrem samotného príbehu a spracovania potešil anglický DeVito Hoskins. Solídny herecký výkon. Prečo potom "len" tri? Osobne som sa už záverečnou polhodinou začal mierne nudiť. Ľahších 70%. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Falešná hra s Králíkem Rogerem už dnes dozajista patří mezi filmové legendy. A nejde ani tak o revoluční triky, ale o ten úžasný humor, který propojením lidí a animáků vzniknul. Roger svým pitvořením strčí hravě do kapsy i Bugse Bunnyho, Hoskins je prvotřídní antiBogard a Loyd je tak slizký, že za sebou pomalu nechává stopu na chodníku. No nemilujte to!!! ***Věděli jste, že: Autor knižní předlohy "Who Censored Roger Rabit" Gary Wolf dostal nápad na společné vystupování komiksového králíka a detektiva z "normálního" světa podle televizní reklamy na vločky.// Film je vůbec prvním snímkem, kde spolu vystupovaly pohromadě kreslené postavičky ze studia Walta Disneyho a ze studia Warner bros.// Děj knižní předlohy se odehrává v současnosti. Zemeckis ovšem přišel s nápadem spojit ztřeštěné gagy kreslených grotesek a atmosférů filmů noir, temných detektivek ze 40. let a proto děj přesunul do roku 1947.// Velkou inspirací se autorům stala i Polanského "Čínská čtvrť", a dokonce zvažovali obsazení hlavní "lidské" role její hvězdou Jackem Nicholsonem. Ten však neuspěl stejně jako další zvažovaní adepti - Harrison Ford, Rober Redford či Paul Newman.// Představitel Rogera - komik Charles Fleischer - si na Zemeckisovi vydupal, že mohl po natáčecím place pobíhat v kompletním králičím kostýmu včetně ušaté čepice. Kostým si natolik oblíbil, že se v něm dokonce vydal venku na nákup.// Rogerův autor Richard Williams se při výběru jeho barev inspiroval americkou vlajkou.// Výtvarníci namalovali celkem 82 000 animovanch okének, které posléze pomocí kamer přenesli na film.*** ()

Neffy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. V dnešní době spojit hraný film s animací není žádný problém, ale tohle natočili před více než 20 lety. Opravdu velmi povedená technika a jako dítě jsem věřila, že "kreslouni" můžou žít s námi. Odjakživa se mi líbila Jessica Rabbit - prostě kus ženské. Velmi vyzývavá, nebezpečná zrzka, ale zároveň milující svého králíka-manžela. Však sama ve filmu říká: "Já nejsem špatná, jenom mě takhle nakreslili." Líbí se mi, že ostatní studia dovolila využít známé postavičky jako Mickeyho Mouse, kačera Donalda, slona Dumba, králíka Bugse či kanárka Tweetyho, bez nich by byl film chudší a Kresloun by nevypadal tak "skutečně". Příběh má vtip a rozhodně se na to můžu dívat kdykoli - tohle mě neomrzí. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Děj knižní předlohy se odehrává v současnosti. Zemeckis ovšem přišel s nápadem spojit ztřeštěné gagy kreslených grotesek a atmosférů filmů noir, temných detektivek ze 40. let a proto děj přesunul do roku 1947. (Divočák)
  • Políčka filmu byla zvětšena a přenesena na fotografie, přes něž animátoři natáhli folie a ručně na ně dokreslili figurky a dekorace. Pracovali na tom dvacet hodin denně, více než rok. (Dr.Okamura)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno