Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (345)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film viděl o 10 let dříve, tak bych se dost nasmál a pravděpodobně by se z tohoto snímku stal jeden z mých oblíbených. Bohužel jsem ho viděl až teď a i když oceňuju něco, co bych tenkrát pravděpodobně neocenil (atmosféru, poctu noirovým filmům) tak jsem si tento snímek užil méně. Možná proto, že mě čekala noční, možná proto, že jsem ho viděl s dabingem, nevím. Zatím zde nechám 70 % s příslibem, že se jednou na tento film mrknu s titulky. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jessica Králíková je totálně nejvíc sexy baba v dějinách filmu i porna. Jasně, i film je sexy, tedy ehm...perfektní.:) A the best hláška? No dobře, je jich tam fůra, ale za mě...Jessica ,,já nejsem zlá, jen mě tak nakreslili´´. A její manžel ,,můj táta měl taky problémy s podstatou. Eddie ,,s prostatou ty pitomče!´´ :))))))) ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Děsivě autentická sonda do světa šíleného kreslíře, ve kterém pro zvrhlé pobavení trestá své výtvory každou sekundou jejich života. Obdařil je totiž rozumem a vědomím sebe sama, ale zároveň část jejich mysli pokřivil různorodými psychickými poruchami a lobotomizující retardací. Do kresleného mozku jim vpálil ADHD, nutkáním neustále ječet, ničit věci a proti jejich vlastní vůli se neustále smát, dokud jim nepopraskají kreslené svaly a z očí neteče krev. On, kreslíř-bůh, jim sebral možnost volby; autoritářky determinoval jejich cestu životem, ze které nelze uhnout. Žijí tak svůj trest pro jeho pobavení; s křečovitým úsměvem na rtech, neustále nuceni fyzicky i psychicky trýznit a poškozovat sebe i své okolí, ztrapňovat se a ztrapňovat, ubližovat (si) a nechat (si) ubližovat. Jsou jako bezmocní diváci svého vlastního utrpení. S paralyzovanou vůli vzepříti se, se pasivně a útrpně podílí na své vlastní noční můře života, který se odehrává znovu a znovu v nepočítaně paralelních realitách televizní přijímačů. Nesmrtelní a uvězněni v bezčasí, ze kterého je jediným únikem vidina toho, že zůstanou zapomenuti. Ani pak si ale v nastalém limbu nikdy nebudou jisti, že jejich klid nenaruší sequel, revival, cameo, pořad pro pamětníky nebo digitalizace archivních materiálů. Poté budou znovu povolání trpět pro zábavu zvrhlých lidí. Bože, jak já nemám rád grotesky. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to být fajn stát se animákem. Z každé rány do hlavy byste vyšli s dočasnou zmateností a nějakými těmi hvězdičkami, které by vám jako bonus zatančily kolem hlavy, ale na druhou stranu by déšť vašim barvičkám zrovna neprospěl a nebo by vás mohl někdo vygumovat. Tak teď babo raď… Technický inovátor Robert Zemeckis si se svým kamarádem Steven Spielbergem ukousli veliké sousto, když chtěli propojit animovaný svět s tim hraným v době, kdy byla ještě počítačová technologie v plenkách a cucala elektronické mléko a povedlo se jim to náramně. Zvlášť když si uvědomím fakt, že je Králík Rodger stejně starý jako já a čas se na něm vůbec nepodepsal, tak se mi to zdá skoro neuvěřitelné. Obrovskou výhodou tohoto snímku je, že nevsadil všechny karty jen na technickou stránku a tak se nám dostalo i dobrého příběhu, který míchá klasické animované grotesky s noirovou detektivkou, kde nechybí detektiv, který chodí spát jedině s Jackem Danielsem a femme fatale, jejíž křivky ale nekreslil šéf nahoře nýbrž šikovný animátor. A k tomu všemu má film úžasného Boba Hoskinse, který se dokázal přizpůsobit nové technologii a vyzkoušel si reagovat na neexistující figurky jak v reálném prostředí tak v prázdném prostoru (scény v Kreslounově). Také mě potěšil šílený Christopher Lloyd. ,,Mam chuť jako padesátiletej a pindíka jako tříletej." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zemeckisova produktivita v jeho rannom období je neodškriepiteľná a zaujímavá. Roger je rozprávka, detektívka a dobrodružstvo. Presne ten štýl, ktorý keď sledujete ako decká, tak vás vťahuje a presviedča že nič nie je nemožné. Po trilógií Back to the Future pre mňa najpríjemnejší film pre deti aj dospelých. Hoskinsová životná úloha a stále ešte výborný Silvestri. V rámci filmou, kde skutočný herci komunikujú s animovanými postavičkami sa jedná o úplnú špičku. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Autor knižní předlohy "Who Censored Roger Rabit" Gary Wolf dostal nápad na společné vystupování komiksového králíka a detektiva z "normálního" světa podle televizní reklamy na vločky. (Divočák)
  • Výtvarníci namalovali celkem 82 000 animovanch okének, které posléze pomocí kamer přenesli na film. (Divočák)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama