Reklama

Reklama

Co ste hasiči

(seriál)
  • Slovensko Co ste hasiči
Česko, (2021–2023), 12 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Petr Rychlý, Václav Kopta, Marek Holý, Jana Bernášková, Jaromír Nosek, Radim Kalvoda, Vlastimil Zavřel, Pavel Nový, Sabina Rojková, Radek Melša (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Každá ves v Čechách má hasičskou zbrojnici. Stejně tak i vesnice Horní. Sbor dobrovolných hasičů zde vede svérázný Petr Pospíšil (Petr Rychlý). Má trochu horkou hlavu a před nikým si servítky nebere. Je to ale férový chlap, který vede svůj sbor až se starosvětským smyslem pro zodpovědnost, a ve vesnici ho proto mají rádi. Tedy až na vypočítavého starostu Vladimíra Urbana (Václav Kopta). Ten se totiž přes hasiče snaží vyvádět peníze z obecního rozpočtu a Petrova poctivost se mu vůbec nehodí do krámu. Starosta se proto snaží Petra a jeho hasičské jednotky všemožně zbavit. Souboj mezi Petrem a starostou je ústředním motivem nového českého seriálu plného rázovitých postav z malebného Ladova kraje. (TV Nova)

(více)

Recenze (38)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem málem zapomněl, že nás loni v létě (a už se chystá i druhá řada, ale u ní už opravdu nebudu) Nova poctila touto hasičskou parádou, která měla být jakýmsi duchovním nástupcem Okresního přeboru, kdyby však nebyla zoufale nevtipná, plná všemožných filmových klišé o vesnících a vesničanech. Ne ne, tady vážně pár dílů stačilo aby divák poznal, že další klenot se nekoná, a spíše to je něco, co brzy upadne v zapomnění. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

51 %. Toto je pro mě těžké hodnotit. Subjektivně se mi to líbilo na tři (asi stárnu), kdežto objektivně vím, že je to spíš mezi jednou a dvéma. Dávám tedy alespoň nejvyšší dvouhvězdičkové procentuální hodnocení. Prostě jsem si většinu postav normálně oblíbil. A seriály z vesnic nebo malých městeček mám rád. Dýchá tam na mě ta "malá českost". ()

Reklama

hony23 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba Novy nás tu straší už bezmála 30 let a za tu dobu by se daly její povedené seriály spočítat na prstech jedné ruky. Majitelé Novy by se měli dát na modlení, aby v jejich firmě nezačalo někdy v budoucnu hořet, protože hasiči zde byli vykresleni jako totální jelimani a dá se očekávat, že ti by za trest nechali Novu lehnout popelem. Jediná hvězdička je za snahu nerecyklovat o prázdninách pouze ohrané kusy, ale také přijít s něčím novým. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Upřímně, viděla jsem už větší hrůzy než je tento seriál. Ovšem veledílo to rozhodně není. Herecké obsazení (až na huhlajícího Rychlého s umělým plnovousem) bylo ucházející, nejvíce mě bavilo duo dědků Zavřel a Nový. Jednotlivé epizody byly nevyvážené, u některých jsem postrádala logiku (např. v epizodě s medvědem si bývalý velitel hasičů jde řešit se starostou výpověď místo toho aby byl na místě zásahu?, přitažlivost Edy pro všechny krásky v okolí je také zarážející, neustálé dávání a stahování výpovědi hlavního hrdiny...), poslední epizoda byla taková neukončená (např. manželka od starosty tedy odešla k Edovi?). Nejvíce tam ovšem chyběl humor (což je u seriálu s hlavním žánrem komedie dosti problém), dále by neškodilo vynechání některých klišé ("zlý" starosta x "hodný" hasič, jak veterinářka hasička ke štěstí přišla v podobně přestárlého hasiče, manžel podpantofláč a další perly, které jsem uvedla výše). Jako koukat se na tento seriál dá, pokud nejste nároční, nic nečekáte, jen chcete zabít čas třebas o deštivém chladném víkendu kdy vám není zrovna dobře :) ()

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední době se víc než kdy jindy dost mučim sledováním sračkovitejch filmů, a občas i českejch seriálů. Tenhle jsem (opravdu dobrovolně) odkoukal celej. A to i přes to, že už po druhým dílu bylo jasný, že to za víc než jednu usmolenou hvězdu nebude. Snad Nový se Zavřelem, a v prvních dvou dílech Pechlát se svoji ženou zajistili občas nějakej vtip. Ty druhý dva v dalších dílech už jen paběrkovali. Zato Petr Rychlý, se svoji huhlavou mluvou, uměle vypadajícím vousem, a toporným herectvím nebavil, a jen potvrdil, že hrát stejně jako Kopta neumí. Jestli to měl bejt pokus o hasičskej Okresní přebor, tak se to hrubě nepovedlo.20%. ()

Galerie (590)

Zajímavosti (13)

  • Premiéra epizody se stala nejsledovanějším pořadem celého dne, epizodu sledovalo 785 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Petr Rychlý v době natáčení seriálu souběžně točil ještě Ordinaci v růžové zahradě (od r. 2005), kde ale hraje bez vousů. Proto musel vždy do maskérny o něco dříve, aby se mu vousy dolepily. Zajímavé je, že se k tomu používal materiál z pravých vousů. (SONY_)
  • Celý seriál se natáčel pouze ve Středočeském kraji, konkrétně v okolí Těptína a Kamenice. (SuprSkill)

Reklama

Reklama